Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

poza capsun

Cum sa obtii capsune mari si dulci

12 iunie, 2013

Capsunele de astazi nu mai sunt ca cele de acum 10 ani. Toata lumea se plange de acest lucru, capsunele din hypermarket degeaba sunt mari si rosii, ca n-au sirop, gust si savoare, asa cum ne amintim ca aveau odinioara. Iar tu, pentru ca locuiesti la casa si ai o gradina amenajata in spatele casei, te-ai gandit sa plantezi capsuni tocmai pentru a te bucura de roadele lor, dulci si 100% naturale. Totusi, desi i-ai udat si ai avut grija de ei, capsunii tai au facut fructe mici si nu foarte dulci. Iata cateva ponturi pentru a obtine fructele la care poftesti. 1. In primul rand, capsunii au nevoie de spatiu pentru a obtine fructe mari. Aceste plante se inmultesc usor, atat prin seminte, cat si prin stoloni, si se indesesc foarte mult. Cand sunt desi, capsunii nu primesc suficienta lumina pentru…

mai mult >
roaba gradina - pregatire gradina

Pregatirea gradinii pentru vara

21 mai, 2013

“Vine vara, bine-mi pare, in gradina am o floare”. Da, stim, cantecul era cu “vine ploaia”, dar adevarul este ca vine vara, care probabil nu va avea multa ploaie. Iar daca tot vine vara, ar fi bine sa-ti pregatesti gradina pentru cel mai calduros anotimp. Iata ce si cum ai de facut.1. Scapa de buruieni Evident, ajutate de soarele caldut si de ploile primaverii, buruienile au crescut si acum sufoca florile si legumele. Este obligatoriu sa distrugi aceste buruieni si pentru asta ai 3 variante la dispozitie: sa le plivesti, adica sa le smulgi din pamant (o munca obositoare, pentru care trebuie sa stai aplecat sau in genunchi), sa le stropesti cu arhicunoscutul bicarbonat de sodiu sau sa mergi la o farmacie fito-sanitara si sa cumperi solutii speciale pentru distrugerea buruienilor. 2.…

mai mult >
gradina mica amenajata foarte frumos

5 reguli pentru amenajarea unei gradini de vis

20 aprilie, 2013

Ce poate fi mai frumos, in cazul in care locuiesti la casa, decat sa ai o gradina pe care ti-ai imaginat-o, desenat-o si amenajat-o singur? Ce poate fi mai frumos seara, cand te intorci de la serviciu, decat sa iei masa cu familia ta, in gradina din spatele casei, sau pur si simplu sa bei o bere in foisorul pe care singur l-ai construit? Si nici nu este mare greutate sa-ti faci propria ta gradina, atata timp cat lucrezi organizat si planifici totul cu atentie. Iata, inainte de toate, ce ar trebuie sa ai in vedere cand decizi sa-ti amenajezi o gradina. 1 Traseaza liniile generale ale gradinii Stabileste-i forma (patrata, dreptunghiulara sau, de ce nu, sub forma de inima), deseneaza-i aleile, decide unde vei amplasa rondurile cu flori, bancutele, fantana arteziana sau poate chiar piscina. Este…

mai mult >
Ingrijirea muscatelor

Ingrijirea muscatelor

26 martie, 2013

Daca am face un sondaj de opinie este posibil sa ajungem la concluzia ca muscatele sunt cele mai des intalnite plante din casele romanilor. Asta in ciuda faptului ca ele sunt originare din Africa de Sud, de unde au fost aduse in Europa la inceputul secolului al XVII-lea. Asa ca, indiferent daca ai deja muscate in balcon si la ferestre sau intentionezi sa ai in viitor, iata in randurile urmatoare cam tot ceea ce trebuie sa stii despre muscate. Desi cea mai raspandita culoare a florilor este cea rosie, foarte multe specii de muscate au florile portocalii, albe, roze, violet sau fuchsia. Muscatele infloresc primavara sau vara dar, daca sunt bine ingrijite si au toate conditiile necesare, pot sa infloreasca chiar si iarna. Pentru a supravietui iernii, in caz ca n-ai suficient spatiu in casa pentru…

mai mult >
deszapezirea curtii

Deszapezirea curtii

18 ianuarie, 2013

Venirea iernii, prima ninsoare, depunerea stratului de zapada si formarea ghetii aduc mare bucurie copiilor si mari batai de cap adultilor. Iar daca stai la casa cu curte, pe langa intrebarile pe care si le pun si cei care locuiesc la bloc, si anume “Cat ma va costa incalzirea”, “Voi avea totusi cald in casa”, “Cum ajung la serviciu”, mai apare intrebarea “Ce fac cu zapada din curte, cum deszapezesc curtea”. In primul rand, pentru ca iarna si zapada sa nu te ia prin surprindere, trebuie sa ai o lopata pe care, din noiembrie si pana in martie, o tii langa usa casei. Nu in pod, beci sau magazia din celalalt capat al curtii. Cand te trezesti dimineata si gasesti curtea plina cu zapada, primul lucru pe care-l faci este o poteca pana in drum. O lopata speciala pentru indepartarea…

mai mult >