on

Grupul TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia Somplast

14 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

TeraPlast a primit in data de 13 aprilie 2021 avizul favorabil al Consiliului Concurentei pentru dobandirea controlului unic asupra Somplast.

 

TeraPlast a executat ordinul de vanzare al fostului actionar majoritar al Somplast SA in 29 decembrie 2020. Dupa avizul favorabil al Consiliului Concurentei, TeraPlast isi exercita controlul asupra societatii.

 

In urma achizitiei Somplast, Grupului TeraPlast i s-au adaugat capacitati de productie de 4.000 de tone de polietilena. Din acestea, 3.000 de tone reprezinta capacitatea de folii si 1.000 de tone capacitatea de productie teava. In plus, TeraPlast dobandeste si 20.000 mp de hale in Nasaud.

 

Grupul TeraPlast mai are in curs de implementare o investitie de 12 milioane de euro, cofinantata prin schema de ajutor de stat, pentru constructia unei fabrici de folii biodegradabile in Parcul Industrial din Saratel. Impreuna cu achizitia Somplast, investitia TeraPlast in business-ul de ambalaje flexibile se ridica pana acum la peste 13 milioane de euro.

 

Piata ambalajelor flexibile din Romania se ridica la 300 milioane de euro, iar 47% din aceasta este reprezentata de importuri. Prin investitiile in ambalaje flexibile, Grupul TeraPlast isi propune inlocuirea importurilor din piata prin oferirea de produse romanesti de calitate, certificate la standarde europene. Totodata, Grupul isi propune ca in 2022 sa devina liderul pietei romanesti de ambalaje flexibile.

 

Despre Grupul TeraPlast

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile si Somplast.

Incepand cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si, din septembrie 2020, in indicii TotalCap si MicroCap ai FTSE Russell.

In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10, pentru al doilea an consecutiv.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Asociatii: 7 motive pentru a aloca 4 miliarde de euro pentru eficienta energetica a cladirilor Asociatii: 7 motive pentru a aloca 4 miliarde de euro pentru eficienta energetica a cladirilor
Asigurari Asigurari
Stimulente pentru achizitia de locuinte noi prin Prima Casa - 23 Octombrie 2009 Stimulente pentru achizitia de locuinte noi prin Prima Casa - 23 Octombrie 2009
Profit rapid din apartamentele low-cost Profit rapid din apartamentele low-cost
Cum arata ''Prima casa Cum arata ''Prima casa" pentru romani in 2011?
Cumparati mansarda Cumparati mansarda

Vezi mai multe articole