on

Este timpul pentru aerul conditionat “SMART”

19 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru a se numi “smart”, un device trebuie sa fie capabil sa se interconecteze prin diverse protocoale wireless cu alte dispozitive, sa functioneze autonom si sa ia unele decizii. Aceasta comunicare intre aparatele electronice smart se face prin Bluetooth, NFC, Wi-Fi, 3G etc.

Cu ajutorul unei retele wi-fi  si al unei conexiuni la internet pot fi controlate diverse aparate care fac mai usoara viata utilizatorilor, care permit vizionarea imaginilor de la camerele de supraveghere sau monitorizarea anumitor parametri.

Un aparat nou de aer conditionat poate fi achizitionat in prezent cu functii integrate de conectare wi-fi si posibilitatea de control de la distanta, insa acesta nu este un motiv suficient pentru inlocuirea instalatiei actuale de aer conditionat. Pentru ca utilizatorii sa se poata bucura insa de aceasta tehnologie moderna, o companie europeana fondata in 2012 a creat un dispozitiv care poate fi atasat oricarui aparat de aer conditionat care functioneaza cu telecomanda IR. Acest aparat face astfel legatura intre smartphone si aparatul de aer conditionat de acasa sau de la birou, printr-o interfata prietenoasa.

Practic, poti vedea cate grade sunt in incaperea unde este montat, dar si date despre umiditatea relativa. In plus, poti porni sau opri instalatia de aer conditionat si poti modifica temperatura setata.

Dar cum poate face acest lucru, mai ales daca vorbim despre o instalare care nu necesita ajutorul unui inginer electronist. Practic, este necesara doar lipirea micului dispozitiv pe aparatul de aer conditionat si conectarea la unul dintre porturile routerului a unui alt dispozitiv inclus in kit-ul de start. Acest al doilea dispozitiv faciliteaza conexiunea intre device-urile care se lipesc pe unitatea de AC si internet. Cu un dispozitiv conectat la router se pot utiliza pana la alte 20 de controlere, inclusiv si pentru alte aplicatii, nu doar pentru sistemele AC. Comanda aparatului de aer conditionat se va face prin intermediul semnalelor IR.

Prin intermediul aplicatiei gratuite poate fi controlata cu ajutorul telefonului mobil smart conectat la internet pornirea si oprirea aparatului de AC sau setarea de temperatura. Se mai pot face diverse programari pentru pornirea aparatului la o anumita ora sau, pentru ca vorbim de un dispozitiv inteligent, dupa cateva zile de utilizare acesta poate invata obiceiurile utilizatorului si poate pregati o temperatura optima pana la sosirea acasa a acestuia.

Prin mentinerea activa pe telefon a conexiunii la internet si a localizarii, dispozitivul poate fi setat sa monitorizeze locatia utilizatorului si sa porneasca climatizarea inainte de sosirea acasa a acestuia, iar astfel poate fi economisita o cantitate importanta de energie.

Produsul este fabricat in serie si este disponibil la un pret de aproximativ 130 $. Trebuie avut, insa, in vedere ca pentru utilizarea lui este necesara o conexiune internet atat in locul unde este amplasat aerul conditionat, cat si pe dispozitivul (tableta sau telefon) cu ajutorul caruia va fi controlat sistemul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ventilator sau aer conditionat? Ventilator sau aer conditionat?
Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit
Este momentul pentru curatarea aparatului de aer conditionat! Este momentul pentru curatarea aparatului de aer conditionat!
Reguli montare aer conditionat - prima parte Reguli montare aer conditionat - prima parte
Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima
Principalele diferente intre aparatele de aer conditionat monosplit si cele multi split Principalele diferente intre aparatele de aer conditionat monosplit si cele multi split

Vezi mai multe articole