Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Crinul (lilium) (II)

Crinul (lilium) (II)

29 aprilie, 2023

Cele mai cunoscute specii de crini Lilium candidum (crinul alb sau Crinul Madonei) Este cel mai cunoscut si raspandit la noi. Adus din Asia Mica de turci, a fost cultivat pentru prima data in Europa pe la 1545. Are un bulb mare, care incepe sa vegeteze in septembrie, formand o rozeta de frunze care rezista peste iarna. Tijele florale ajung pana la 100-180 cm si se termina cu 10-20 de boboci alungiti, indreptati in sus. Florile se deschid succesiv, fiind de un alb pur, puternic parfumate si cu 6 stamine aurii care, daca nu sunt indepartate inca de la inflorire, vor pata petalele. Crinii asiatici (hibrizi intalniti ca flori taiate) Mai putin raspan­diti in cultura in tara noastra, dar foarte cunoscuti pe piata de flori, sunt asa-numitii crini asiatici, hibrizi originari din Japonia, cu flori…

mai mult >
Crinul (lilium) (I)

Crinul (lilium) (I)

28 aprilie, 2023

Crinul (lilium) Limbajul inmiresmat al candorii Simbolistica bogata asociata florii de crin si numarul mare de mituri legate de aceasta planta reflecta felul profund in care oamenii pretuiesc frumosul, puritatea si click stanga pentru a mari imaginea inocenta. Fiind cea mai veche floare cultivata de om, crinul apare pe obiecte de cult si podoabe in toate perioadele evolutiei civilizatiei umane. In Antichitate, atat la greci, cat si la romani, simboliza speranta si triumful, fiind folosit alaturi de trandafir si laur pentru incununarea fruntilor invingatorilor, dar si ca ofranda adusa zeitei frumusetii. Nu intamplator, in secolele urmatoare − in Evul Mediu − coroana franceza si-a ales crinul ca simbol, deoarece il asocia principiului masculinitatii. In zilele noastre, a darui un crin este…

mai mult >
on

Ce trebuie sa stii despre construirea unui gratar

10 aprilie, 2023

Pentru ca incalzirea vremii anunta deja startul perioadei de petrecere a timpului in aer liber, inevitabil ne-am dus cu gandul si la una dintre activitatile preferate in aceste conditii: ”gratareala”. Pentru aceasta, desigur, ai nevoie de un gratar. Iar daca nu ai deja unul construit, dar ai vrea sa gatesti mese pentru cei dragi precum un profesionist, iti vom oferi in continuare cateva sfaturi pentru realizarea gratarului. In primul rand, trebuie ales locul unde va fi amplasat acesta. Ideal ar fi ca acesta sa se afle intr-un colt retras, pentru ca persoanele care se vor afla in curte sa nu fie deranjate de mirosul de fum. De asemenea, amplasarea gratarului ar trebui sa tina cont si de proximitatea unei surse de apa (chiuveta sau lavoar). Daca aceasta nu exista, atunci ar fi indicat sa…

mai mult >
on

Cum combat Pyrrhochoris apterus (vaca domnului)?

05 aprilie, 2023

Pentru că ne dorim să vină mai repede vara, suntem atenți la discuțiile de pe Forumul Misiunea Casa (fie ele mai vechi sau mai noi, cum ar fi aceasta, in care forumistul ”ursulet” ne-a intrebat exact ca in titlul articolului de azi ...) Astfel, ne-am gândit să lămurim lucrurile, și am zis să incepem cu o glumă, cu undialog imaginar ... - Alo, Misiunea Casa? Este gandacelul Pyrrhochoris apterus - adică vaca domnului - comestibil?! - Siiiiigur că da, vaca domnului este extreeeem de comestibilă! În special aripile sunt considerate delicatesă în anumite culturi culinare (în schimb, poate burtica ar putea fi prea uleioasă pentru gustul tău). Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent înainte să o consumi, deoarece această insectă poate avea proprietăți anti-nutritive…

mai mult >
Pavajul decorativ

Pavajul decorativ

31 martie, 2023

Pentru cei mai multi dintre noi, primavara este mai mult decat un simplu anotimp calendaristic. Este si anotimpul in care se face curatenia generala a locuintei. Iar pentru cei care stau la curte intervine si o alta ”bataie de cap”: cum sa-si mentina aleea casei curata, fara baltide apa de ploaie si fara noroi. Sursa Foto: Pixabay Daca nu ati avut sansa unor pietre naturale, cărora italienii le spun ”Sampiterini” sau ”sanpietrini”, o alta optiune pe care o consideram viabila ar fi montarea unui pavaj decorativ. Pe langa faptul ca acesta este foarte practic si usor de montat, este si foarte estetic. De asemenea este si destul de uor de montat. Primul pas este planificarea si schitarea suprafetei de pavaj ce trebuie montata, pe baza caruia se stabileste cantitatea de pavaj si elementele…

mai mult >