Dezvoltatorii imobiliari ofera discount de criza

Dezvoltatorii imobiliari ofera discount de criza

12 decembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii imobiliari, constienti ca oamenii nu mai sunt dispusi sa dea sume exorbitante pentru achizitionarea unei locuinte noi, iar accesul la credite a devenit foarte dificil, s-au adaptat rapid noilor conditii economice. Dovada stau ofertele speciale cu care vanzatorii au venit la expozitia imobiliara tIMOn, care se desfasoara in aceste zile in Bucuresti.
 
Cea mai mare reducere, de 20.000 euro, este oferita pentru un apartament de 135 metri patrati, in vilele din complexul Atlantic, situat pe soseaua Alexandriei, la 1 km. de capitala. Locuinta de aproximativ 128.000 euro (fara TVA) poate fi achizitionata si in rate, iar proaspatul proprietar este invitat sa se mute in ea imediat ce a incheiat contractul de vanzare-cumparare, in conditiile in care 9 dintre cel 15 vile sunt deja finalizate.
Cu 20% mai putin platesc si cei interesati de o casa in cartierul rezidential Dolce Vita, primul ansamblu de locuinte eficiente energetic, dupa cum spun dezvoltatorii. Cartierul, localizat in zona Giulesti Sarbi, este compus din 110 unitati locative, cu preturi cuprinse intre 59.000 euro + TVA (o garsoniera de 62 mp.) si 22.000 euro + TVA (o vila cu suprafata de 188 mp). Reducerea va fi valabila nu doar pe perioada targului, ci si pana la jumatatea lunii ianuarie, cu conditia ca pana atunci cumparatorul sa poata plati cel putin 15% din valoarea proprietatii. Intreg complexul va fi finalizat anul viitor, acum fiind disponibile 30 dintre vile, care se alatura celor 40 deja vandute. Alte 40 se afla in diferite stadii de finalizare.
 
Mai ieftine decat majoritatea locuintelor noi din Capitala sun apartamentele din ansamblul Ion Mos Capital, din comuna Chiajna, unde o garsoniera de 34,6 mp. costa 29.900 euro+TVA, iar un apartament cu trei camere de 93 mp. ajunge la 67.900 euro+TVA.
Promotii pentru targ, dar si pentru umatoarele 3 luni ofera si RPF, pentru complexul rezidential Vitan Residence, unde, pana la sfarsitul lunii februarie, o casa costa cu 5.000 euro mai putin decat pana acum. Alcatuit din trei imobile, ansamblul ofera 187 de apartamente, din care s-au vandut deja 80%. Vitan Residence, care va fi finaliza in octombrie 2009, se afla in apropierea soselei Mihai Bravu, la 5 minute de parcul Tineretului. Complexul beneficiaza de finisaje de calitate superioara si acces la locuri de parcare proprii.
La astfel de facilitati au renuntat unii dezvoltatori pentru a putea scadea pretul locuintei. Atlantis Residence le propune cumparatorilor locuinte nemobilate, fara locuri de parcare si cu finisaje standard (de exemplu, in loc de parchet de bambus, unul din parchet laminat). Astfel, un apartament de trei camere, 106 mp. utili va costa 130.000+TVA, cu cateva procente mai putin decat cele „de lux”. Un apartament de trei camere, cu toate dotarile, aflat la etajul 10, cu o suprafata de 123 mp. ajunge la 224.000+TVA. Reducere se face doar in cazul apartamentelor situate la etaje inferioare, pentru care cumparatorul achita cu 5% mai putin decat pretul de catalog.
 
La astfel de variante s-au gandit si alti dezvoltatori, astfel incat, daca pana acum constructorii foloseau implicit materiale de calitate superioara, iar locul de parcare, deasemenea, ceva de la sine inteles, de acum, cumparatorul poate face ceva economii renuntand la aceste „bonusuri”.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Etapele obtinerii actelor de cadastru Etapele obtinerii actelor de cadastru
Un cub, mai multe posibilitati Un cub, mai multe posibilitati
Pretul gazelor ar putea creste cu 19% Pretul gazelor ar putea creste cu 19%
Casele din lemn sunt mai ieftine, dar nu au cautare Casele din lemn sunt mai ieftine, dar nu au cautare
Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale
Se scumpesc terenurile Se scumpesc terenurile

Vezi mai multe articole