Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Alternativa organica la tratamentele cu pesticide: cum pot cuprul si potasiul sa ajute la controlul bolilor la plante

28 martie, 2023

Carenta de cupru la plantele de sera poate cauza o serie de probleme de crestere si productivitate, precum si susceptibilitatea plantelor la anumite boli. Cuprul este un nutrient esential pentru plante, iar carenta acestuia poate avea urmatoarele efecte: Dezvoltarea slaba a radacinilor: Cuprul este esential pentru dezvoltarea radacinilor, astfel ca lipsa acestuia poate duce la dezvoltarea slaba a radacinilor si, prin urmare, la o absorbtie slaba a altor nutrienti vitali. Inhibarea fotosintezei: Cuprul este implicat in procesul de fotosinteza, prin care plantele transforma lumina solara in energie. Carenta de cupru poate inhiba acest proces, ceea ce poate afecta cresterea si dezvoltarea plantelor. Sensibilitate la boli: Cuprul are proprietati antimicrobiene si antifungice, astfel ca lipsa acestuia…

mai mult >
on

Caderea plantutelor dupa repicare

20 februarie, 2023

Atunci cand iti cultivi singur fructele si legumele te poti confrunta cu o serie de provocari care te pot pune in mare dificultate, mai ales daca nu ai foarte multa experienta in acest domeniu. O provocare cu care se confrunta si fermierii cu experienta este reprezentata de caderea plantutelor dupa repicare - o boala produsa de mai multe specii, apartinand genurilor Phytium spp. si Phytophtora spp. (cu exceptia Phytophtora infestans). Caderea plantutelor dupa repicareeste un fenomen destul de frecvent in activitatea de producere arasadurilor de legume si este adesea intalnit la specii importante de legume, precum: tomate, castraveti, vinete, varza si ardei. Cauze si Conditiile care contribuie la aparitia bolii Caderea plantulelor dupa repicare este cauzata, in cele mai multe cazuri, de o ciuperca…

mai mult >
on

Inovatie in designul gradinii: gazonul artificial decorativ

13 februarie, 2023

Gazonul artificial decorativ a apărut pe piață acum câteva decenii și a evoluat foarte mult în timp. Acest tip de gazon poate fi utilizat pentru a decora o grădină sau o curte și este una dintre cele mai populare opțiuni pentru cei care doresc să își transforme locuința într-un spațiu verde și relaxant. Grădina este un element important al oricărei proprietăți, fiind locul perfect unde ne putem relaxa și bucura de frumusețea naturii. Dar, întreținerea unei grădini poate fi o sarcină grea, mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea gazonului. Însă, cu ajutorul gazonului artificial decorativ, acest aspect poate fi ușurat semnificativ. Design-ul grădinii joacă un rol important în crearea unei atmosfere relaxante și inspiraționale în jurul casei tale. Așadar,…

mai mult >
on

Fertilizarea rasadurilor de legume

15 ianuarie, 2023

Cu totii ne dorim sa consumam alimente cat mai sanatoase, iar atunci cand le achizitionam ne indreptam atentia catre produsele naturale. Insa, daca iti doresti sa ai siguranta unor legume 100% naturale, poti incepe prin a le cultiva chiar tu. Trebuie sa stii inca de la inceput ca atunci cand cultivi legume si fructe, trebuie sa ai in vedere toti factorii care contribuie la dezvoltarea plantelor. Spre exemplu: - Trebuie sa te asiguri ca semintele pe care le achizitionezi sunt certificate si au o germinatie foarte buna. De asemenea, in cele mai multe cazuri, producatorii care comercializeaza seminte de calitate iti vor oferi si un certificat de garantie. - Trebuie sa ii asiguri plantei pe care o cultivi un mediu propice de dezvoltare. Spatiul destinat cultivarii trebuie sa fie curat, dezinfectat…

mai mult >
on

Importanta utilizarii tavilor alveolare si a substratului de semanat

22 decembrie, 2022

Chiar daca suntem inca in plina iarna, fermierii cu experienta stiu ca este momentul ideal pentru pregatirea rasadurilor. De asemenea, ei stiu ca rasadurile bine dezvoltate, cu radacini bogate si sanatoase, stau la baza unei culturi bogate. De ce? Pentru ca toate fazele de dezvoltare ulterioare a plantei sunt conditionate strict de calitatea rasadurilor utilizate. In cazul in care te-ai decis sa-ti pregatesti singur rasadurile pentru anul viitor, te invitam sa citesti in continuare si sa descoperi principalele aspecte la care trebuie sa fii atent, cele mai frecvente greseli, dar si care sunt produsele necesare pentru a obtine rasaduri sanatoase. Cultivarea rasadurilor – La ce trebuie sa fii atent Stim cu totii ca pentru o dezvoltare armonioasa, o planta are nevoie de un mediu propice, de…

mai mult >