In SUA e criza, in Romania se anunta zeci de mii de locuinte

02 noiembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La tirgurile imobiliare din luna octombrie s-au scos la vinzare imobile in valoare de peste 3 miliarde de euro.
De asemenea, s-au lansat proiecte imobiliare noi. Printre acestea, Domus Stil a inceput vinzarile pentru noul ansamblu rezidential pe care-l va construi in Capitala si care va cuprinde 1.680 de locuinte. Pe de alta parte, grupul imobiliar israelian BSG a anuntat ca va construi 7.000 de locuinte in Capitala si in apropierea acesteia. Terenurile au fost deja achizitionate. In vreme ce in Romania investitiile in imobiliare devin pe zi ce trece mai spectaculoase, in SUA criza pe care o traverseaza aceasta piata se adinceste. Vinzarile de locuinte au scazut cu 19,1% in septembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 8% tot in septembrie, fata de august, anul trecut.
Cartier nou in Constanta
Antreprenorul general Tomis Development investeste 140 de milioane de euro in construirea unui ansamblu rezidential cu 1.250 de apartamente la margi-nea muncipiului Constanta, proiect care va fi finalizat in anul 2011. Proiectul va mai cuprinde 47 de vile. Vor fi puse la dispozitie si 51 de loturi pentru cei care doresc sa contruiasca in regim propriu. In prezent se lucreaza la construirea a 37 de blocuri si 47 de vile care vor fi finalizate cel mai tirziu pina in luna mai 2009. Ansamblul rezidential este situat aproape de doua supermarketuri si de Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu“ si va beneficia de scoala, gradinita, terenuri de sport, restaurante, piscina si 1.448 de locuri de parcare subternara si supraterana. Tomis Plus a demarat de asemenea si un proiect impreuna cu Casa Casatoriilor prin care tinerele cupluri isi pot achizitiona o locuinta si se va oferi un discount pentru cei care o contracteaza pina la sfirsitul acestui an.
 
Cele mai scumpe case
Octombrie a fost luna topurilor. Astfel, conform unui top realizat de revista „Forbes“, Castelul Bran se afla pe pozitia a doua in rindul celor mai scumpe proprietati din lume. Specialistii crediteaza Castelul Bran cu o valoare de piata estimata la 140 de mi-lioane de dolari. Castelul Bran devanseaza proprietati din zone destinate celor de lux si vinate de staruri, cum ar fi Beverly Hills, Palm Beach sau Monaco. Pe primul loc se situeaza o proprietate de 165 de milioane de dolari din Beverly Hills, California. Imediat in urma Branului se claseaza o proprietate din tinutul englez Surrey, evaluata la 138 de milioane de dolari. Pe de alta parte, conform companiei Regatta, cea mai scumpa casa din Bucuresti (foto) scoasa la vinzare costa 6,5 milioane de euro si se afla in zona Gradina Icoanei. Pe locul secund se plaseaza o vila situata in Piata Romana, cu o valoare de piata de 5,5 milioane de euro. Cea mai scumpa locuinta din afara Bucurestiului se afla pe locul al saptelea in acest top. Vila se afla in complexul rezidential Pacea din Snagov. 
 
Blocuri noi pe Splaiul Unirii
Compania Domus Stil va construi un nou ansamblu rezidential in zona Vitan. Acesta se va numi Confort City si va fi ridicat la mica distanta de Confort Park, un alt ansamblu rezidential apartinind aceluiasi dezvoltator. Va fi lansat pe piata la Tirgul imobiliar Condominium. Noul cartier se va construi la aproximativ sapte kilometri de Piata Unirii si de Piata Alba Iulia si la sase kilometri de Parcul Tineretului. Va cuprinde 1.680 de apartamente dispuse in 12 blocuri cu cite 10 niveluri. Vor fi scoase la vinzare apartamente cu una, doua, trei sau patru camere. Preturile vor porni de la 49.700 de euro/unitate locativa. Locuintele cu o camera vor avea suprafete construite intre 41 si 46 mp, cele cu doua camere vor avea intre 73 si 81 mp, cele cu trei camere - intre 101 si 111 mp, iar cele cu patru camere vor avea 127-130 mp. Fiecare apartament va beneficia de centrala termica si contoare pentru consumurile de apa si energie electrica. La capitolul finisaje se poate vorbi despre usa metalica, gresie, faianta, geamuri termopan.
 
Criza imobiliara din SUA se agraveaza
Criza din sectorul imobiliar al Statelor Unite s-a agravat in septembrie, vinzarile locuintelor ajungind la un nivel scazut care nu a mai fost atins din 1999, deoarece criza creditelor imobiliare cu risc ridicat preseaza puternic acest sector, relateaza AFP. Vinzarile de locuinte au scazut cu 8% in septembrie fata de august, pina la 5,04 milioane de unitati, a anuntat miercuri Asociatia Nationala al Agentilor Imobiliari din SUA (NAR). Datele au fost mult sub asteptarile analistilor, care prognozau 5,25 milioane de locuinte vindute. De asemenea, vinzarile de locuinte au avut cea mai slaba evolutie inregistrata de NAR din 1999, cind a inceput sa culeaga astfel de date. Vinzarile de locuinte au scazut cu 19,1% in septembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceste statistici reflecta durata crizei din sectorul imobiliar al Statelor Unite, care parea ca ar fi trebuit sa inregistreze o crestere inainte de vara, dar a fost grav afectat de criza creditelor ipotecare cu risc ridicat, care a inceput in luna august. „Criza creditelor cu risc ridicat din august a avut un impact puternic si a atras scaderea vinzarilor in septembrie“, a estimat economistul-sef al NAR, Lawrence Yun.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amplasarea constructiilor in zona cursurilor de apa Amplasarea constructiilor in zona cursurilor de apa
Vopselele exclusiviste Benjamin Moore, disponibile oficial în România, prin Murali Store Vopselele exclusiviste Benjamin Moore, disponibile oficial în România, prin Murali Store
Industria europeana a constructiilor isi pune speranta in ingineria civila Industria europeana a constructiilor isi pune speranta in ingineria civila
Tinta ambitioasa dupa reculul din 2005 Tinta ambitioasa dupa reculul din 2005
Izolarea fonica, solutia ideala pentru relaxare deplina Izolarea fonica, solutia ideala pentru relaxare deplina
Epson prezinta la Digital Signage hostessa virtuala si instalatia interactiva bazata pe facetraking Epson prezinta la Digital Signage hostessa virtuala si instalatia interactiva bazata pe facetraking

Vezi mai multe articole