Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Cactus

10 curiozitati despre cactusi

24 noiembrie, 2024

Originari din America Centrală și de Sud, cactușii sunt plante care se dezvoltă în locuri cu multă lumină, dar nu au nevoie de apă și îngrijire specială. Cresc fără probleme în ghivece, iar în sezonul cald îi poți scoate în grădină, pe terasă sau balcon. Când vremea începe să se răcească, trebuie să-i aduci în casă și să-i așezi pe pervazul ferestrei, astfel încât să beneficieze de lumina naturală și de căldura caloriferului, care, de obicei, se află sub pervaz. Totuși, cactușii sunt mult mai interesanți decât par la prima vedere! Iată 10 curiozități despre aceste plante uimitoare: 1. Există specii de cactuși fluorescenți care luminează noaptea, oferind un spectacol unic de lumină în întuneric. 2. “Cămilele verzi” ale naturii – fiind…

mai mult >
on

Ingrijirea gazonului toamna

07 noiembrie, 2024

Mai sunt doar cateva zile pana cand toamna isi va intra oficial in drepturi (ce ciudat sună, când spunem acest lucru la începutul lunii Noiembrie!). Odata cu venirea ei si temperaturile vor incepe sa scada, dar gazonul nostru nu trebuie sa sufere din aceasta cauza. Cu cateva lucruri simple, efectuate corect in acest sezon, el va putea sa se mentina verde pana aproape de sosirea iernii. In lunile septembrie si octombrie, temperaturile au fost ridicate si asteptam prima ploaie mai consistenta pentru ca iarba sa prinda din nou culoare si sa ne facem si o idee de ansamblu asupra starii acesteia. Ce trebuie sa faci pentru a ajuta gazonul sa se mentina verde si frumos o perioada cat mai indelungata? 1. Ingrijirea gazonului a. Eliminarea buruienilor Acest pas este unul foarte important pentru…

mai mult >
Gradina Botanica

Gradina Botanica

22 octombrie, 2024

Fondata in anul 1860 pe langa Facultatea de Medicina si Farmacie de catre doctorul Carol Davila, Gradina Botanica ocupa teritoriul din dreapta si stanga soselei Cotroceni. Amenajarea adecvata a acestui spatiu a fost realizata sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffman, astfel incat prima gradina din Bucuresti atinge in scurt timp standardele europene. Foto Credit: De la Lichinga - Operă proprie, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48107025 In 1874, spatiul ocupat este destinat amenajarii unui parc de agrement pentru familia regala, Gradina botanica fiind mutata in centrul orasului,pe terenul palatului Vasile Sutu, situat in fata Universitatii. In aceasta perioada, la conducerea Gradinii Botanice este numit profesor dr. Dimitrie Brandza. Acesta depune eforturi…

mai mult >
on

Fabrica de Pavele Cauciuc: Inovatie si Calitate in Amenajarile Exterioare

07 octombrie, 2024

Într-o lume în care siguranța și durabilitatea sunt priorități, fabricile de pavele din cauciuc joacă un rol esențial în furnizarea de soluții moderne pentru amenajările exterioare. Aceste pavele sunt din ce în ce mai folosite în locuri de joacă, terenuri sportive, alei și curți, oferind o suprafață rezistentă, confortabilă și estetic plăcută. Ce sunt pavelele din cauciuc? Pavelele din cauciuc sunt realizate din cauciuc reciclat sau nou, fiind disponibile într-o varietate de forme, dimensiuni și culori. Acestea sunt proiectate să reziste la condiții meteorologice extreme, să ofere amortizare și să fie ușor de întreținut. Datorită elasticității lor, pavelele din cauciuc absorb șocurile, făcându-le ideale pentru zonele de joacă pentru copii, unde riscul…

mai mult >
on

Cum sa alegi motocultorul perfect pentru o gradina de top

15 iulie, 2024

Ce este un motocultor și cum funcționează? Un motocultor este o unealtă agricolă motorizată, concepută pentru a ușura sarcinile grele de grădinărit și de prelucrare a solului. Acesta combină puterea unui motor cu utilitatea unui cultivator manual, permițându-vă să efectuați lucrări precum aratul, greblatul, afânarea pământului și chiar plantarea sau recoltarea, cu un efort minim. Motocultoarele sunt echipate cu un motor puternic, de obicei un motor cu ardere internă, care acționează o transmisie care la rândul ei rotește un ax cu cuțite sau freze. Aceste cuțite sau freze sunt proiectate să pătrundă și să sfărâme solul, permițându-vă să pregătiți terenul pentru plantare sau să îngrijiți culturile existente. Datorită dimensiunii compacte și mobilității…

mai mult >