on

Generatorul atmosferic de apa potabila

18 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Apa potabila, aerul respirabil, solul propice agriculturii si hidrocarburile sunt, cu siguranta, cele mai importante resurse ale Terrei. Fara ele, viata oamenilor de azi nu ar fi posibila. Este adevarat, in trecut, viata oamenilor a fost posibila fara petrol si gaz metan, dar conditiile de trai erau cu totul diferite fata de cele de azi. Dintre toate aceste resurse, apa potabila este, probabil, cea mai importanta. In tari din Africa, multi oameni inca nu au acces curent sau facil la aceasta resursa si mor din aceasta cauza, chiar se duc lupte pentru controlul surselor de apa.

Aerul contine o cantitate minima de apa, ceea ce inseamna ca din aer poate fi extrasa apa potabila. Cum? Cu ajutorul unui generator atmosferic de apa. Exista doua metode de colectare a apei din aer, metoda racirii si metoda chimica.

Cum functioneaza generatorul atmosferic de apa?

Functioneaza similar cu aparatul de aer conditionat sau frigiderul. Aerul cald este trecut prin mai multe bobine care sunt racite cu ajutorul unui agent refrigerant, apoi apa condensata este colectata si filtrata de murdarie si bacterii. Aceasta tehnologie de extragere a apei din aer, prin metoda racirii, este folosita  pentru uzul casnic. Un astfel de generator de apa functioneaza cu energie electrica si consuma cat un laptop.

Metoda chimica presupune colectarea apei cu ajutorul unor saruri chimice, printr-un proces de deshidratare. Aerul este trecut printr-un amestec de sare, dupa care este incalzit pana la temperatura de fierbere, iar aburul este condensat si apoi filtrat. Aceasta metoda este folosita la scara larga in domeniul industrial.

Iata cum acest generator atmosferic poate asigura apa potabila in regiunile in care aceasta este poluata sau se gaseste la adancimi foarte mari

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cadouri perfecte pentru o vacanta de vara relaxanta Cadouri perfecte pentru o vacanta de vara relaxanta
Cum depozitezi corect fructele si legumele Cum depozitezi corect fructele si legumele
Vasul de gatit cu invelis din teflon Vasul de gatit cu invelis din teflon
Top 10 brazi de Craciun iesiti din comun Top 10 brazi de Craciun iesiti din comun
Utilizari ale otetului in casa Utilizari ale otetului in casa
Verificarea de rutina inainte de culcare Verificarea de rutina inainte de culcare

Vezi mai multe articole