Sertar masina de spalat vase cu vase pe el

Ghid de cumparare a masinii de spalat vase

10 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa ce ti-am prezentat 5 motive sa cumperi o masina de spalat vase, este cazul sa-ti oferim si un ghid de cumparare a unei astfel de masini. Da, sunt mai multe aspecte si specificatii pe care trebuie sa le iei in calcul inainte sa investesti o suma considerabila de bani in masina de spalat vase.

Primul lucru pe care trebuie sa-l decizi este daca optezi pentru o masina clasica, pe care o asezi pe mobila de bucatarie, sau pentru una incorporabila in mobila. Masina pe care o pui pe mobila de bucatarie seamana cu un cuptor cu microunde, dar este ceva mai mare. Masina pe care o asezi langa mobilier seamana cu una de spalat haine. Cea care se incorporeaza in mobilier intra sub blatul de bucatarie si, astfel, este mai bine disimulata. Depinde ce mobila si ce casa ai.

Al doilea criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o masina de spalat vase este capacitatea de spalare, adica numarul vaselor ce pot fi spalate la un ciclu de spalare. Majoritatea masinilor de spalat vase au o capacitate de 12 seturi insa, in functie de dimensiune, vei gasi si masini de 5 seturi sau chiar depasind 15 seturi. O solutie ar fi o masina de spalat vase care sa aiba si o functie de incarcare la jumatate, reducand astfel consumul de apa, curent electric si detergent. Exista si masini care au un senzor de greutate ce stabileste automat, in functie de greutatea vaselor introduse, un timp si un anumit consum pentru fiecare ciclu de spalare.

Un alt criteriu extrem de important este consumul. In ceea ce priveste consumul de apa, acesta variaza intre 9 si 12 litri. Consumul de curent electric variaza intre 1 kW/h si 0,8 kW/h, in functie de clasa energetica (aceasta poate fi clasa A, A+, A++ sau A+++).

Tipul de pastila folosita este si el important. Exista pastile 3in1, 4in1 si 5in1. Cel mai des intalnite sunt masinile de spalat vase ce folosesc detergent 5in1. In cazul in care folosesti o pastila de tip 5in1 intr-o masina ce are recomandata o pastila de tip 4in1 sau 3in1, risti ca detergentul sa nu se dizolve cum trebuie, caz in care vasele nu vor fi spalate corespunzator.

Un alt aspect de care trebuie sa tii seama cand alegi masina de spalat vase il constituie prezenta sertarelor flexibile. Ai nevoie de acestea atunci cand speli vase pentru salate, oale adanci sau diverse alte vase cu dimensiuni si forme neobisnuite, deoarece sertarele flexibile pot fi recompartimentate pentru a face loc vaselor mari.

Nu in ultimul rand, asigura-te ca masina de spalat vase pe care vrei sa o achizitionezi are brate multiple de pulverizare a apei. Ai nevoie de cel putin doua astfel de brate, pentru ca jetul de apa sa ajunga si in cele mai indepartate colturi si vasele sa fie stropite din toate unghiurile, pentru a curata toata murdaria de pe ele.

Speram sa gasesti util acest ghid, sa-ti amintesti de el si, eventual, chiar sa-l recitesti inainte sa-ti cumperi o masina de spalat vase, pentru a te asigura ca ai luat cea mai buna decizie.

 

Sursa poza: przewodnikpanidomu.pl

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inamicii masinii de spalat Inamicii masinii de spalat
Cum alegi aparatul de cafea: totul despre cele mai bune espressoare manuale sau automate Cum alegi aparatul de cafea: totul despre cele mai bune espressoare manuale sau automate
Cum sa alegi un robot de bucatarie Cum sa alegi un robot de bucatarie
Hota - descriere generala Hota - descriere generala
Alegerea cuptorului incorporabil Alegerea cuptorului incorporabil
Masa e gata cât ai clipi, cu ajutoarele potrivite: cum alegi electrocasnicele mici din bucătărie Masa e gata cât ai clipi, cu ajutoarele potrivite: cum alegi electrocasnicele mici din bucătărie

Vezi mai multe articole