Cum finisam corect peretii?

20 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Doriti sa aveti pereti perfect drepti de un alb imaculat?
Echipa Misiunea Casa va dezvaluie cateva din secretele amenajarilor de calitate!
 
AMORSAREA
Pentru amorsare este preferabil sa folositi un grund de profunzime fara solvent, realizat pe baza de rasini sintetice. Acesta este recomandat pentru amorsarea  suprafetelor critice, inainte de aplicarea placarilor, a acoperirilor, chiar si in cazul sapelor autonivelante.
Grundul are rolul de a intari stratul suport si de a reduce absorbtia. Inainte de continuarea operatiunilor, suprafata grunduita trebuie verificata in privinta rezistentei la zgariere. Daca nu s-a obtinut aceasta caracteristica, grunduirea se va repetata. 
 
APLICARE GLET DE UMPLERE
Dupa ce ne-am asigurat ca amorsa rezista la zgariere, putem trece la finisarea cu glet. Prepararea materialului se face intotdeauna cu ajutorul unui mixer electric evitandu-se in acest mod formarea de aglomerari in masa materialului. Gletul se aplica uniform pe suport cu ajutorul unui fier de glet.
De obicei gletul de umplere se foloseste pentru acoperirea denivelarilor intre 1 si 10 mm si obtinerea unor suprafete perfect netede. De asemenea, acest glet se mai poate folosi pentru fixarea coltarelor din aluminiu sau pentru finisarea constructiilor din gips carton. Dupa uscare, suprafata poate fi slefuita cu glass papier astfel incat urmatorul strat sa adere mult mai usor la suport.
 
APLICARE STRATUL t DOILEA DE GLET
Urmeaza aplicarea unui strat de glet pentru finisaje fine care se aplica intr-un strat subtire de max 3 mm. Il puteti folosi pentru obtinerea unor suprafete netede pe pereti si plafoane in interiorul cladirilor si asigura un finisaj de mare calitate. Timpul de punere in opera este de 48 de ore. Gletul se aplica la temperaturi cuprinse intre 5 si 30 de grade Celsius, iar timpul de uscare este de aproximativ o zi pentru un strat de 1 mm.
 
APLICARE VOPSEA
Ultimul strat de finisaj il veti realiza prin aplicarea unei vopsele lavabile. Pentru o acoperire uniforma, aplicati vopseaua cu ajutorul unui trafalete de blana. Daca doriti ca acest ultim strat de finisaj sa reziste in timp, puteti aplica vopseaua in doua straturi.
 
 
   

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vopsiti cu ...efect! Vopsiti cu ...efect!
Adapost pentru pasari Adapost pentru pasari
Caramida aparenta, un finisaj rafinat Caramida aparenta, un finisaj rafinat
DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur
Buchete de mireasa – Care sunt cele mai fermecatoare flori? Buchete de mireasa – Care sunt cele mai fermecatoare flori?
Cuier pentru copii - bricolaj Cuier pentru copii - bricolaj

Vezi mai multe articole