Cele mai ieftine apartamente din Capitala

18 ianuarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O garsoniera modesta costa 35.000 de euro, iar analistii imobiliari spun ca preturile se vor majora si anul acesta
 
Preturi in continua crestere. Un adevar aproape universal pentru piata imobiliara din Capitala. Chiar si in aceste conditii ne-am propus sa identificam cele mai accesibile locuinte ale momentului din Bucuresti. Si, pentru a afla un raspuns cat mai aproape de adevar am sondat piata reala, consultand miile de anunturi imobiliare ale "Anuntului telefonic", una dintre cele mai mari publicatii de profil din tara. Tinta noastra au fost garsonierele, poate cele mai "lichide" active de pe piata imobiliara si categoric categoria cu cele mai mici preturi de achizitie. Cea mai ieftina garsoniera din Bucuresti, confort 1, poate fi achizitionata in zona Giurgiului. Pentru 35 de metri patrati doritorul ar trebui sa plateasca 35.500 de euro, negociabil. Deci, teoretic, s-ar plati 1.000 de euro pe metrul patrat. Oricare alta oferta depaseste acest   raport. Aceeasi garsoniera, situata insa in Brancoveanu ar avea un pret minim de 45 de mii de euro. Am incercat sa gasim cel mai mic pret si din Colentia. 42 de metri patrati in zona Rau costa 45.000 de euro. O locuinta aparent mai ieftina este situata chiar in apropiere, in Teiul Doamnei. Cu 44.000 de euro cumperi aici o garsoniera, care are insa o suprafata de numai 28 de metri patrati.
 
Pe termen scurt, se scumpesc si casele ieftine
Cele mai mici locuinte cu o singura camera din Dristor, adica cele de aproximativ 30 de metri patrati, sunt scoase la vanzare pentru aproximativ 45.000 de euro. Media preturilor garsonierelor din acest cartier depasesete insa 50.000 de euro. In alte zone semi-centrale, precum Iancului sau Tineretului "ieftinul" incepe tot in jurul sumei de 50.000 de euro. In aceste locatii, sunt cerute insa in mod curent si sume care se apropie, iar pe alocuri chiar depasesc, pragul celor 60.000 de euro.
Care va fi viitorul unei investitii intr-un apartament ieftin, intr-o zona relativ departata de centrul orasului? Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Agentiilor Imobiliare din Romania, crede ca apartamentele vechi in ansamblu, deci si garsonierele, vor mai avea o perioada de usoara crestere."Vor fi majorari de pana 8% in urmatorii doi ani, doi ani si jumatate" spune Zilisteanu. El precizeaza insa ca dupa aceasta perioada preturile vor stagna si chiar vor descreste usor pe fondul aparitiei pe piata a tot mai multe apartamente noi. Ultimul raport al companiei de consultanta imobiliara SGA Romania, exprima o pozitie mai nuantata. Locuintele din zonele centrale vor cunoaste o crestere a preturilor de 15-18%, in timp ce imobilele situate in "cartierele traditional muncitoresti" vor suporta modificari ale pretului de 5-8%.
 
Sub 1.000 de euro mp, doar garsonierele confort 3
Case cu sub o mie de euro pe metrul patrat pot fi gasite doar in zonele cu o faima indoielnica si doar pentru locuintele cu un nivel redus de confort. Astfel, in Bucuresti, poti cumpara o garsoniera cu numai 11 mii de euro. Aceasta ar fi insa in Ferentari, ar fi confort 3 si ar avea o suprafata totala de numai 15 metri patrati. De asemenea, in zona Pantelimon Cora pot fi achizitionate garsoniere pornind de la 18 mii de euro. Aparatorii Patriei, Piata Progresu sau Obor Baicului sunt doar alte cateva zone in care o garsoniera, care nu depaseste 20 de metri patrati, nu depaseste nici pretul de 20 de mii de euro. O locuinta similara din punctul de vedere al spatiului, situata insa intr-o zona semicentrala, creste simtitor la pret. 17 metri patrati de garsoniera confort 3 in apropierea mall-ului din Vitan sunt apreciati de vanzatori la peste 26.000 de euro.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primul outlet cu produse pentru casa si gradina din Romania Primul outlet cu produse pentru casa si gradina din Romania
Agentiile imobiliare mici se afla in pragul falimentului Agentiile imobiliare mici se afla in pragul falimentului
Sarbatoarea Gustului la a VII-a editie! Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta! Sarbatoarea Gustului la a VII-a editie! Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!
“Sculpturi din Ateliere Deschise” - Un eveniment Contemporanii la Biblioteca Academiei Romane “Sculpturi din Ateliere Deschise” - Un eveniment Contemporanii la Biblioteca Academiei Romane
Ariston Thermo intra pe piata din America de Nord prin achizitia NTI Ariston Thermo intra pe piata din America de Nord prin achizitia NTI
Chiriile Chiriile

Vezi mai multe articole