on

Incalzirea la urmatorul nivel: control si confort cu sistemele de incalzire furnizate de Avi Compact

12 decembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Temperatura din casa reprezinta unul dintre cei mai importanti factori in ceea ce priveste obtinerea unui confort sporit. In acelasi timp, in ultimii ani, climatul exterior se incadreaza tot mai putin in ciclul standard de patru anotimpuri. Practic, aproape imediat dupa oprirea aparatelor de aer conditionat trebuie pornita caldura. In acest context, autonomia in vederea incalzirii locuintei devine tot mai importanta.

Din fericire, exista pe piata solutii pentru fiecare tip de vreme si de incapere, iar Avi Compact, cel mai mare distribuitor al produselor Daikin in Romania, ofera o gama larga de solutii pentru incalzirea eficienta in sezonul rece.

Una dintre solutiile cele mai eficiente din punct de vedere al consumului energetic, controlului si fiabilitatii este reprezentata de sistemele cu pompa de caldura de la Daikin.

Un astfel de sistem este Daikin Altherma, o pompa de caldura aer-apa 3 in 1, care asigura atat incalzire, cat si racire si apa calda. Astfel, utilizatorii au parte de control si confort indiferent de vreme. Pompa de caldura Daikin Altherma utilizeaza o sursa regenerabila de energie, deoarece extrage caldura din aerul exterior. Intr-o bucla inchisa cu agent frigorific lichid este produs un ciclu termodinamic prin evaporare, condensare, compresie si expansiune. Acest proces „pompeaza” caldura de la un nivel scazut de temperatura la un nivel mai ridicat.

CITESTE SI: “Nu se incalzeste caloriferul. Ce fac?”

Printr-un schimbator de caldura, caldura recuperata este transferata in sistemul de incalzire a locuintei. Acesta poate fi sistemul de incalzire prin pardoseala, radiatoarele de temperatura scazuta sau ventiloconvectoarele. Pentru a determina nevoia fiecarei locuinte in parte, specialistii Avi Compact sunt pregatiti sa ofere consultanta pentru solutii personalizate in functie de o serie factori, de la suprafata si dispunerea camerelor, la design si stilul de viata al ocupantilor.

Sistemele Daikin Altherma au cele mai bune eficiente sezoniere, cu cele mai mari economii de costuri de functionare si reprezinta alegerea ideala pentru constructii noi si locuinte cu consum scazut de energie. Printre avantajele acestor echipamente se numara intretinerea usoara, ceea ce asigura o functionare de durata, silentiozitatea si faptul ca nu ocupa mult loc. De asemenea, pompele de caldura Daikin Altherma reprezinta o alternativa flexibila si prietenoasa cu mediul la centrala termica cu combustibil fosil, datorita nivelului redus al emisiilor de CO2.

Prin preluarea caldurii din aerul exterior, sistemul foloseste o cantitate mult mai mica de energie, iar ocupantii pot beneficia in continuare de un nivel stabil si placut de confort. De asemenea, cerintele de intretinere sunt minime, iar costurile sunt reduse. Datorita tehnologiei avansate a compresoarelor, economia de energie este si mai insemnata. Prin urmare, odata cu pompa de caldura Daikin Altherma vine si garantia unei investitii bune: pentru fiecare kWh de electricitate consumat, sistemul furnizeaza aproximativ 5 kWh din caldura utilizabila. Cu alte cuvinte, aproximativ 80% din caldura este gratuita.

Dupa alegerea solutiei potrivite, in urma discutiei cu un specialist, urmeaza montajul. Si pentru aceasta operatiune este necesara contactarea unei echipe profesioniste, special instruita pentru realizarea unor astfel de lucrari si care dispune de uneltele speciale necesare instalarii. De altfel, si legislatia impune ca instalarea si intretinerea acestor sisteme sa fie realizate de persoane certificate.

Lansata in 2003, compania Avi Compact este unul dintre cei mai importanti furnizori de climatizare si unul dintre principalii distribuitori Daikin in Romania. Compania ofera solutii integrate de instalatii, care cuprind activitati de proiectare, importul echipamentelor si executia lucrarilor, precum si mentenanta lucrarilor de profil.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele folosirii unei pompe de recirculare a apei calde menajere cu termostat Avantajele folosirii unei pompe de recirculare a apei calde menajere cu termostat
Renunta la improvizatiile periculoase si monteaza-ti semineul doar cu profesionisti desavarsiti! Renunta la improvizatiile periculoase si monteaza-ti semineul doar cu profesionisti desavarsiti!
Confortul termic Confortul termic
Despre sistemul de incalzire in pardoseala Despre sistemul de incalzire in pardoseala
Pompa de caldura pentru producerea apei calde menajere Pompa de caldura pentru producerea apei calde menajere
Sistemul de cos de fum HOCH pune siguranta casei tale pe primul loc! Sistemul de cos de fum HOCH pune siguranta casei tale pe primul loc!

Vezi mai multe articole