Garsoniere in Bucuresti cu preturi de la 34.000 de euro la targurile imobiliare - 26 Martie 2009

26 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Garsoniere in Bucuresti cu preturi de la 34.000 de euro la targurile imobiliare
 
Companiile de dezvoltare imobiliara continua sa afiseze preturi mai mici pentru apartamentele din portofoliu, cea mai ieftina garsoniera din Bucuresti care va fi prezentata la cea de-a 12-a editie a targului imobiliar tIMON avand un pret de 34.000 de euro si o suprafata de 32 de metri patrati construiti, in timp ce reducerile oferite de alti dezvoltatori sunt cuprinse intre 5% si 40%, potrivit organizatorilor.
Locuinta face parte din proiectul Red House dezvoltat de firma Apulum 94 in Prelungirea Ghencea, la 1,2 km de intersectia cu strada Valea Oltului, in sud-vestul Capitalei, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului.
 
In cadrul targului vor fi prezente cel putin 54 de companii imobiliare, potrivit lui Vlad Vlasceanu, organizatorul evenimentului, cei mai importanti expozanti fiind in general firmele cu actionariat majoritar local, precum Impact, Domus Stil sau Can Serv, precum si subsidiara locala a grupului israelian Globe Trade Center. De altfel, aceste companii au fost printre putinii jucatori care au continuat sa se promoveze in cadrul targurilor imobiliare organizate in acest an, in conditiile in care companiile din Spania, precum si cei mai muti investitori din Israel si-au redus din activitate.
"Din cele 3.900 de contacte pe care le-am strans de la inceputul anului doar 400 au fost luate la targuri, dar continuam sa venim pentru mentinerea notorietatii, astfel ca oamenii sa stie ca ramai in piata", spune Carmen Sandulescu, director financiar al companiei Impact. Compania a inregistrat in cadrul proiectului Greenfield din nordul Capitalei 39 de contracte in primele trei luni ale anului, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada din 2008, excluzand apartamentele vandute anul trecut catre investitori.
In plus, din cele 39 de contracte din acest an, 57% au fost de inchiriere a locuintelor cu optiune de cumparare in decurs de patru ani.
Compania a recurs la aceasta optiune dupa ce raportul dintre cei care se intereseaza de o locuinta si cei care decid sa cumpere s-a depreciat considerabil de la un nivel de 1 contract semnat la 30 de potentiali cumparatori, la 1 contract per 100 de persoane interesate.
Dezvoltatorii au decis in ultimele luni sa amane lansarea unor noi proiecte de locuinte sau chiar sa blocheze constructia la proiecte deja incepute, astfel ca in cadrul tIMON vor fi prezentate sapte proiecte relativ noi, dar toate cu un numar redus de locuinte. Per total, in cadrul targului, care se desfasoara de astazi pana duminica la World Trade Center, vor fi prezentate peste 5.000 de locuinte, 70% dintre acestea fiind finalizate sau in curs de finalizare pentru urmatoarele luni.
Vlasceanu spune ca reduceri de preturi ar putea opera in continuare dezvoltatorii care au probleme cu bancile, in conditiile in care seful unei banci locale i-a spus recent ca "in mai-iunie as putea primi cheile de la 4.000-5.000 de apartamente daca un dezvoltator nu vine sa-si plateasca ratele".
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce faceti cu aparatele cand e pana de curent Ce faceti cu aparatele cand e pana de curent
Pretul gazelor furnizate populatiei ar putea creste cu 20% Pretul gazelor furnizate populatiei ar putea creste cu 20%
Primul complex rezidential din Piatra-Neamt s-a lansat Primul complex rezidential din Piatra-Neamt s-a lansat
Penalizarile la bloc se dau dupa 45 de zile Penalizarile la bloc se dau dupa 45 de zile
Integrarea ne scumpeste tuica si intretinerea Integrarea ne scumpeste tuica si intretinerea
Cele mai bune oferte pentru Cele mai bune oferte pentru "Prima casa" - 28 August 2009

Vezi mai multe articole