on

EFORTURILE SAINT-GOBAIN DE COMBATERE A SCHIMBARILOR CLIMATICE AU FOST RECUNOSCUTE INCA O DATA DE ORGANIZATIA CDP (CARBON DISCLOSURE PROJECT)

27 ianuarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In acest an, Grupul Saint-Gobain a fost inclus inca o data pe lista companiilor care deruleaza actiuni cu impact in domeniul combaterii schimbarilor climatice („Climate Change A List”), intocmita de CDP, o organizatie mondiala non-guvernamentala.

Grupul Saint-Gobain a fost recunoscut pentru actiunile sale de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera pe parcursul ultimului an, de a atenua riscurile climatice si de a dezvolta o economie cu emisii reduse de carbon. De exemplu, Saint-Gobain a instalat turbine in India si Italia, pentru a produce electricitate din energia nerecuperata anterior. Pana la sfarsitul anului 2018, Saint-Gobain si-a redus emisiile de CO2 cu 12% comparativ cu anul 2010.

Pierre-André de Chalendar, Presedinte - Director General al Grupului Saint-Gobain, a declarat: „Aceasta recunoastere subliniaza implicarea si angajamentul Grupului de promovare a transparentei pe tema schimbarilor climatice, precum si eforturile deja intreprinse pentru reducerea emisiilor noastre de CO2. De asemenea, aceasta recompenseaza angajamentul ambitios pe care ni l-am asumat in anul 2019 pentru atingerea unui nivel net al emisiilor de carbon egal cu zero pana in 2050, in linie cu scenariile de incalzire globala de +1,5°C”.

“Suntem mandri sa fim inclusi si de aceasta data in clasamentul Climate Change A List realizat de o organizatie internationala de prestigiu. Reducerea emisiilor de carbon reprezinta o prioritate pentru noi pe toate pietele pe care activam si vom continua sa promovam sustenabilitatea in strategia de noastra business”, a mentionat Ovidiu Pascutiu, Director General al Grupului Saint-Gobain in Romania.

Datele colectate de CDP de la peste 8.400 de companii si 900 de orase si state din intreaga lume fac din platforma CDP una dintre cele mai bogate surse de informatii la nivel mondial cu privire la modul in care companiile si guvernele actioneaza impotriva schimbarilor climatice.

Lista completa a companiilor care fac parte anul acesta din  “Climate Change A List” este disponibila aici.

CDP evalueaza companiile si le atribuie un calificativ de la A la D, pe baza transparentei, constientizarii si gestionarii riscurilor de mediu si evaluand nivelul lor de implicare in problemele de mediu, prin cele mai bune practici pe care le-au implementat, precum stabilirea unor obiective ambitioase si semnificative.

Despre Saint-Gobain

Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 41,8 miliarde de euro in 2018, Saint-Gobain opereaza in 68 de tari si are peste 180.000 de angajati.

In Romania,  Saint-Gobain  furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER,  PAM,  Rigips si Weber, cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Rovere Mobili sustine trendul eco in domeniul designului de interior Rovere Mobili sustine trendul eco in domeniul designului de interior
Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza
Locuintele inchiriate din Romania: De 5 ori mai multe decat se declara - 16 Octombrie 2009 Locuintele inchiriate din Romania: De 5 ori mai multe decat se declara - 16 Octombrie 2009
Nimeni nu stie exact cand se reia Prima casa Nimeni nu stie exact cand se reia Prima casa
Ajutoarele pentru incalzirea din timpul iernii, majorate cu 12,5% Ajutoarele pentru incalzirea din timpul iernii, majorate cu 12,5%
#MEETTHECREATORS PIATRAONLINE transforma showroom-ul intr-o galerie temporara si invita designerii si arhitectii sa isi expuna cele mai bune lucrari #MEETTHECREATORS PIATRAONLINE transforma showroom-ul intr-o galerie temporara si invita designerii si arhitectii sa isi expuna cele mai bune lucrari

Vezi mai multe articole