Inca un pas intr-un oras aparte: Roma

Inca un pas intr-un oras aparte: Roma

20 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Revenim asupra unui oras pe care suntem siguri ca il veti vizita cu aceeasi pasiune ca si noi: Roma, Italia. Si pentru ca aici se regaseste istoria pagina cu pagina, si fiecare colt de strada are o semnificatie a lui, noi v-am propus sa va prezentam cele mai importante obiective turistice, grupate pe zone, astfel incat sa nu pierdeti nimic. Si mai mult de atat, va sugeram si o agentie turistica ideala pentru o calatorie in acest oras. Saptamana trecuta v-am descris deja o parte dintre cele mai cunoscute zone ale Romei, astfel incat astazi nu facem decat sa continuam povestea acestui oras. 
In vremuri antice, zona Esquilin era populata cu cartiere sarace in vest, iar in est dominau vilele aristocratilor. Aceasta zona a Romei se afla pe cea mai inalta si mai intinsa colina dintre cele 7 iar in ziua de azi este populata cu cartierele cele mai sarace ale Romei lucru care nu impiedica atractia turistilor datorita bisericilor si misticismul istoric al locului. Obiective turistice in zona sunt: bisericile Santa Maria Maggiore, Santa Prassede, San Pietro in Vincoli; situl antic Domus Aurea si Muzeul National de Arta Orientala.
Laterano era in vremuri medievale era resedinta papilor, in vecinatate aflandu-se biserica San Giovanni. In zona se gasesec pe langa Palatul Laterano si situri arheologice precum Zidul lui Aurelian sau ruinele apeductului lui Nero. Celebre sunt si bisericile Santo Stefano Rotondo, Santi Quattro Coronati, Santa Croce in Gerusalemme, San Clemente, San Giovanni in Laterano.
Trastevere reprezina unul dintre cele mai fascinante cartiere vechi ale orasului fiind locuit de oameni care se considera adevaratii romani, aici se afla printre altele si una dintre cele mai deosebite biserici medievale ale Romei. In acest cartier sunt si Museul Romei din Trastevere si galeria Sant´Egidio.
Ianiculum (Giannicolo) reprezinta fortareata condusa de Garibaldi care a aparat orasul in 1849 de francezi. Pe langa Fantana Paula sau templul Tempietto in zona mai puteti vedea Monumentul Garibaldi; Galeria Nationala de Arta Antica, Palatul Corsini si Gradina Botanica.
Via Veneto era o veche suburbie plina de gradini si vile luxoase, dupa ce, prin secolul V cand fusese jefuita Roma, aceasta zona devenise un camp. In secolul XVII zona si-a recapat valoarea cu contruirea Palatului Barberini iar pana la sfarsitul anilor 1900 aici se aflau hoteluri moderne si cafenele. Nu ratati in calatoria dumneavoastra: bisericile Santa Maria della Vittoria, Santa Susanna; fantanile del Tritone si delle Api sau Palatul Barberini. Tot in acest cartier se afla si una d
Circo Massimo (click stanga pentru a mari imaginea)
intre cele mai renumite strazi: Via Veneto (aici, in 1960 s-a filmat pelicula lui Fellini, La Dolce Vita).
In Aventin se gasesc obiective turistice de o mare importanta istorica. Zona este un cartier rezidential, linistit, se bucura de o vedere deosebita din varful colinei sale la ale carui poale se afla 2 mici temple din Roma antica. Obiective turistice in zona sunt: situl antic Circo Massimo; Templele din Forum Boarium; Santa Maria della Consolazione, Santa Maria in Cosmedin, San Baba si San Giovanni Decollato.
Acestor zone si obiective turistice mai putin cunoscute li se adauga cele despre care am scris in articolul de saptamana trecuta: Vaticanul, Capela Sixtina, Pantheonul, Basilica - cea mai mare si bogata biserica crestina si Colosseumul.
 
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lumini si zapada: cele mai frumoase destinatii de Craciun Lumini si zapada: cele mai frumoase destinatii de Craciun
Radiatoare de aluminiu: o solutie ecologica pe malul lacului … Zurich! Radiatoare de aluminiu: o solutie ecologica pe malul lacului … Zurich!
Un oras pentru care ai nevoie de un concediu prelungit: Roma Un oras pentru care ai nevoie de un concediu prelungit: Roma
Vacanta exotica cu buget redus Vacanta exotica cu buget redus
Vinalia | Rasfat si Relaxare Vinalia | Rasfat si Relaxare
Conacul Vinalia – Un vin bun, un loc de poveste Conacul Vinalia – Un vin bun, un loc de poveste

Vezi mai multe articole