DTZ: 2009, un an foarte bun pentru inchirierile de locuinte premium si de lux - 10 DECEMBRIE 2008

10 decembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piata rezidentiala premium si de lux va inregistra in urmatorul an cea mai mare oferta de proprietati date spre inchiriere, odata ce si dezvoltatorii vad in inchiriere o oportunitate de deblocare a acesteia, sustine consultantul in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox, Oana Lungu.
Potrivit DTZ, oferta constanta din ultimii ani era constituita din proprietatile inchiriate de catre cei care detin deja cel putin o alta locuinta si care privesc a doua proprietate ca pe o investitie, o sursa suplimentara de venit. Consultantii mai spun ca acestora din urma li s-au adaugat in ultimele opt luni, gradual, oferte de la diversi proprietari care nu activasera inainte pe segmentul inchirierilor.
 
"Este vorba, in primul rand, despre cei care in urma cu aproximativ un an achizitionat la un pret avantajos proprietati in zone de top, de obicei vile, pe care le-au renovat in vederea unei investitii pe termen scurt si care asteptau momentul oportun de a le vinde pentru a obtine profit. Acestia insa au fost luati prin surprindere de noile conditii de piata si au realizat ca randamentul investitiei nu mai este unul realist in prezent indreptandu-se acum astfel spre inchirierea lor, de cele mai multe ori la un pret mai ridicat decat pretul pe care l-ar fi cerut, respectiv obtinut inaintea perioadei de criza", spune Oana Lungu.
 
Aceasta sustine ca in al doilea rand, finalizarea mai multor ansambluri rezidentiale a adus un nou tip de oferta pe piata: apartamente noi cu finisaje si facilitati premium, in locatii centrale langa parcuri, lacuri etc.
 
"Proprietarii sunt reprezentati, pe de o parte, de micii investitori care au achizitionat portofolii de apartamente intr-unul sau mai multe ansambluri rezidentiale in vederea revanzarii acestora pe termen scurt si mediu. Pe o piata pe care tranzactiile s-au redus semnificativ in ultimele luni, si acestia au ales varianta inchirierii", mai spun consultantii DTZ, citati de NewsIn.
 
La randul lor si dezvoltatorii de imobile rezidentiale vad in inchiriere o oportunitate de deblocare a pietei. Astfel, in contextul inaspririi conditiilor de creditare si a unei stari generalizate de expectativa, acestia prefera sa ofere apartamentele spre inchiriere viitorilor proprietari, oferindu-le inclusiv posibilitatea de le cumpara la un pret preferential peste o perioada ce variaza de la un an la trei sau chiar patru ani.
 
"Aceasta noua oferta de apartamente in ansambluri rezidentiale a imobilizat oferta de apartamente in blocurile vechi. Interesul scazut fata de apartamentele vechi s-a facut simtit relativ repede de catre proprietarii care au scazut chiriile simtitor", mai spune Oana Lungu, care considera ca oferta va continua sa creasca si in urmatorul an, odata cu finalizarea altor proiecte rezidentiale, echilibrand balanta cerere-oferta.
 
In aceste conditii, noile aparatamente care intra si vor intra in circuitul inchirierii isi vor pune amprenta si asupra pretului, iar proprietarii vor fi nevoiti sa scada pretul in prima faza cu acele procente acumulate in aceste ultime luni.
 
DTZ este o companie internatioanala de consultanta imobiliara, cu peste 12.500 specialisti care consiliaza si actioneaza pentru companii multinationale, mari institutii financiare, guverne, dezvoltatori si investitori in 40 de tari din toata lumea. Cu 200 de birouri in 163 de orase, DTZ asigura servicii integrate de agentie, de consultanta de corporatie, brokeraj, evaluari, finantari corporative, managementul proprietatilor si cercetare de piata.
 
In noiembrie 2002, dupa noua ani de activitate de succes pe piata imobiliara din Romania, Echinox Consulting a incheiat un acord de parteneriat cu compania multinationala DTZ, una dintre firmele lider pe plan international in domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox. DTZ Echinox asigura o gama larga de servicii pentru investitori, ocupanti si proprietari pe toate sectoarele pietei imobiliare.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Demolari Demolari
Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009 Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009
Albastru Atemporal, votat Culoarea Anului 2018 in Romania Albastru Atemporal, votat Culoarea Anului 2018 in Romania
Avalon Estate - 150 de arbori au fost plantati in zonele destinate spatiilor verzi Avalon Estate - 150 de arbori au fost plantati in zonele destinate spatiilor verzi
Promotii Promotii "de vitrina" la case
Asociatiile de locatari nu vor sa renunte la reclamele de pe blocuri - 17 Martie 2009 Asociatiile de locatari nu vor sa renunte la reclamele de pe blocuri - 17 Martie 2009

Vezi mai multe articole