Draperia - pata de culoare care va si izoleaza locuinta

31 decembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Eficientizarea consumului de energie. Un subiect… la moda. Si mai mult de atat, un subiect care va poate ajuta sa faceti economii financiare semnificative. Sunt multe "artificii" la indemana oricui care ajuta. De exemplu, cu totii avem perdele si draperii la ferestre. Pe langa aspectul estetic, acestea au si un rol izolant mai mare decat ati putea crede.
 
Izolarea la interior a ferestrelor poate reduce semnificativ pierderea de caldura iarna. Folosirea draperiilor reprezinta o metoda efectiva de a “izola” ferestrele si de a impiedica pierderea de caldura. Draperiile sunt bune si vara, deoarece protejeaza impotriva supraincalzirii, mai ales daca au o acoperire reflectorizanta. Draperiile trebuie bine fixate atat sus cat si jos pentru a preveni patrunderea aerului cald din incapere in spatele acesteia, racirea si patrunderea din nou in interior prin partea de jos. Si jaluzelele sau obloanele au acelasi efect.
 
Mai exista si diverse variante “babesti” care va pot ajuta sa va racoriti locuinta sau sa mentineti caldura in ea fara sa apelati la aparate de aer conditionat sau calorifere suplimentare. Daca aveti un balcon deschis de-a lungul apartamentului va puteti racori stropindu-l cu apa. Dar nu faceti asta in miezul zilei, cand soarele bate puternic, pentru ca,

in timp, in cimentul din care este construit vor aparea fisuri. Mai exista si varianta lipirii de staniol sau al unui alt material puternic reflectorizant pe partea exterioara a geamurilor. Metoda este destul de buna, dar in aceste conditii, lumina naturala va fi destul de putina, si nici efectul estetic nu este tocmai fericit. Folia de aluminiu este, in schimb potrivita iarna, cand o puteti lipi in spatele caloriferului pentru a reflecta caldura inspre camera.

 

Unii prefera sa stropeasca draperiile sau jaluzelele cu apa rece, pentru a impiedica intrarea caldurii. Desi metoda pare a fi buna din punct de vedere termodinamic, apa se evapora si creste umiditatea in camera. Peretii, covoarele, pardoseala din lemn ar trebui sa aiba rolul de a absorbi umiditatea in exces. Din pacate, de cele mai multe ori in ultima perioada, s-au folosit varuri lavabile necorespunzatoare interioarelor, faianta ridicata pana la tavan, la pardoseli se folosesc tot felul de gresii, toate acestea diminuand substantial permeabilitatea incaperii.
 
O metoda foarte importanta de reducere a consumului de energie este folosirea iluminatului natural in defavoarea celui artificial. O lumina naturala stralucitoare intretine starea de sanatate si buna dispozitie, reducand si iluminatul electric. In plus, lumina naturala asigura o buna perceptie a culorilor si texturilor materialelor, fiind preferata de aproape toate plantele de interior.
 
Economie puteti face si inchizand complet aparatele electrice si electrocasnicele din camere. Astfel de obiecte lasate in standby va cresc consumul de electricitate cu aproape 10%. In plus, cand afara sunt 40 de grade Celsius, nu cred ca va doriti noi surse de caldura, iar, calculatoarele, televizoarele, boxele, toate cresc temperatura in atmosfera. Inchideti-le chiar si atunci cand iesiti din camera doar pt cateva minute. Macar monitorul.
 
Chiar daca vi se pare complicat si credeti ca ferestrele eficiente energetic necesita o investitie mare, efortul va merita, iar banii vor fi recuperati in cateva luni din … facturile la energie mult mai mici. In concluzie, daca tineti cont de cele cateva detalii pe care le-am trecut in revista pentru dumneavoastra in ultimele saptamani, o sa vedeti ca folosirea unor materiale de calitate, contactarea unui proiectant specialist si atentia in plus pe care o acordati propriului stil de viata, vor fi in avantajul dumneavoastra pe termen lung. In plus, constructia unor case eficiente energetic este tendinta spre care se indreapta intreaga piata imobiliara din Romania si nu numai.
 
draperii forum misiunea casa
 
Am identificat pentru voi această discuție de pe forumul Misiunea Casa, despre tavanul fals se concentrează pe utilizarea gips-cartonului pentru crearea unui tavan modern, cu spoturi încorporate. Membrii forumului discută despre diferite abordări și soluții de design, inclusiv crearea de scafe și utilizarea de neoane. Ei împărtășesc sfaturi privind materialele necesare, costuri și aspecte tehnice ale instalării. În plus, sunt abordate și problemele legate de iluminat și consumul de energie.
 
Pentru detalii suplimentare și perspective diferite, dar și pentru legătura dintre tavanul fals și draperii - vă invităm să citiși discuția completă pe forumul Misiunea Casa aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ardezia flexibila – Se aplica pe orice material si este prietenoasa cu mediul Ardezia flexibila – Se aplica pe orice material si este prietenoasa cu mediul
Decoratiuni de Halloween pe care ti le poti face singur Decoratiuni de Halloween pe care ti le poti face singur
Luminitele de sarbatori Luminitele de sarbatori
Sticla si ceramica - decoratiuni care au revenit la moda Sticla si ceramica - decoratiuni care au revenit la moda
Evita 5 dintre cele mai frecvente greseli de decorare! Evita 5 dintre cele mai frecvente greseli de decorare!
Accesoriile din fier forjat Accesoriile din fier forjat

Vezi mai multe articole