Electrocasnice

Care e tipul de combina frigorifica, masina de spalat sau aspirator care ti se potriveste? Ai nevoie de un cuptor cu microunde, de un aragaz sau de amandoua? Afla cum iti poti transforma locuinta intr-o casa smart, care sa-ti faca viata mai usoara.

Storcator fructe si legume prin presare la rece

3 avantaje ale storcatorului de fructe si legume prin presare la rece

29 ianuarie, 2015

Exista mai multe tipuri de storcatoare de fructe si legume, dar cele care obtin sucul prin presare la rece se dovedesc a fi cele mai eficiente, dar si cele mai scumpe. Iata de ce este indicat sa alegi un astfel de storcator, in ciuda pretului ridicat. Ofera cel mai mare continut de nutrienti Storcatorul prin presare la rece zdrobeste fructele si legumele, pastrand astfel 95% dintre nutrienti. Sucul obtinut este mult mai stabil si contine cu pana la 60% mai multa vitamina A si cu pana la 40% mai multa vitamica C decat sucul obtinut cu ajutorul unui storcator cu centrifugare. In plus, cu ajutorul storcatorului prin presare la rece poti obtine suc din absolut orice fruct sau leguma, inclusiv din ierburi precum patrunjelul, mararul, orzul sau graul incoltit. Obtine cea mai mare cantitate de suc…

mai mult >
Storcator de fructe cu o fata frumoasa care stoarce fructele

Cum alegi storcatorul de fructe si legume

17 decembrie, 2014

Toata lumea cauta sa adopte un stil de viata cat mai sanatos. Unii merg cat mai des la sala de fitness sau la bazin, altii acorda atentie sporita grasimilor si colesterolului, stilul de viata veggie capata tot mai multi adepti. Storcatorul de fructe are un rol central in cadrul unei alimentatii cat mai sanatoase. Dar cum alegi storcatorul de fructe? Nu exista storcatorul perfect, fiecare soi de fructe si legume are proprietatile sale iar storcatorul perfect, care sa scoata tot ce-i mai bun dintr-un fruct, indiferent de soi, inca nu s-a inventat. In linii mari, exista 4 categorii de storcatoare, fiecare avand caracteristicile lui: Storcatorul pentru citrice. Este cel mai ieftin si cel mai fragil, de regula manual si, asa cum ii spune si numele, cu el poti obtine suc de lamaie, portocale, clementine,…

mai mult >
Folosire cuptor cu microunde

8 sfaturi pentru utilizarea cuptorului cu microunde

29 noiembrie, 2014

Cuptorul cu microunde este extrem de popular datorita faptului ca este practic, usor si rapid de utilizat, incalzeste hrana uniform si distruge mai putine vitamine decat o face gatitul clasic pe aragaz. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care este bine sa le cunosti atunci cand folosesti cuptorul cu microunde. Nu folosi cuptorul cu microunde daca usa nu se inchide perfect, este indoita, deformata sau deteriorata; Nu aseza un capac peste un vas aflat intr-un cuptor cu microunde ce este in functiune; Nu este recomandat sa stai in fata cuptorului cu microunde in timp ce acesta este pornit; Nu porni cuptorul daca este gol; Atunci cand in interiorul cuptorului se formeaza pete greu de scos, pune in interior o cana cu apa si porneste cuptorul pentru cateva minute, pana cand apa fierbe. Vaporii…

mai mult >
Plita incorporabila

Ce sa ai in vedere atunci cand cumperi o plita electrica incorporabila

28 noiembrie, 2014

Fata de clasicele aragaze sau plite pe gaz, plitele electrice incorporabile au cateva avantaje care le-au adus in atentia cumparatorilor. Riscul de explozii si incendii este scazut, mancarea poate fi pregatita intr-un timp mai scurt si, in plus, poate fi programata sa porneasca si sa se opreasca la ore stabilite. Dar stii ce este cu adevarat important atunci cand decizi sa achizitionezi o plita electrica? Cel mai important este materialul din care este realizata plita. Este important ca plita sa fie usor de intretinut si curatat, fara sa ramana pete sau sa se zgarie. De aceea, este recomandat sa alegi o plita realizata din schott-ceram, un materialul rezultat din combinatia dintre sticla si ceramica, material care este greu de spart. Alt material recomandat este inoxul tratat, care se remarca…

mai mult >
Plita superba neagra

10 sfaturi pentru intretinerea plitelor

20 noiembrie, 2014

Ai strans bani sau ai facut un credit, ti-ai dotat bucataria cu electrocasnicele de care aveai nevoie, iar acum te bucuri de ele. Cu siguranta iti doresti sa aiba viata lunga si sa arate ca noi pentru mult, foarte mult timp. Dar pentru asta trebuie sa fie si intretinute. Ei bine, iata astazi cateva sfaturi pentru intretinerea si curatarea plitelor. 1. Partile emailate si cele din inox trebuie sa fie curatate constant cu apa si detergenti pentru curatat; 2. Pentru a o lustrui si a-i reda aspectul original, trebuie sa utilizezi creme sau paste speciale, precum si carpe din microfibre; 3. Sub nicio forma sa nu utilizezi bureti aspri sau din sarma, acid clorhidric sau alte produse care ar putea zgaria sau arde suprafata; 4. Nu folosi nici curatatori pe baza de aburi; 5. In timp ce gatesti, resturi…

mai mult >