Farmecul rafturilor

27 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piese extrem de utile in orice locuinta, aceste spatii de depozitare pot constitui elemente de rezistenta in decorul incaperilor.
 
Designerii de amenajari interioare recomanda ca pentru rafturi sa alegi culorile si materialele care se potrivesc cel mai bine cu stilul incaperii in care sunt asezate. Este indicat sa alegi culori care se asorteaza cu piesele de mobilier.
 
Daca nu vrei sa atragi atentia asupra rafturilor si etajerelor, acestea avand doar rol functional, nuanta indicata pentru ele este una apropiata de cea a peretilor. In cazul in care vrei sa scoti in evidenta amenajarea rafturilor sau chiar unele obiecte de decor aflate pe polite, poti opta pentru o culoare in contrast cu nuanta peretilor.
 
Pictorul si designerul de amenajari interioare Elena Seserman spune ca, pentru camera copilului, poti alege culori vii si diferite, de la o etajera la alta.
 
De asemenea, poti sa vopsesti sau sa pictezi politele din lemn netratat in culorile care te reprezinta cel mai bine.
 
Lemn masiv intr-un ambient rustic
 
In ceea ce priveste materialele din care pot fi fabricate rafturile, poti alege dintr-o gama variata, cu conditia sa se incadreze in stilul decorativ ales. „Combinatii din plastic, sticla si metal sunt adecvate intr-o camera amenajata intr-un stil modern“, precizeaza designerul de amenajari interioare Diana Elena Borundel.
 
Lemnul masiv cu aspect invechit, considera Laurentia Onea, communication & interior design manager al IKEA, e potrivit pentru un cadru rustic, iar politele metalice rezistente la umezeala sunt cele mai bune solutii de depozitare pentru balcon, garaj sau terasa.
 
Direct pe pardoseala
 
Specialistii recomanda sa folosesti la maximum fiecare centimetru patrat al casei tale, cu ajutorul corpurilor cu polite. Fie ca sunt fixate pe perete, fie ca se afla pe podea, poti amenaja spatiul astfel incat sa castigi mai mult loc.
 
„In camera copilului pot fi situate in coltul incaperii, la o inaltime accesibila, pe care se pot aseza jucarii“, este de parere Elena Seserman.
 
Foarte important, spune Laurentia Onea, este sa le poti redimensiona. Poti incepe cu un singur corp, adaugand treptat altele, pentru a crea combinatii pe orizontala in linie dreapta, in forma de L sau de U, sau corpuri stivuite pe inaltime.
 
De asemenea, politele deschise iti dau voie sa vezi dintr-o privire lucrurile depozitate. Daca vrei ca acestea sa nu se vada, monteaza-le usi din sticla ori din lemn. In acest fel le protejezi si de praf.
 
IDEI
 
Simetric sau dezordonat
 
Expertii in amenajari interioare spun ca poti sa optezi pentru decorare in mod simetric sau pentru una „dezordonata“ si inegala, cu conditia sa existe un echilibru intre dimensiuni. Corpurile cu rafturi pot fi independente unele de altele ori de alte piese de mobilier, sau chiar suspendate de tavan. „De exemplu, intr-o incapere amenajata in stil rustic se pot suspenda cu sfoara“, sugereaza specialista Diana Elena Borundel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pentru 2 euro mp, afli pe unde pierzi caldura din casa Pentru 2 euro mp, afli pe unde pierzi caldura din casa
ABB achizitioneaza B&R si contureaza leadership-ul in automatizarea industriala ABB achizitioneaza B&R si contureaza leadership-ul in automatizarea industriala
ECDL testeaza la Veranda Mall competentele digitale ale tinerilor ECDL testeaza la Veranda Mall competentele digitale ale tinerilor
Sony lanseaza seria de televizoare 4K HDR MASTER care ofera cea mai buna calitate a imaginii in orice locuinta Sony lanseaza seria de televizoare 4K HDR MASTER care ofera cea mai buna calitate a imaginii in orice locuinta
Se ieftineste gazul Se ieftineste gazul
Amenajarea si irigarea gazonului, construirea terasei si montarea pavajului: proiectele lunii mai la HORNBACH Amenajarea si irigarea gazonului, construirea terasei si montarea pavajului: proiectele lunii mai la HORNBACH

Vezi mai multe articole