Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Gazon tuns

Masina de tuns gazonul – cum o manevrezi in siguranta, scurt ghid de tuns gazonul

26 august, 2016

Ti-am spus, aici si aici, ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti alegi masina de tuns iarba/gazonul. Dar asta nu inseamna ca sfaturile noastre pe acest subiect se opresc aici. Ok, ai achizitionat masina de tuns gazonul, dar stii cum sa o manevrezi in siguranta? Hai sa-ti prezentam un scurt ghid de tuns gazonul si de manevrare a masinii de tuns. Sfaturi pentru manevrarea in siguranta a masinii de tuns gazonul #1 Citeste manualul de utilizare a masinii si urmeaza instructiunile; #2 Tunde gazonul doar dupa ce ai indepartat toate pietrele si crengile de pe iarba; #3 Cand masina este in stare de functionare, tine copiii si animalele departe de ea, ca sa previi eventualele accidente; #4 Daca ai o masina electrica de tuns gazonul, NU o folosi niciodata atunci cand ploua sau umiditatea este ridicata;…

mai mult >
Gratar de gradina pe lemne

Ghid de cumpărături – 6 motive să alegi un grătar de grădină pe lemne

10 august, 2016

Mâncarea are un alt gust, un gust delicios, atunci când este pregătită afară, în propria curte, la un foc de lemne, cu mirodeniile pe care le apreciezi, într-un cadru destins, alături de prieteni. De altfel, grătarul de grădină este atât de apreciat de noi atât din prisma faptului că poți oricând pregăti o friptură delicioasă, poate chiar în fiecare seară, cât și datorită stării pe care acesta o generează, de voie bună. Din aceste motive nicio curte nu ar trebui să fie privată de un astfel de element, decorativ și atât de funcțional. Și pentru că la tot pasul găsești grătare de grădină, de la benzinării și până la marile magazinele de specialitate de bricolaj, cum faci să-l alegi pe cel mai bun, pe cel care să te țină mulți ani de aici înainte?…

mai mult >
Gazon

Aerarea si scarificarea gazonului

22 iulie, 2016

Pentru a avea un gazon sanatos, operatiunile esentiale pe care trebuie sa le realizezi sunt aerarea si scarificarea. Multi oameni confunda procesul de aerare a gazonului cu cel de scarificare. Iata care este diferenta dintre ele. Aerarea gazonului Aceasta operatiune trebuie realizata inainte de scarificare. Aerarea este necesara pentru a asigura oxigen atat solului, cat si microorganismelor esentiale gazonului. Cu cat solul este mai argilos, cu atat este mai importanta aerarea gazonului. Aerarea se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv numit aerator de gazon. Acest dispozitiv face mici gauri in sol, decompactandu-l. Cel mai bine este sa faci aerarea solului atunci cand solul este umed. Ce este scarificarea Procesul de scarificare consta in indepartarea resturilor organice de pe gazon, fire…

mai mult >
Mierla in gradina

Vietuitoare care iti pot fi de folos in gradina

21 iunie, 2016

Gradina ta este un ecosistem in care fiecare vietuitoare are rolul sau, de aceea ar trebui sa fii mult mai permisiv cu prezenta unora. Exista vietuitoare care iti pot fi de folos in gradina, unele dintre ele chiar n-ar trebui sa lipseasca. Sa incepem cu paianjenii pe care nimeni nu-i suporta, ale caror plase nu le dorim la colturile tavanului si ale caror intepaturi pot declansa reactii alergice. Ei bine, paianjenii sunt folositori in gradina. Un beneficiu important al paianjenilor este faptul ca pot reduce foarte mult infestarea cu afide, curatand practic plantele de acesti mici daunatori care se inmultesc foarte rapid. Este adevarat, arahnidele nu discrimineaza, ele se hranesc atat cu insecte care sunt folositoare gradinii tale, cat si cu insecte daunatoare. Per total, aportul paianjenilor…

mai mult >
3 ghivece cu 3 arbusti de la mic la mare

Cum transplantezi florile in ghivece

15 iunie, 2016

Plantele din ghivece cresc si, la un moment dat, vor avea nevoie sa fie transplantate in ghivece mai mari. Transplantarea este o lucrare absolut necesara plantelor din ghivece. Intre marimea plantei si marimea ghiveciului trebuie sa existe o corelatie direct proportionala. Nu poti sa tii plante mari in ghivece mici. La un moment dat, spatiul insuficient va avea repercusiuni nefavorabile in cresterea si dezvoltarea plantei. In primul rand trebuie sa stii, sa identifici momentul cand planta are nevoie sa fie transplantata intr-un ghiveci mai mare. Semnele sunt urmatoarele: - Pamantul din ghiveci se usuca foarte repede; - Pamantul din ghiveci este degradat; - Radacinile plantei ies pe gaura de scurgere a ghiveciului; - Pamantul din ghiveci se ridica din cauza radacinilor; - Torni apa in ghiveci…

mai mult >