on

Digitalizarea Industriei. Roboti Industriali. Noutati de la EMO MILANO 2021

09 octombrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sunt unele industrii de la care avem cu totii de invatat. Industrii de avangarda, unde este reunita crema inginerilor:  industria aerospatiala, industria de armament, cea auto sau industria grea... In procesele de fabricatie, robotii au castigat o pozitie dominanta, deoarece – masini fiind – au eliminat eroarea umana. Ei fac ceea ce sunt programati sa faca, fara abateri, nici macar de un micron...

 

Redactia Misiunea Casa a avut onoarea de a participa saptamana aceasta la Webinarul BEYOND SMART organizat de Camera de Comert si Industrie TAITRA,  un webinar interactiv, sustinut de un numar de 5 companii de top din domeniul robotilor industriali, companii de traditie din Taiwan, tara care se claseaza pe locul al 9-lea in lume in acest sector, fiind unul dintre principalii producatori din industria de masini-unelte, cu aproximativ 1.950 de companii localizate pe insula si cu peste 43.000 de persoane angajate in acest sector.

 

Desi pandemia de Covid-19 a avut un impact major asupra diferitelor industrii la nivel global, industria de masini-unelte din Taiwan a construit o baza solida in toata aceasta perioada. Combinata cu transformarea productiei inteligente si interconectarea resurselor din procesul de fabricatie si distributie, fabricarea robotilor si solutiile ”la cheie” (engl. turn-key solutions), ocupa o pozitie tot mai relevanta in lantul industrial global.

 

Ca raspuns la tendintele globale emergente, Taiwan Excellence, gazduit de Biroul de Comert Exterior, a invitat asadar cinci reprezentanti producatori de masini-unelte, si anume: Tongtai Machine, Fair Friend Enterprise (FFG), Buffalo Machinery (AXILE), L&L Machinery, si HIWIN Technologies, pentru a prezenta solutiile lor diferentiatoare, in timpul evenimentului „EMO Milano 2021”.  Webinarul „Beyond Smart” a captat atentia a 48 de reprezentanti mass media si 171 de cumparatori. Cei cinci invitati au fost atent selectati dintre cei 47 de producatori taiwanezi care s-au inscris pentru a participa la expozitia fizica a EMO Milano 2021.

 

Domnul Yung-Hsiang Lai, directorul biroului de promovare a masinilor inteligente, a declarat in introducere ca pandemia Covid-19 a sporit importanta productiei inteligente. Conceptul de inteligenta si automatizare este in trend. Taiwan, cel de-al cincilea cel mai mare exportator de masini-unelte din intreaga lume, are capacitatea de a oferi solutii inteligente, cu fundamentul sau solid de tehnologii IoT, AI si big data. In plus, producatorii de masini-unelte din Taiwan au mobilitatea si flexibilitatea de a fabrica produse de inalta precizie, de inalta tehnologie, cu valoare adaugata ridicata la un pret rezonabil pentru a satisface nevoile cumparatorilor globali. In era post-pandemica, Taiwan isi continua calatoria in industria 4.0.

In sectiunea principala a webinarului, intreprinderile selectate de standardul reprezentat de Taiwan Excellence Awarding-Winning au fost:

 

Tongtai, un important producator taiwanez de masini-unelte si cunoscut furnizor de solutii la cheie, care si-a prezentat solutia de automatizare pentru a demonstra tendinta productiei inteligente. Cu solutia integrata Tongtai, clientii pot folosi masinile pentru a lucra cu diverse echipamente de incarcare si descarcare si diferite tipuri de accesorii pentru a optimiza productivitatea companiei. Serviciile includ un brat robot cu un sistem vizual 3D, doua metode de incarcare, sistem de inspectie a calitatii in timp real si o functie de programare a fabricatiei.

 

FFG, al treilea cel mai mare grup de unelte de masini din intreaga lume, a prezentat masina AI Swing-Head 5 Axis Machining Center UB-660. Aceasta masina este capabila sa prelucreze la scara larga si cu o inalta precizie, cu focus pe „practicabilitate” si „inteligenta artificiala (AI)”. In plus, prin detectarea componentelor si mentenanta AI, nevoia inspectarii de catre personal poate fi redusa, imbunatatind astfel si eficienta managementului.

 

AXILE a prezentat sistemul de automatizare inteligenta digitalizata, care consta intr-o gama de solutii inovatoare, automate de schimbare a paletilor si sisteme flexibile de fabricatie, sustinute de tehnologiile brevetate SMT ™ si ART ™. Solutiile de automatizare inteligente digitalizate permit masinistilor sa adopte o fabricatie inteligenta pentru a creste eficienta operationala si productivitatea, dar si pentru a optimiza costurile de energie si de personal si pentru a realiza o productie fara pilot 24/7.

 

L&L a prezentat publicului produsul sau LLS-M, o masina complexa multi-axa inteligenta, care este echipata dupa principiul „TOATE PROCESELE INTR-O MASINA”. A fost dezvoltat pentru a procesa piese de mari dimensiuni, cu o eficienta excelenta a transmisiei si o prelucrare stabila. De asemenea, obtine o precizie de procesare excelenta intr-o operatiune de mare viteza pe termen lung.

 

HIWIN a prezentat surubul inteligent cu bila 4.0. Surubul cu bile este o componenta cheie a masinilor de precizie. HIWIN i4.0 BS® (surub cu bila inteligent 4.0) este primul surub cu bila realizat in spiritul industriei 4.0 si este capabil sa conecteze masini in diferite tipuri si aplicatii.

 

Masinile-unelte din Taiwan au introdus nu numai tehnologii inteligente si solutii flexibile, ci si conceptul ecologic in domeniul masinilor smart. Intrucat durabilitatea este acum tendinta, industria masinilor din Taiwan se angajeaza sa promoveze tehnologia sustenabila. Cumparatorii si spectatorii interesati de tehnicile ecologice din Taiwan sunt binevenite sa viziteze Taiwan Excellence Digital Pavilion (https://world.taiwanexcellence.org/en) pentru a gasi mai multi furnizori taiwanezi.

 

Ai ratat webinarul BEYOND SMART? Nu-i nimic, il poti vizualiza in continuare!

 

Pentru mai multe informatii, poti accesa: https://www.taiwanexcellence.org/tw

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania: 32 de blocuri reabilitate in sase ani Romania: 32 de blocuri reabilitate in sase ani
Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri
Romanii au dat un miliard de euro pe mobila Romanii au dat un miliard de euro pe mobila
Control - Agentia pentru Locuinte, reorganizata Control - Agentia pentru Locuinte, reorganizata
Casele de lemn se inghesuie la marginea Capitalei Casele de lemn se inghesuie la marginea Capitalei
Care sunt cele mai Care sunt cele mai "fierbinti" piete imobiliare din lume

Vezi mai multe articole