on

Plante care nu trebuie sa lipseasca din iazul tau

03 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ti-ai amenajat un iaz in gradina sau daca intentionezi sa faci asta in viitorul nu prea indepartat, atunci trebuie sa stii ca iazul tau are nevoie si de plante acvatice care sa-l infrumuseteze si sa asigure oxigenul pestilor. Probabil ca vei avea si cativa pesti in iaz, corect? Ei bine, iata 5 propuneri de plante acvatice pe care le poti aclimatiza in iazul tau.

1 Papirusul oxigeneaza apa si produce substante nutritive care vor ajuta alte plante din iaz sa se dezvolte. Papirusul se dovedeste o alegere potrivita deoarece se impaca bine cu pestii decorative din iaz si cu apa usor salina. Aceasta planta acvatica seamana cu un palmier in miniatura.

2 Nuferii reprezinta principalul ornament al oricarui iaz. Ei ofera pestilor umbra si previn inmultirea algelor. Exista multe varietati de nuferi, unele dintre ele rezistand inclusiv la temperaturi scazute. Cele mai raspandite specii de nufar sunt Nuphar lutea, care ajunge chiar si la lungimi de 200 centimetri, precum si numarul alb ce se remarca prin florile albe si parfumate.

3 Plantele palustre nu trebuie sa lipseasca din iazul tau. Dintre acestea amintim ferigile, priboiul, crinii de o zi, irisii, hortensiile, menta de apa si bambusul. Plantele palustre sunt cele care infrumuseteaza marginile iazului.

Citeste si cum sa amenajezi un iaz .

4 Plantele de oxigenare, asa cum le spune si numele, sunt cele care asigura oxigenul de care au nevoie pestii din iaz.  Din aceasta categorie de plante iti recomandam Eleocharis acicularis, Vallisneria spiralis, precum si Cabomba caroliniana, o planta pe care unii pesti o folosesc pentru a isi depune icrele.

5 Plantele natante ofera umbra, alaturi de nuferi, si ajuta la controlul algelor verzi. Iti recomandam feriga de apa si zambila de apa, aceasta din urma avand flori extrem de frumoase.

Ca regula generala, intr-un metru patrat de iaz este bine sa ai un nufar, o planta palustra si doua plante de oxigenare. Nu uita ca o buna alegere a plantelor de oxigenare duce la pastrarea echilibrului in iazul tau.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Zeama bordeleza: de ce este importanta pentru plante si cum se prepara Zeama bordeleza: de ce este importanta pentru plante si cum se prepara
Gazonul – Probleme si Solutii Gazonul – Probleme si Solutii
Pavaje din Beton Amprentat Pavaje din Beton Amprentat
Gradina de iarna - mai mult decat o sera Gradina de iarna - mai mult decat o sera
Ce trebuie sa stii despre trandafirii cataratori Ce trebuie sa stii despre trandafirii cataratori
Pregateste-ti gradina pentru petrecerile in aer liber Pregateste-ti gradina pentru petrecerile in aer liber

Vezi mai multe articole