Montare fereastra

06 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O fereastra trebuie sa reziste la diferite solicitari in lunga sa durata de viata cum ar fi vantul, ploaia, grindina, canicula, inghetul. Pentru a ne proteja de influenta acestor factori externi, fereastra trebuie sa fie una de calitate care sa izoleze foarte bine. Si cum multe din blocurile actuale sunt vechi, lipsa unui termosistem sau ferestrele neetanse duc la inregistrarea unor pierderi de caldura considerabile. 
 
Un prim pas ar fi inlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi, eficiente. Echipa Misiunea Casa va invatam cum puteti sa realizati singuri inlocuirea ferestrei vechi.
 
Incepeti cu indepartarea ferestrei vechi. In golul din zidarie veti fixa apoi noua fereastra cu ajutorul unor pene din lemn si cateva suruburi autofiletante.
 
Fixarea ferestrei se face cu spuma poliuretanica. Pentru a nu exista diferente de temperatura intre tubul de spuma si spatiul in care se aplica, tubul trebuie sa stea in camera minim 12 ore. Structura celulara a spumei expandate, se poate imbunatati daca inainte de aplicare  umeziti usor suprafata de contact.
 
Spuma poliuretanica se incadreaza printre materialele cu cea mai scazuta conductivitate si asigura, prin urmare, mentinerea eficienta a caldurii. De asemenea ea joaca si un rol fonoizolator. Este folosita atat ca material de fixare, dar si ca material de umplere pentru diferite elemente de constructie.
 
Inainte de aplicare, tubul de spuma trebuie agitat energic timp de 15 secunde.
In tot timpul utilizarii, specialistii „Misiunea CASA” va recomanda sa tineti tubul numai in pozitie verticala cu capul in jos. Nu incercati sa aplicati spuma pe suprafete foarte reci sau inghetate. Aceasta nu va expanda!
Excesul de spuma se indeparteaza cu un cutter.
 
Urmeaza o noua etapa a operatiunii de schimbare a ferestrei: reparatiile cu siliconul acrilat! Dupa cum bine stiti, in cursul operatiunii de demontare si montare vor aparea inevitabil fisuri in tencuiala si zidarie. Acestea pot fi remediate cu un silicon acrilat. Pentru aplicarea acrilatului se recomanda utilizarea unui pistol manual sau a unuia cu aer comprimat. Rosturile se vor umple complet, fara incluziuni de aer, in timp ce eventualele denivelari se vor corecta cu spaclul sau pensula. Ca si in cazul spumei, se va umezi suprafata de aplicare in prealabil.  Folosirea acestui produs permite gletuirea si vopsirea cu orice tip de vopsea.
 
La rostuirea exterioara a PVC-ului ferestrei dumneavoastra, puteti utiliza silicon neutral, care se aplica, de asemenea, cu ajutorul unui pistol manual.
Siliconul neutral se intareste la umezeala si este foarte flexibil si rezistent la imbatranire si la conditiile de mediu. Mai mult, ceea ce il face ideal pentru utilizarea pe exteriorul ferestrelor din PVC este rezistenta la razele ultraviolete.
 
Cu o asemenea fereastra si un montaj atat de eficient, frigul nu va mai bate niciodata la fereastra dumeanvoastra!
 
 
 
fixare pene verificare cu polobocul
umezire suprafata aplicare spuma
aplicare spuma taiere exces spuma
aplicare acrilat aplicare silicon

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Noua culisanta Select 76 de la Helios - Rafinament. Silentiozitate. Adaptabilitate. Noua culisanta Select 76 de la Helios - Rafinament. Silentiozitate. Adaptabilitate.
VEKA iti spune care sunt detaliile de care trebuie sa tii cont in alegerea unei ferestre VEKA iti spune care sunt detaliile de care trebuie sa tii cont in alegerea unei ferestre
Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC
Automatizarea perdelelor si draperiilor | Confort si Eleganta Automatizarea perdelelor si draperiilor | Confort si Eleganta
Sticla - cinci milenii de claritate Sticla - cinci milenii de claritate
Lumina solara fara radiatii in casa ta Lumina solara fara radiatii in casa ta

Vezi mai multe articole