on

Incepe cea de-a saptea editie a Romanian Design Week, Bucuresti, 17-26 mai

15 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a saptea editie, va avea loc in Bucuresti in perioada 17-26 mai.

In acest an, festivalul propune publicului trei circuite care integreaza peste 30 de entitati din comunitatile si hub-urile creative Industria Bumbacului, Creative Tribe si Incotroceni.

La acestea se adauga expozitia centrala, o serie de expozitii-capsula semnate de creativi si organizatii locale, dar si din Moldova sau Franta, un concept store dedicat designului romanesc, dar si cea de-a doua editie RDW Awards, premiile care incurajeaza excelenta in industriile creative si promoveaza designerii romani.

Expozitia centrala RDW 2019 propune explorarea in premiera a cladirii BCR din Piata Universitatii si cuprinde peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate in ultimul an de designeri, graficieni si arhitecti romani. Expozitia, cea mai complexa de pana acum, reuneste cinci categorii - Arhitectura, Design de Produs, Design Grafic, Fashion si Multidisciplinar. Aceasta face parte din traseul Noaptea Muzeelor.

Vizitatorii vor putea sa descopere o varietate de proiecte, de la prima bicicleta din bambus laminat din lume, un dictionar digital pentru pasionatii de advertising si online, un semn de carte care adapteaza lumina din camera cititorului si piese vestimentare care reclama nevoia societatii de a promova drepturi egale si respectul mutual intre sexe, pana la case abandonate revigorate si reintegrate in viata comunitatilor si instalatii interactive.

Spatiul central RDW  include si o serie de expozitii-capsula, semnate de creativi si de organizatii locale sau internationale: Lille Metropole 2020-World Design Capital, parte din programul Sezonului Romania-Franta; Universitatea de Arte Bucuresti si Marcel Klamer;  Asociatia Igloo – Habitat si Arhitectura; Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Arte si Design; Zeppelin; Designforkidz; Milos Jovanović; Moldovan Design Week; Smart Design Challenge, precum si expozitii, instalatii sau branded content realizat in parteneriat cu Absolut, Brico Depôt, Illy, IKEA, MedLife si Renault.

Designul expozitional este semnat si anul acesta de Attila Kim Architects si propune un traseu complex, care urmareste personalitatea si caracteristicile cladirii, dar surprinde, totodata, vizitatorul prin elementele folosite in amenajare, precum si prin integrarea continutului. Instalatiile din interiorul cladirii sunt realizate cu sprijinul Cemacon.

Rutei expozitionale i se adauga si un Concept Store, dezvoltat in parteneriat cu George, primul banking inteligent, care va fi deschis tuturor vizitatorilor pe parcursul celor 10 zile de festival si va prezenta o selectie de produse de design atent curatoriate, de la obiecte de ceramica, corpuri de iluminat si carti, pana la papetarie, accesorii sau bijuterii.

In plus, anul acesta Romanian Design Week prezinta formatul RDW Talks, sustinut de Medlife, o serie de conferinte pe teme de design, in cadrul carora pasiunea pentru domeniu este disecata pana la cele mai fine detalii.

RDW 2019 sarbatoreste comunitatile creative, astfel ca vizitatorii vor lua parte la o demonstratie multidiciplinara, avand trei clustere creative si totodata trei circuite de explorat, Industria Bumbacului, Creative Tribe si Incotroceni.

RDW Awards, format sustinut de glo, premiaza proiectele din cadrul expozitiei centrale care se remarca printr-o abordare inedita, din dorinta de a celebra ce are designul romanesc mai bun de oferit in 2019. Castigatorii trofeelor vor fi alesi de boardul creativ RDW 2019.

Romanian Design Week sustine si amplifica si in 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contributia majora pe care comunitatile creative o au la transformarea capitalei intr-un oras cu adevarat modern si european.

Programul complet al Romanian Design Week 2019:

Vernisaj expozitia centrala RDW 2019 // 17 mai, 19:00 - Cladirea BCR, Piata Universitatii

Expozitia centrala RDW 2019 // zilnic 10:00-22:00 // S: 18 mai, 10:00-01:00 (parte din programul Noaptea Muzeelor) - Cladirea BCR, Piata Universitatii

Biletul de intrare costa 20 de lei si se poate achizitiona de aici sau de la intrarea in expozitie.

Industria Bumbacului // 21 mai, incepand cu ora 16:00 - Splaiul Unirii 160

Vizitatorii vor putea face cunostinta cu un ecosistem dinamic in care orice minte creativa isi gaseste spatiul de co-working, NOD makerspace, vor explora Mater, prima biblioteca de materiale din Europa de Sud-Est, vor putea lua parte la o serie de open doors si se vor putea alatura programului propus de RECUL, Protohub, La Firul Ierbii si Fabrica Gastrobar.

Creative Tribe // 22 mai, incepand cu ora 18:00 - Calea Giulesti 14

Participantilor li s-au pregatit o serie de evenimente care ii vor conecta cu designul la mai multe niveluri: de la expozitii si o instalatie interactiva, la workshop-uri, discutii despre designul vestimentar sau animatie, lansarea oficiala a unei scoli creative si alte activitati si spatii de descoperit pe cele sase etaje ale cladirii ISAF, in final celebrand comunitatea cu o petrecere pe terasa.

RDW Awards by glo (participare doar pe baza de invitatie) // 24 mai, 19:30

Calea Victoriei 40-42, Teatrul Odeon

Eveniment prezentat de Mihai Gurei.

Incotroceni // 25 & 26 mai, 11:00-19:00 - Cartierul Cotroceni

In acest an, Incotroceni va aduce in prim-plan tema reciclarii si va sublinia nevoia acestui demers printr-un targ de obiecte vechi colectate de prin podurile vecinilor, tururi cu masini de epoca, o seara de filme si, piesa de rezistenta, un concert de jazz. Acestora li se adauga peste 20 de curti private si gradini cu activitati care se intind pe toata durata weekendului.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania si Spania, singurele din UE cu constructiile pe plus - 18 martie 2010 Romania si Spania, singurele din UE cu constructiile pe plus - 18 martie 2010
Sefii SAPARD vor primi Sefii SAPARD vor primi
De cati bani ai nevoie pentru ratele la casa De cati bani ai nevoie pentru ratele la casa
Un roman din zece ar vrea sa isi cumpere o locuinta pana in 2010 Un roman din zece ar vrea sa isi cumpere o locuinta pana in 2010
Balbaiala in Guvernul Boc: Udrea introduce certificatele energetice amanate pana in 2011 de Blaga si Vladescu - 28 ianuarie 2010 Balbaiala in Guvernul Boc: Udrea introduce certificatele energetice amanate pana in 2011 de Blaga si Vladescu - 28 ianuarie 2010
Ce nu stiai despre parfum Ce nu stiai despre parfum

Vezi mai multe articole