Ferestre si usi

Ce tip de material e bine sa alegi pentru usile si ferestrele casei tale? Lemn, PVC sau aluminiu? Care dintre cele trei este cel mai ieftin si care termoizoleaza cel mai bine? Care este diferenta dintre ferestrele din PVC de clasa A si cele de clasa B sau care este suprafata maxima a deschiderilor ferestrelor ce pot fi obtinute dintr-un profil din PVC sau din aluminiu? Raspunsuri la toate aceste intrebari gasiti in rubrica “ferestre si usi” de pe site-ul Misiunea Casa.

on

Influenta suprafetelor vitrate in proiectarea si constructia caselor

25 aprilie, 2017

In proiectarea si constructia caselor individuale exista o tendinta de utilizare a unor suprafete vitrate majorate semnificativ fata de variantele clasice, cunoscute de la blocuri sau casele vechi. Influenta suprafetei vitrate are multiple implicatii asupra modului de iluminare a camerei, pierderilor de energie dar si izolatiei fonice a spatiului respectiv. O recomandare legată de proiectarea acestui aspect are in vedere accesul luminii naturale, capitol la care este de dorit ca suprafata vitrata sa aiba alocata o marime de minimum 10% din suprafata camerei. Odata cu aparitia tehnologiei de realizare a ferestrelor si a fatadelor din sticla cu profile din PVC si aluminiu, cu pachete de sticla termo si fonoizolante, a fost nevoie doar de un design modern si de indrazneala clientilor pentru…

mai mult >
on

Trapele de acces - Lista completa a avantajelor

27 februarie, 2017

In cadrul diverselor lucrari de amenajare a spatiilor, cu precadere in bai sau bucatarii, dar si zone ca holurile sau spatiile tehnice din domeniul rezidential, este necesara prevederea unor guri de vizitare a diverselor instalatii ingropate in ghene de instalatii, tavane sau pereti. Solutia economica, dar limitata la anumite dimensiuni este utilizarea unor usi de vizitare realizate din material plastic, neetanse. Acestea sunt in general destinate proiectelor mici, rezidentiale, si au cea mai mica rezistenta in timp, de multe ori casante si supuse deteriorarii. In plus, aspectul acestora nu este foarte prietenos cu diferitele finisare ale spatiilor, nu pot fi placate, ci doar cel mult vopsite. Pentru amenajari de o calitate superioara, pentru asigurarea accesului la zona de instalatii, fie…

mai mult >
Armarea dubla a termosistemului

Armarea dubla a termo-sistemului. Cum se realizeaza

28 noiembrie, 2016

Finisarea faţadelor termoizolate se realizează cu masa de şpaclu armată cu plasă de fibră de sticlă. Această operaţiune, deja arhicunoscută, poate necesita pregătirea suprafeţei izolate. De exemplu, în cazul polistirenului expandat este necesară şlefuirea uşoară a suprafeţei dacă a fost aplicat cu cel puţin 7 zile înainte de tragerea masei de şpaclu. Masa de şpaclu reprezintă un strat de adeziv pentru polistiren ce se aplica pe suprafaţa izolată, în strat subţire 3-4 mm, cu scopul de a obţine o suprafaţă cu o anumită rezistentă, capabilă să protejeze termo-sistemul şi să permită acoperirea finală, tencuiala decorativă. Pentru a putea realiza rezistenţa necesară şi a permite preluarea diferitelor solicitări induse de factorii externi (diferenţe de…

mai mult >
Garnituri tamplarie termoizolanta

Cum intretinem garniturile tamplariei termoizolante

23 noiembrie, 2016

Schimbarea tâmplăriei clasice cu una termoizolantă are ca prim scop îmbunătăţirea etanşeizării şi a izolaţiei oferite (termice şi fonice). In funcţie de calitatea componentelor utilizate la fabricarea ei, tipul profilului, tipul pachetului termoizolant (sticla), garniturile utilizate etc., putem avea anumite calităţi ale tâmplăriei. Dincolo de aceste aspecte ce ţin de momentul în care este executată tâmplăria, este necesară realizarea unor lucrări de întreţinere, periodice. De această dată vom discuta despre garniturile de etanşare ale tâmplăriei termoizolante. Garniturile existente pe tâmplăria termoizolantă din PVC sau din alte materiale sunt de două feluri: garnituri batante şi garnituri pentru geam. Primele sunt poziţionate pe zona de toc şi pe cercevea…

mai mult >
Specialist care se uita la o bucata de tamplarie termoizolanta.

Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea a II-a

17 martie, 2016

În prima parte a acestui mini serial despre tâmplăria termoizolantă, v-am prezentat informații despre fixarea şi poziţionarea tâmplăriei, rigiditatea și dimensiunile maxime ale ferestrelor și uşilor. În continuare, o să vorbim despre etanșarea rostului și montarea glafurilor. Etanşarea rostului Întreg perimetrul tâmplăriei necesită etanşare la aer, sunet, vânt şi apă. Material de umplere care asigură etanşare la curenţii de aer precum si hidroizolaţia pot fi diferite cordoane de silicon sau benzi precomprimate pentru zona exterioară iar la interior o barieră contra vaporilor (silicon, acril – acesta poate fi vopsit). Pentru ca etanşarea să funcţioneze corect trebuie cordonul de silicon va adera numai la 2 suprafeţe (aderenţa la 3 suprafeţe duce la dezlipirea…

mai mult >