Panta de scurgere

20 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Seria articoleleor ce va ofera ponturi, sfaturi si idei utile privind mici operatiuni sau reparatii pe care le puteti realiza si singuri in locuinta personala continua cu descrierea pasilor de realizare a unei pante de scurgere.
 
Fie ca e vorba de o cada de dus construita, o terasa sau un balcon este nevoie de o panta de scurgere pentru a impiedica acumularea apei! Am ales sa va prezentam pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a realiza o panta de scurgere.
 
O panta de scurgere se realizeaza extrem de simplu.
De exemplu, in cazul unei cadite de dus care are dimensiunea de 90/90cm, iar placile de gresie 30/30cm, acestea vor fi taiate pe diagonala pentru a realiza corect panta de scurgere a apei. Liniile de taiere sunt drepte, deci se poate folosi o unealta manuala. Dupa taierea placii pe diagonala, urmeaza decuparea unuia din cele doua colturi de 45 grade.
 
In jurul orificiului de scurgere se traseaza 4 axe ce formeaza 8 unghiuri la centru, fiecare de 45 de grade. Aceste axe va vor ghida in montajul placilor ceramice decupate pe diagonala.
Este recomandat sa incepeti placarea de la sifon catre margini. La inceput, cat inca va aflati in zona orificului de scurgere aplicati mortarul adeziv in pat cat se poate de subtire, dar suficient pentru a asigura priza. Pe masura ce va indepartati de centru, e necesara ingrosarea stratului astfel incat sa se mentina o panta lina dar constanta de 1 grad, maxim 2 grade. Dupa ce orificiul de scurgere a fost inconjurat de placi ceramice, se continua placarea tot cu placi taiate pe diagonala fara insa a mai fi decupate colturile.
 
Desigur ca, in practica va veti confrunta si cu alte inconveniente: colturi care trebuie decupate, margini mai scurte sau taiate oblic.
Daca vreti sa va asigurati ca ati realizat corect panta de scurgere, verificati cu ajutorul unei nivele sau a unui boloboc daca exista o inclinatie a pantei.
 
La orizontala trebuie sa puteti vedea o fanta de lumina. Aceasta dezvaluie existenta inclinatiei de care va vorbeam. Panta de scurgere va conduce apa catre sifonul situat in centrul caditei care devine cel mai coborat punct al suprafetei.
 
Lucrarea se poate continua cu chituirea rosturilor si aplicarea unui lac protector pentru muchii. Cele doua produse au un efect puternic hidrofug.
 
 
Click stanga pentru a mari imaginile
 

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Ghita

28 noiembrie, 13:50

Aceiasi panta se poate obtine mai simplu fara taierea placilor pe diagonala deosebirea fiind ca apa va avea panta pe centrul padoselii (peretii caditei) nu pe colturi.

Alte articole

Rastel vin - Bricolaj - Do It Yoursef Rastel vin - Bricolaj - Do It Yoursef
ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi
Solutii handmade pentru ramele foto Solutii handmade pentru ramele foto
Raft zig-zag Raft zig-zag
Baitul - aspectul firesc al lemnului Baitul - aspectul firesc al lemnului
"Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2) "Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2)

Vezi mai multe articole