scara pe post de raft pentru carti - proiect DIY

DIY - Lucruri dragute din obiecte vechi

08 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In casele noastre se strang periodic multe lucruri pe care nu le mai folosim si le aruncam la gunoi sau le donam unor persoane care au nevoie de ele (donarea lucrurilor vechi catre nevoiasi nu-i tocmai o practica raspandita in Romania). Dar, de multe ori, cu putina indemanare si imaginatie, multe dintre lucrurile vechi pot fi reconditionate sau transformate in alte obiecte senzationale. Iata cateva exemple:

Ai un geamantan vechi, prafuit, de pe vremea bunicii, geamantan ce a asistat la inaugurarea metroului din Bucuresti?

Ei bine, l-ai putea transforma intr-un... scproiect DIY - geamantanaun. Ai nevoie doar de 4 picioare din lemn si o pilota pe care sa o folosesti drept captuseala, tapiterie.

Vrei sa-ti amenajezi un dulap si n-ai bani pentru asta, dar in schimb ai cateva scaune pliabile care nu-ti mai folosesc? Uite ce poti face: gauresti spatarul fiecarui scaun, bati cateva cuie in perete si prinzi scaunele in cuie. In felul acesta faci rost atat de rafturi pentru haine (sezutul scaunelor), cat si de suport pentru agatproiect DIY - geamantan tranformat in scaunat umerase cu haine.

Stii ce ai putea face cu jobenul ponosit al bunicului? Cu ajutorul unui fir, al unui bec si al unei dulii il poti transforma in lustra-abajur ce coboara din tavan. Apropo, te-ai gandit vreodata ca vechea racheta de tenis o poti transforma in oglinda de perete sau ca in televizorul alb-negru, pe lampi, poti amenaja un acvariu?

Scaune DIYNici banala scara nu trebuie omisa, deoarece poate fi transformata intr-un raft numai bun pentru cartile care nu mai au loc in biblioteca.

Pentru un rezultat de efect, va recomandam sa folositi o scara pliabila din lemn. Partea buna este ca toate lucrarile prin care a trecut si care si-au pus amprenta pe aspectul acesteia, o transforma intr-un raft cu un design original, aproape imposibil de reprodus.

Montarea scarii pe perete nu este o sarcina dificila, insa trebuie sa procurati niste distantiere din lemn (intre 5 si 7 cm) pentru spatiul care trebuie sa ramana intre scara si perete, astfel incat cartile sa nu cada de pe raft.

Sursa pozelor precum si multe alte idei de lucruri dragute pentru casa realizate din obiecte vechi, aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tutorial realizare masuta in forma de floare Tutorial realizare masuta in forma de floare
Mic mobilier in maniera orientala - bricolaj Mic mobilier in maniera orientala - bricolaj
Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi Cum dai gaura in faianta fara sa o spargi
 Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel! Decoratiuni de Craciun, cateva idei putin mai altfel!
Despre DIY si modul in care poti darui din experienta ta Despre DIY si modul in care poti darui din experienta ta
Cum se pot construi scafele din gips carton Cum se pot construi scafele din gips carton

Vezi mai multe articole