Specialist care evalueaza un aparat de aer conditionat

In ce consta revizia aparatului de aer conditionat

24 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

A venit vara, temperaturile au depasit pragul de canicula iar aparatele de aer conditionat merg din plin si cresc factura de energie electrica. Este momentul oportun sa vorbim despre intretinerea aparatului de aer conditionat, despre montarea lui poti citi mai multe aici.

Revizia aparatului de aer conditionat nu trebuie neglijata, costurile de intretinere fiind mai mici fata de costurile de reparare sau inlocuire a aparatului de aer conditionat.

Un aparat de aer conditionat de tip “split” este format din partea interioara, adica cea care se afla in casa, montata pe perete, si partea exterioara, cea care se gaseste pe un perete exterior al casei.

Revizia unitatii interioare a aparatului de aer conditionat consta in verificarea, curatarea si eventual inlocuirea prefiltrelor si filtrelor mecanice, a starii bateriei evaporatorului si a starii generale a unitatii. Filtrele trebuie spalate cu apa calduta si detergent special, apoi lasate sa se usuce. Bateria evaporatorului trebuie curata de mudarie si de praf, iar aripioarele trebuie indreptate cu un pieptene special pentru aceasta operatiune. In plus, trebuie verificata circulatia corecta a aerului.

Revizia unitatii exterioare consta in verificarea circuitul de freon si, daca este cazul, completarea lui. Se verifica starea de curatenie a aripioarelor condensatorului, a palelor ventilatorului si tavitei de recuperare a condensatului, daca aceasta exista. Mai trebuie revizuite racordurile electrice si frigorifice, precum si starea contactoarelor compresorului si valoarea tensiunii de alimentare.

Daca echipamentele de aer conditonat au fost instalate corect si au reviziile efectuate la timp, atunci durata lor de viata ar trebui sa fie cuprinsa intre 10 si 15 ani. Aparatul de aer conditionat trebuie urmarit si intretinut periodic cu toata grija, de catre un personal tehnic specializat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum poti curata singur aparatul de aer conditionat Cum poti curata singur aparatul de aer conditionat
Este momentul pentru curatarea aparatului de aer conditionat! Este momentul pentru curatarea aparatului de aer conditionat!
Reguli montare aer conditionat - a doua parte Reguli montare aer conditionat - a doua parte
Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima
Aparatul de aer conditionat: cum il poti curata in regie proprie Aparatul de aer conditionat: cum il poti curata in regie proprie
Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit

Vezi mai multe articole