on

Hoval asigura temperaturi perfecte in sera - cazan in condensatie si ventilatie

18 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Din 1929, Kunstgärtnerei Doll proiecteaza lucrari de arta utilizand plante. Serele istorice necesita cerinte speciale de la un sistem de incalzire. Pentru a satisface cele mai stricte reglementari si necesitati, Hoval a fost ales pentru a dota serele cu cazanul in condensatie pe gaz UltraGas si sistemul de ventilatie TopVent.

Pepiniera artistica Doll livreaza, la cele mai inalte standarde, flori si plante in toata lumea. Nu numai ca a fost decoratorul oficial al Balului Operei din Viena timp de 20 de ani, dar a organizat si evenimente UEFA si diverse festivitati pe Coasta de Azur.

Lucrarile de arta sunt create din flori naturale in sediul companiei din Nonntal, langa Salzburg. Dupa 30 de ani, incalzirea initiala nu mai indeplinea cerintele tehnologice de astazi.

Din acest motiv, proprietarul Jörg Doll a decis sa opteze pentru o solutie de sistem moderna de la Hoval.

La recomandarea tehnicianului nostru de la Matousch GmbH, am sustinut integrarea unui sistem de incalzire ultra performant si am ales un echipament de ultima generatie de la Hoval, cazanul in condensatie UltraGas si un echipament de ventilatie, TopVent, pentru sistemul de climatizare interioara.

In ceea ce priveste decizia, proprietarul s-a bazat pe opinia profesionala a tehnicianului sau. Sistemul de recirculare si cel de incalzire cu gaz, care utilizeaza tehnologia de condensare de ultima generatie, deservesc obiectivul inca din septembrie 2018.

Sera cu cerinte speciale

Cazanul in condensatie UltraGas incalzeste cei aproximativ 2.500 m2 ai serei. Particularitatea proiectului consta in faptul ca intreagul spatiu este o sera, iar salile elegante de sticla au o inaltime de 4,5 metri. Inima pepinierei - Palm House - masoara chiar 7 metri inaltime. Aceste circumstante reprezinta o provocare autentica pentru orice sistem de incalzire.

Serele din sticla nu beneficiaza de niciun fel de izolatie. Prin urmare, este nevoie de un cazan deosebit de puternic, care sa faca fata acestor cerinte si sa pastreze spatiile incalzite, chiar si in timpul celor mai friguroase ierni.

Domnul Doll rezuma cererea speciala de incalzire pentru o afacere ca a sa si adauga: Marea varietate de plante din pepiniera noastra creste complexitatea sistemului de incalzire. Pentru ca, in functie de plante, diferite zone necesita temperaturi diferite.

Pe baza sistemului de automatizare intuitiv, TopTronic, Mr. Doll poate controla el insusi cazanul in condensatie UltraGas. In total, cele 19 echipamente de ventilatie TopVent transporta caldura produsa acolo unde este necesara. Acest lucru ii permite domnului Doll sa aiba temperaturi diferite in sera, totul adaptat nevoilor speciale ale zonelor individuale.

Abilitatea de a avea un control facil a fost un punct crucial in alegerea sistemului de incalzire.

Sistem de incalzire fiabil prin cazan in condensatie dublu

Perioada de incalzire se desfasoara din septembrie pana in aproximativ mai. In functie de cerinte, serele sunt incalzite iarna intre 3 si 17 grade Celsius. Conceptul de cazan dublu in condensatie, UltraGas, ofera o siguranta functionala mai mare. In cazul unei eventuale defectiuni a unui cazan, al doilea preia sarcina fara probleme. Domnul Doll sustine ca buna functionare a sistemului sau de incalzire si climatizare interioara asigura temperaturi perfecte, un mediu sanatos pentru plantele si clientii sai, cat si costuri reduse de operare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ventilatia descentralizata a cladirilor, o solutie optima pentru un aer curat si confortabil Ventilatia descentralizata a cladirilor, o solutie optima pentru un aer curat si confortabil
Intretinerea cosului de fum Intretinerea cosului de fum
Sfaturi pentru realizarea cosului de fum Sfaturi pentru realizarea cosului de fum
Ventilatia rezidentiala: importanta instalarii unui astfel de sistem Ventilatia rezidentiala: importanta instalarii unui astfel de sistem
HomeVent - Beneficii pentru sanatate HomeVent - Beneficii pentru sanatate
Hala cu ventilatie descentralizata sau centralizata? Un ghid care va ajuta sa decideti. Hala cu ventilatie descentralizata sau centralizata? Un ghid care va ajuta sa decideti.

Vezi mai multe articole