on

Interioare exclusiviste cu ceramica Aparici by Noblesse Interiors

28 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu baza cel putin la fel de solida ca a produselor pe care le comercializeaza, fiind o afacere de familie, Aparici reprezinta o eleganta intalnire dintre manufactura si design inovator. Producatorul Aparici exporta in momentul de fata catre 140 de tari si se bucura de recunoasterea pozitiei de jucator ferm, care seteaza tendinte in industrie.

Scurt istoric

Dupa doua decenii de fabricatie a placilor in cuptorul sau, Maximiano Aparici, impreuna cu sotia lui, au fondat Ceramicas Aparici in 1961. Prima fabrica Aparici a fost marea sa realizare; desi mica, i-a dat sansa de a incepe productia de placi si sa includa procesul final de glazurare, pe care nu a reusit sa-l asigure inainte, folosind asa-numita tehnica bicottura sau dubla ardere.

Toata aceasta introducere constituie scheletul tehnic din spatele frumusetii cuceritoare a ceramicii care imbraca spatiul ca o captuseala pretioasa. Cu look minimalist sau cu ornamente elaborate, uneori subliniate de efectul 3D, alteori cu sidef, avand texturi care intrec orice imaginatie, de interior sau exterior, pentru perete sau pardoseala, in stil contemporan sau retro, ceramicile Aparici vorbesc in limbi felurite pe gustul fiecarui doritor.

Intr-un permanent joc cu lumina din incaperea pe care o locuiesc, ceramicile isi dezvaluie personalitatea in toata complexitatea ei, de la rasarit si pana la apus.

Cand frumusetea genuina a ceramicii cu efect de marmura si forta ei, nu doar de seductie, ci si in termeni de rezistenta, se intalnesc, privitorul nu poate ramane decat… inmarmurit. Ultimii ani au adus in atentie aceasta majora tendinta a gresiei ce imita piatra (ardezie, granit s.a.m.d.), iar Aparici se afla, negresit, in prima linie.

Expresie a calitatii si creativitatii, Aparici imprima note sofisticate peretilor, incluzand colectii cu efect de tapiserie veche. Iata cu cata ingeniozitate reuseste sa captureze eleganta inegalabila a tesaturilor, fara a risipi din fluiditatea si finetea lor! Este o mica magie, iar meritul le apartine.   

Toate imaginile exemplificatoare pe care le-am folosit in acest articol prezinta placari Aparici furnizate de catre Noblesse Interiors, din amenajari realizate de catre studioul de arhitectura Studio Insign. Totodata, designerii si arhitectii din echipa lor iti stau la dispozitie pentru a include aceste placari in decor, precum si pentru proiecte design interior hotel si proiecte design interior case istorice, design interior apartamente, design interior office-uri, indiferent daca este vorba de o amenajare interioara clasica sau de o amenajare interioara moderna.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lumina si intuneric - draperii Lumina si intuneric - draperii
Cum iti alegi Bradul de Craciun Cum iti alegi Bradul de Craciun
Decoratiuni de Craciun - Partea a II-a Decoratiuni de Craciun - Partea a II-a
Arta lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania la Galeria Galateca, intre 10 si 14 octombrie 2017 Arta lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania la Galeria Galateca, intre 10 si 14 octombrie 2017
Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit
Idei creative pentru decorarea oualor de Paste Idei creative pentru decorarea oualor de Paste

Vezi mai multe articole