on

Grupul TeraPlast pregateste investitii de peste 20 milioane de euro

04 septembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, isi continua dezvoltarea si diversificarea portofoliului de business. In acest sens, compania pregateste investitii ample, de peste 20 de milioane de euro. Pentru realizarea acestora, TeraPlast intentioneaza sa depuna proiecte pentru ajutor de stat in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie. Din valoarea totala a investitiilor, circa 52% reprezinta contributie proprie.

 

„Romania are nevoie de instrumente prin care sa isi reduca dependenta de importuri. Este pacat sa continuam sa importam produse pe care le putem fabrica in Romania. Companiile care isi doresc sa investeasca in domenii cheie merita incurajate si sprijinite. Am demonstrat deja, cu investitiile realizate anul trecut cu ajutor de stat, ca putem sa reducem importurile si sa contribuim la echilibrarea balantei comerciale. Asteptam lansarea programului pentru a putea depune proiectele. Ne bazam pe sustinerea si increderea statului in companiile autohtone”  a declarat Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.

 

Proiectele pregatite de TeraPlast vizeaza extinderea capacitatii de productie a liniilor de business instalatii si granule, in urma careia va introduce pe piata din Romania o gama noua de granule pentru folii biodegradabile precum si o extensie a portofoliului de tevi si fittinguri.

Pentru aceste game de produse, mai mult de 90% din piata din Romania reprezinta importuri. Tot in cadrul proiectului, compania isi va extinde capacitatea de productie pentru fittinguri si tevi PVC multistrat pentru canalizari exterioare si intentioneaza accesarea de noi piete.

 

In 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finantare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investitii la Wetterbest, TeraPlast si TeraGlass. Valoarea totala a investitiilor a fost de peste 13 milioane de euro in extinderea capacitatii de productie. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, in total, circa 6,2 milioane de euro ajutor de stat.

 

In primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast a inregistrat o cifra de afaceri de 100,8 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de primul semestru din 2019. In aceeasi perioada, profitabilitatea Grupului a crescut cu 49%, EBITDA ajungand la 11 milioane de euro.

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piata imobiliara trage economia spaniola in jos Piata imobiliara trage economia spaniola in jos
studenti studenti
Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010 Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010
Rowenta Steam Force – semnatura tinutelor glam din aceasta primavara Rowenta Steam Force – semnatura tinutelor glam din aceasta primavara
MOBILA EXPO – targul de mobila cu cele mai mari discount-uri exclusive MOBILA EXPO – targul de mobila cu cele mai mari discount-uri exclusive
"Prima casa", primele efecte... perverse - 15 Iulie 2009

Vezi mai multe articole