on

Miele: cererea de racitoare de vin s-a triplat anul acesta

23 august, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

  • Racitoarele de vin Miele au o capacitate de pana la 178 de sticle si dispun de trei zone individuale de temperatura
  • Temperatura si tipul paharului influenteaza aroma vinului

 

Miele a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere a vanzarii de racitoare de vin, care au fost de trei ori mai cautate decat in aceeasi perioada a anului trecut. In general, aceste produse au fost cumparate de barbati, dar doamnele sunt interesate in special de design-ul lor si de felul in care pot fi integrate in bucatarie, indiferent daca racitoarele sunt achizitionate in acelasi timp cu celelalte electrocasnice sau ulterior.

 

Cele mai comandate racitoare de vin Miele sunt cele incorporabile, iar pentru unele dintre aceste dispozitive, temperatura poate fi controlata direct din aplicatia Miele App – Smart Home. Cel mai mare racitor are o capacitate de depozitare de 178 de sticle de vin, atat pentru modelul incorporabil, cat si pentru cel de sine statator. Aceste unitati sunt dotate cu pana la trei zone de temperatura, care pot fi controlate separat, pentru a asigura conditii de pastrare potrivite pentru orice sortiment de vin: rosu, alb, spumant sau sampanie.

Temperatura si forma paharului: elementele care influenteaza gustul vinului

 

Gustul vinului este influentat atat de temperatura si modul de depozitare, cat si de tipul paharului din care este servit. Potrivit www.winefolly.com, temperatura ideala de servire variaza in functie de culoarea vinului, intre 15–20°C pentru vinurile rosii si intre 7–12°C  pentru vinurile albe. Este recomandat ca paharele de vin sa fie transparente si sa nu aiba integrat niciun model.

 

Pentru servirea unui vin rosu, se recomanda folosirea unui pahar mare, cu picior inalt si cupa ampla. Deschiderea cupei ar trebui sa fie putin mai ingusta decat circumferinta pentru a permite pastrarea aromelor. De obicei, aceste pahare au o inaltime de peste 20 cm si o capacitate de aproximativ 500 ml. Vinul trebuie turnat in pahar pana la nivelul unde circumferinta cupei este cel mai mare, deoarece astfel va intra in contact cu oxigenul care ii va potenta aromele.

Paharele pentru vinul alb au circumferinta mai mica decat cele pentru vinul rosu, pentru a mentine lichidul la o temperatura mai scazuta mai mult timp, prevenind incalzirea sa in pahar. Inaltimea lor este de peste 20 cm, iar capacitatea de aproximativ 350 ml. 

 

Sampania se serveste din pahare cu picioare mai scunde decat cele pentru vin, iar cupa are forma alungita. Capacitatea lor este de 200 ml si au o circumferinta mai mica, ce permite pastrarea efervescentei bauturii. 

 

Vinurile dulci, asociate cu desertul sau vinurile rose trebuie servite, in general, in pahare cu o cupa mai mica, de maximum 250 ml. Acestea au in general forma de lalea si sunt realizate astfel pentru a pastra la interior aromele si savoarea vinului.

 

Depozitarea si servirea vinului la temperatura ideala

 

Unitatile Miele de pastrare a vinului permit depozitarea acestuia in conditii foarte bune, atat pe termen lung, cat si scurt, datorita tehnologiilor Miele precum SommelierSet, Master Cool,  FlexiFrame si NoteBoard. 

 

SommelierSet este conceput pentru decantarea vinurilor fine si include toate echipamentele necesare pentru racirea paharelor sau conditionarea perfecta a sticlelor de vin, chiar si dupa deschiderea acestora.

 

Aparatele din gama MasterCool pot fi personalizate, prin optiuni precum Push2open, datorita caruia racitoarele pot avea un design minimalist si se vor potrivi in bucatariile cu mobila fara manere. Pentru clientii care prefera un design clasic, acest sistem poate fi convertit in Pull2open, iar usa nu mai reactioneaza la presiune, ci se va deschide automat prin tragerea usoara de maner.

 

FlexiFrame permite depozitarea in siguranta a oricarui tip de sticla, indiferent de marimea acesteia. Gratie acestui sistem, suporturile individuale pot fi rearanjate in functie de diametrul sticlei, iar sticlele sunt pastrate mereu in pozitia optima. 

 

FlexiFrame poate dispune si de NoteBoard, eticheta magnetica pentru fiecare raft, pe care se poate scrie cu creta, pentru o mai buna organizare a vinurilor. Pe acesta eticheta poate fi notat, de exemplu, originea, soiul de struguri sau colectia.

 

Racitoarele Miele pot include si suport de prezentare a sticlelor, pentru a expune cele mai bune vinuri din colectie. Acestea vor fi pozitionate separat, putin mai ridicat, in asa fel incat sa fie mai vizibile.

 

Despre Miele

Miele este cel mai mare producator mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatura de gatit, de coacere si de gatit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, masini de spalat vase si produse de ingrijire pentru haine si pardoseli. Acestei linii de produse i se adauga masinile de spalat vase, masinile de spalat rufe si uscatoarele pentru uz comercial, precum si aparatura de spalare-dezinfectare si sterilizare a instrumentelor destinate utilizarii in activitatile medicale si de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondata in 1899, are opt filiale de productie in Germania si cate o filiala in fiecare dintre tarile urmatoare: Austria, Cehia, China si Romania. Cifra de afaceri a companiei in anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vanzari in afara Germaniei. Miele este reprezentata prin filiale proprii si de importatori in aproape 100 de tari. Compania Miele se afla in proprietatea celei de-a patra generatie a familiei fondatoare, are o forta de munca de aproximativ 20.900 de persoane, cu 11.050 de angajati in Germania. Sediul companiei se afla in Gütersloh/Westphalia, Germania.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tipuri de hote si amplasarea eficienta a acestora Tipuri de hote si amplasarea eficienta a acestora
Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna
Masina de spalat vase Bosch ActiveWater 45 cm Masina de spalat vase Bosch ActiveWater 45 cm
Cum se curata frigiderul Cum se curata frigiderul
Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit
Aspirator cu sac sau aspirator cu apa? Aspirator cu sac sau aspirator cu apa?

Vezi mai multe articole