HUF HAUS dezvolta case autonome, bazate pe energie regenerabila

04 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

HUF HAUS, compania germană care a reinventat arhitectura de tip post-and-beam, popularizează casele sustenabile în România investind în design și tehnologii de ultimă generație pentru economisirea energiei. Compania implementează două tipuri de panouri fotovoltaice, cu un coeficient de eficiență mai mare decât al altor sisteme similare. Acestea folosesc energia solară pentru a genera mai multă electricitate decât este consumată în mod uzual, ceea ce transformă casele HUF în locuințe complet autonome.

"Fiind o companie care activează de peste 105 ani, am învățat să ne gândim mereu la viitor, de aceea încercăm să găsim și să promovăm soluții prietenoase cu mediul înconjurător și să transformăm casele sustenabile într-un lucru dezirabil pentru clienții noștri din întreaga lume. Sistemul fotovoltaic este doar una dintre tehnologiile pe care le-am implementat cu succes pentru casele noastre, alături de alte proiecte inedite, cum ar fi sistemul de încălzire cu pompe de gheață. Mulțumită capacității panourilor fotovoltaice de a genera mai multă energie decât cea folosită, casele funcționează independent de furnizorii naționali de energie și, în plus, au capacitatea de a alimenta o stație de încărcare a autovehiculelor electrice chiar în curtea casei", spune Michael Baumann, Director de Vânzări și Marketing, HUF HAUS.

HUF HAUS implementează două tipuri de panouri fotovoltaice produse de Braas, o companie producătoare și distribuitoare de soluții complete pentru acoperișuri. Panourile au un design atractiv și se integrează perfect în arhitectura casei. Acestea pot genera întreaga energie electrică necesară pentru funcționarea sistemului de apă caldă, cât și pentru alimentarea zilnică necesară gospodăriei, ceea ce transformă fiecare casă HUF într-o locuință complet autonomă.

Unul dintre sistemele fotovoltaice implementate de HUF HAUS este Braas Indax 280, cu o putere nominală de 280W și un randament de 17,14%, ceea ce depășește valoarea medie întânită la majoritatea sistemelor comerciale disponibile pe piață. Acesta este proiectat să se integreze armonios cu acoperișul, ceea ce permite ca elementele fotovoltaice să-l înlocuiască parțial în zonele unde sunt instalate. Panourile oferă atât protecție împotriva fenomenelor naturale, cât și izolare fonică.

Cel de-al doilea sistem, Braas Premium, are o putere nominală de 100W și randament de 16,34%. La fel ca Indax 280, aceata propune un design plăcut fără să renunțe la calitate. Ambele sisteme îndeplinesc cerințele necesare pentru a garanta protecție împotriva incendiilor sau ploii și sunt montate pe structură ventilată.

Sistemele se termină cu un invertor care transformă curentul continuu generat de panourile fotovoltaice în curent alternativ, ce poate fi transmis apoi, cu ajutorul unui panou electric, oriunde este necesar în casă. Ambele permit adăugarea unei stații de stocare a energiei, care poate fi folosită pentru alimentarea unui mașini electrice cu energie solară proprie. Acest lucru a fost implementat cu succes în Marea Britanie, pentru casa de prezentare HUF HAUS din Brooklands, Surrey.

Sistemul poate fi implementat, la cerere, pentru orice casă construită de HUF HAUS, inclusiv în România. Compania a deschis primele două case de prezentare în țară în octombrie 2016, în ansamblul rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, de lângă Balotești.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Invata sa iti decorezi gradina cu stil la EXPO FLOWERS & GARDEN Invata sa iti decorezi gradina cu stil la EXPO FLOWERS & GARDEN
Proprietarii care schimba caloriferele iarna platesc consumul necesar reumplerii instalatiei Proprietarii care schimba caloriferele iarna platesc consumul necesar reumplerii instalatiei
Miele lanseaza primul sau aspirator fara sac Miele lanseaza primul sau aspirator fara sac
De ce nu se vinde curentul la galeata De ce nu se vinde curentul la galeata
Legrand achizitioneaza* Universal Electric Corporation din SUA si se extinde pe piata infrastructurilor digitale Legrand achizitioneaza* Universal Electric Corporation din SUA si se extinde pe piata infrastructurilor digitale
Henkel investeşte în educaţie  pentru a construi un viitor mai bun Henkel investeşte în educaţie pentru a construi un viitor mai bun

Vezi mai multe articole