Cele mai intalnite boli ale marului si tratamentele recomandate
13 martie, 2017
Marul este unul dintre putinele alimente pe care natura le ofera gata pregatite sa sustina viata organismului cu un mix larg de substante esentiale. Un mar contine: 84,5% apa; 14,1% zaharuri; 0,6% substante grase; 0,1 mg% vitamina B1; 0,02 mg% vitamina B2; 7 mg% vitamina C; 7 mg% calciu; 10 mg% potasiu. 0,2% substante pectice Insa marul, atat pomul fructifer cat si fructul propriu-zis, este atacat de numeroase boli, ciuperci si viroze care fac ravagii in livezile si profiturile pomicultorilor, dar si in micile gradini particulare. Iata in continuare cele mai intalnite boli ale marului. Fainarea marului - Este produsa de ciuperca Podosphaera leucotricha. Aceasta boala ataca mugurii, frunzele, lastarii si fructele. Se prezinta ca o pulbere fina, albastruie, care acopera organele afectate. Mugurii…
mai mult >