on

Cactusul de apartament – Ghid de ingrijire

22 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cactusii, originari din America de Sud, sunt plate usor de intretinut. Fiind o specie de plante xerofile, cactusii se dezvolta cel mai bine in mediile uscate, in care umiditatea este scazuta.

Apa

Cactusii de apartament au nevoie sa fie udati foarte rar: de 2 ori pe saptamana in perioada verii, si de 3 ori in anotimpul rece. Cactusul este o planta obisnuita sa isi stocheze rezerve de apa pentru mai multe zile, din acest motiv iti recomandam sa nu exagerezi cu apa. Indicat este sa astepti pana cand pamantul se usuca pentru a-l uda din nou.

Lumina

Lumina este cel mai important element in dezvoltarea armonioasa a cactusilor, cu cata mai multa cu atat mai bine. In lipsa acesteia, cactusul va suferi tulburari de crestere, se va alungi nefiresc, se va decolora, spinii se vor atrofia, iar intr-un final planta va pieri. Daca iti doresti un cactus care sa reziste o perioada cat mai lunga de timp, asigura-te ca are suficienta lumina. Vara poti aseza planta in plin soare, in timp ce iarna te sfatuim sa o asezi in cel mai luminos loc din casa.

Vasul

Vasul este si el foarte important. Iti recomandam sa alegi un ghiveci din lut, deoarece acesta ii va permite cactusului sa retina mai bine apa. Evita vasele din plastic sau email.

Cactusii pitici au nevoie de un vas cu cativa centimetri mai mare decat diametrul lor, pe cand cactusii care se dezvolta pe verticala au nevoie de un vas cu diametrul de cel putin jumatate din inaltimea lor.

Pamantul

Cactusul de apartament nu are nevoie de un sol special, ci de un amestec din nisip si turba, la care se mai adauga un strat de pietris deasupra. Nu iti recomandam sa ii schimbi mediul sau pamantul prea des pentru a nu afecta dezvoltarea acestuia. De asemenea, cactusul de apartament nu are nevoie de fertilizare.

PS: Floarea de cactus american este cea mai parfumata floare cunoscuta. Mirosul ei se poate simti si de la 1 kilometru distanta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece
Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei
Primele lucrari in livada - Cum putem obtine roade la putin timp dupa plantarea unui pom fructifer Primele lucrari in livada - Cum putem obtine roade la putin timp dupa plantarea unui pom fructifer
6 plante de apartament pentru salatele de vara 6 plante de apartament pentru salatele de vara
Mustul, un “must drink” al fiecarei toamne: cum se obtine si cum se conserva Mustul, un “must drink” al fiecarei toamne: cum se obtine si cum se conserva
Zeama bordeleza: de ce este importanta pentru plante si cum se prepara Zeama bordeleza: de ce este importanta pentru plante si cum se prepara

Vezi mai multe articole