Dezvoltatorul proiectului Laguna Residence a intrat in faliment

21 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis ieri cererea formulata de unul dintre creditorii dezvoltatorului proiectului Laguna Residence, Gea International Development. "Dispune deschiderea procedurii falimentului si dizolvarea societatii debitoare GEA International Development. Numeste lichidator judiciar pe RVA Insolvency Specialist", se arata in decizia instantei, citata de Mediafax. In aceste conditii, proiectul va fi lichidat.
Pe rolul Tribunalului Bucuresti au fost inregistrate mai multe cereri formulate de societati comerciale, printre care CG Management&Business Consulting SRL, SC BLUE CORt SRL, SC H&O AMBIENT SRL, SC M.G.N. IMPEX SRL, SC 3G INTERNATIONt SRL, SC BUSINESS TRUST INOVATION SRL si mai multe persoane fizice.
De altfel, mai multe societati comerciale si persoane fizice au obtinut in instanta executarea silita a dezvoltatorului, executorul judecatoresc incercand, la 26 martie, pentru a treia oara, sa vanda ansamblul rezidential de langa Lacul Tei.
De aceasta data, pretul de pornire este cu 25 la suta mai mic decat cel stabilit pentru primele doua licitatii.
"Nu s-a prezentat niciun investitor pentru a doua licitatie si s-a stabilit un nou termen pentru o noua licitatie, pentru 26 martie. Pretul de pornire pentru urmatoarea licitatie a fost stabilit cu 25% mai mic fata de cel initial de 24,6 milioane de euro, respectiv la 18,48 milioane de euro", a declarat Daniel Ivan, reprezentant al Biroului Executorului Judecatoresc Asociatii Boambes-Badea-Ivan, citat de Mediafax.
Terenul, in suprafata de peste 25.000 de metri patrati, si constructiile aferente, respectiv noua cladiri construite in proportie de circa 50%, au fost scoase la vanzare prin licitatie la solicitarea mai multor creditori, principalul fiind firma Acosta Inversiones, careia dezvoltatorul Gea International trebuie sa-i plateasca peste 200.000 de euro. Acosta Inversiones activeaza in domeniul constructiilor.
Momentan sunt terminate structurile de rezistenta ale cladirilor D, B1 si C1. Pana la sfarsitul anului trecut trebuiau finalizate primele cinci cladiri cu 140 de apartamente.
Proiectul Laguna Residence este prevazut cu un numar de 504 apartamente de lux dispuse in 18 cladiri.
 
Sursa: CurierulNational.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

31 de salarii nemtesti pe un apartament romanesc 31 de salarii nemtesti pe un apartament romanesc
Brico Depot lanseaza Imandra, solutia inovatoare pentru o baie ca la carte Brico Depot lanseaza Imandra, solutia inovatoare pentru o baie ca la carte
Portal imobiliar: Terenurile intravilane domina anunturile de executari silite - 07 iunie 2010 Portal imobiliar: Terenurile intravilane domina anunturile de executari silite - 07 iunie 2010
Scumpirea gazelor naturale - cel mult 4% Scumpirea gazelor naturale - cel mult 4%
RE/MAX isi extinde reteaua cu inca trei birouri RE/MAX isi extinde reteaua cu inca trei birouri
Grupul TeraPlast: crestere organica de 46% a EBITDA si de 14% a cifrei de afaceri in primele noua luni din 2020 Grupul TeraPlast: crestere organica de 46% a EBITDA si de 14% a cifrei de afaceri in primele noua luni din 2020

Vezi mai multe articole