Flori care atrag albinele - 8 plante care hranesc albinele

07 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ar fi sa alegem dintre toate insectele care populeaza pamantul una de a carei bunastare atarna in balanta supravietuirea speciei umane, vom fi indreptatiti sa alegem albinele.

Dupa cum avertiza si Einstein, anticipand parca dificultatile cu care se confrunta in secolul al 21-lea populatiile de albine la nivel global, in ipoteza in care albinele vor disparea de pe fata pamantului, plantele, animalele si omul vor disparea si ele in nu mai mult de patru ani distanta.

De aceea, nu exageram atunci cand incepem sa ne gandim la strategii prin care putem ajuta albinele sa depaseasca conditiile critice pe care le infrunta zi de zi, sub forma de radiatii, pesticide si poluare. Iar gradinile noastre sunt primul loc unde putem intinde o mana de ajutor acestor insecte fascinante si extrem de importante pentru mentinerea sanatatii planetei. De aceea, va propunem 8 flori care vor atrage albinele precum un magnet.

1. Spanzul (Hellebores) ofera albinelor o cantitate mare de nectar primavara, exact cand au mai multa nevoie.

2. De un albastru stralucitor, florile de Nu-ma-uita atrag albinele, in ciuda dimensiunilor lor neinsemnate.

 

3. De primavara tarziu si pana la inceputul verii, florile de Rozmarin sunt o resursa excelenta de nectar pentru neobositele albine.

 

4. Atunci cand vine vorba de pomi fructiferi, florile de mar si de cires in special atrag si hranesc albinele, dar si bondarii si fluturii adusi la viata de razele calde ale primaverii.

 

5. Nalba de gradina infloreste din iulie pana in septembrie, asigurand albinelor hrana pana aproape de sosirea frigului.

 

6. Culorile puternice ale Carciumareselor sunt un adevarat magnet pentru fluturi, albine si chiar pasari.

 

7. Florile de Echinacea se deschid la inceputul verii si primesc vizitatori pana toamna devreme. In plus, atunci cand combinam echinacea cu propolis si miere, obtinem ca bonus un stimulent foarte puternic pentru metabolism pentru lunile reci.

 

8. Caprifoiul (cunoscut si ca Mana-maicii-domnului), este o planta cataratoare a carei flori imprastie un miros imbatator. Nu intamplator, caci parfumul lor atrage numeroase insecte, inclusiv albinele.

 

sursa foto: www.flickr.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Altoirea trandafirilor cu port-altoi de maces Altoirea trandafirilor cu port-altoi de maces
Aerarea si scarificarea gazonului Aerarea si scarificarea gazonului
Cum transplantezi florile in ghivece Cum transplantezi florile in ghivece
Cum să pregătești curtea pavată pentru sezonul cald Cum să pregătești curtea pavată pentru sezonul cald
Folosirea faunei utile in combaterea biologica din culturile horticole Folosirea faunei utile in combaterea biologica din culturile horticole
Arhitectii peisagisti: profesionistii care iti aranjeaza gradina ca in filme Arhitectii peisagisti: profesionistii care iti aranjeaza gradina ca in filme

Vezi mai multe articole