Garsoniere in Bucuresti cu preturi de la 34.000 de euro la targurile imobiliare - 26 Martie 2009

26 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Garsoniere in Bucuresti cu preturi de la 34.000 de euro la targurile imobiliare
 
Companiile de dezvoltare imobiliara continua sa afiseze preturi mai mici pentru apartamentele din portofoliu, cea mai ieftina garsoniera din Bucuresti care va fi prezentata la cea de-a 12-a editie a targului imobiliar tIMON avand un pret de 34.000 de euro si o suprafata de 32 de metri patrati construiti, in timp ce reducerile oferite de alti dezvoltatori sunt cuprinse intre 5% si 40%, potrivit organizatorilor.
Locuinta face parte din proiectul Red House dezvoltat de firma Apulum 94 in Prelungirea Ghencea, la 1,2 km de intersectia cu strada Valea Oltului, in sud-vestul Capitalei, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului.
 
In cadrul targului vor fi prezente cel putin 54 de companii imobiliare, potrivit lui Vlad Vlasceanu, organizatorul evenimentului, cei mai importanti expozanti fiind in general firmele cu actionariat majoritar local, precum Impact, Domus Stil sau Can Serv, precum si subsidiara locala a grupului israelian Globe Trade Center. De altfel, aceste companii au fost printre putinii jucatori care au continuat sa se promoveze in cadrul targurilor imobiliare organizate in acest an, in conditiile in care companiile din Spania, precum si cei mai muti investitori din Israel si-au redus din activitate.
"Din cele 3.900 de contacte pe care le-am strans de la inceputul anului doar 400 au fost luate la targuri, dar continuam sa venim pentru mentinerea notorietatii, astfel ca oamenii sa stie ca ramai in piata", spune Carmen Sandulescu, director financiar al companiei Impact. Compania a inregistrat in cadrul proiectului Greenfield din nordul Capitalei 39 de contracte in primele trei luni ale anului, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada din 2008, excluzand apartamentele vandute anul trecut catre investitori.
In plus, din cele 39 de contracte din acest an, 57% au fost de inchiriere a locuintelor cu optiune de cumparare in decurs de patru ani.
Compania a recurs la aceasta optiune dupa ce raportul dintre cei care se intereseaza de o locuinta si cei care decid sa cumpere s-a depreciat considerabil de la un nivel de 1 contract semnat la 30 de potentiali cumparatori, la 1 contract per 100 de persoane interesate.
Dezvoltatorii au decis in ultimele luni sa amane lansarea unor noi proiecte de locuinte sau chiar sa blocheze constructia la proiecte deja incepute, astfel ca in cadrul tIMON vor fi prezentate sapte proiecte relativ noi, dar toate cu un numar redus de locuinte. Per total, in cadrul targului, care se desfasoara de astazi pana duminica la World Trade Center, vor fi prezentate peste 5.000 de locuinte, 70% dintre acestea fiind finalizate sau in curs de finalizare pentru urmatoarele luni.
Vlasceanu spune ca reduceri de preturi ar putea opera in continuare dezvoltatorii care au probleme cu bancile, in conditiile in care seful unei banci locale i-a spus recent ca "in mai-iunie as putea primi cheile de la 4.000-5.000 de apartamente daca un dezvoltator nu vine sa-si plateasca ratele".
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Altex se alatura programului „Rabla pentru electrocasnice”, lansat de Ministerul Mediului Altex se alatura programului „Rabla pentru electrocasnice”, lansat de Ministerul Mediului
Cutia care micsoreaza factura la curent Cutia care micsoreaza factura la curent
Preturile in scadere au fortat 23.500 de bucuresteni sa iasa cu apartamentele pe piata in 2010 Preturile in scadere au fortat 23.500 de bucuresteni sa iasa cu apartamentele pe piata in 2010
3.000 de locuinte din Capitala, scoase la inchiriat in martie, dublu fata de 2007 - 14 Aprilie 2009 3.000 de locuinte din Capitala, scoase la inchiriat in martie, dublu fata de 2007 - 14 Aprilie 2009
Romanii nu mai au bani sa-si termine casele - 02 septembrie 2010 Romanii nu mai au bani sa-si termine casele - 02 septembrie 2010
Gama Sedna de la Schneider Electric ofera posibilitatea unei mai bune gestionari a consumului de energie Gama Sedna de la Schneider Electric ofera posibilitatea unei mai bune gestionari a consumului de energie

Vezi mai multe articole