Inspectorul Primariei amendeaza omul ca sa-i inhate terenul

30 mai, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Inspectorul Ispir Anghel a dat o amenda de 30 milioane de lei vechi pentru o magazie fara autorizatie pe un teren din Baneasa
 
Dupa nici o luna, functionarul Primariei s-a facut stapan pe teren folosind actele de amenda
 
Inspectorul Primariei amendeaza omul ca sa-i inhate terenul
 
 
Mafia imobiliara este atat de eficienta incat a ajuns sa-ti fie frica sa arati actele de proprietate chiar si in fata autoritatilor. Asta a patit familia Tecsi Stefan Grigore care a ramas fara 825 de metri patrati in Baneasa dupa ce s-a dus cu actele terenului la Primaria sectorului1.
 
Reteta dupa care au actionat mafiotii imobiliari din Primaria sectorului 1 a fost una cat se poate de simpla. Pe motiv ca in gradina casei familia Tecsi ar fi construit o magazie fara autorizatie doi functionari ai Primariei sectorului 1, Iosifescu Mirela si Ispir Anghel, au amendat-o cu 30 de milioane de lei vechi. „ In 2005, m-au chemat la primarie, serviciul Disciplina in constructii, cu toate actele de proprietate. Cum i le prezentam, doamna Iosifescu merge si facea copii dupa ele. In luna septembrie 2005 domnul Ispir Anghel ne-a notificat ca terenul nostru devenise al lui. Noaptea a venit cu un comando de muncitori, ne-a impuscat cainii si a ingradit cu sarma terenul.
 
In decembrie ne-a taiat toti pomii fructiferi, vita de vie si ne-a daramat magazia”, ne-a declarat doamna Tecsi Maria. Disperata, famila Tecsi si-a cautat dreptatea la autoritatile din sectorul 1. Dupa nenumarate audiente si petitii, primarul Andrei Chiliman i-a raspuns in scris ba ca „reclamatia dumneavoastra urmeaza sa fie analizata”, ba ca „ nu va putem furniza informatiile solicitate despre numitul Ispir Anghel, iar falsificarea actelor nu intra in competenta noastra” sau ca acesta i-a reclamat ca au in constructie un garaj „ in nume propriu”. Politistii de la sectia 2 au fost insa cei mai „operativi”. Ei au amendat familia Tecsi cu 2 milioane de lei pe motiv ca au indraznit sa sustina ca sunt proprietarii terenului.
 
„ Nu numai ca ne-au amendat, dar au si copiat de pe actele noastre de proprietate exact ce-i lipsea lui Ispir”, ne-a mai spus doamna Tecsi. In contractul de vanzare- cumparare, Ispir Anghel sustine ca ar fi cumparat cei 825 de metri patrati de teren in Baneasa cu 80 de milioane de lei vechi de la un cetaten din judetul Ilfov care l-a randul sau l-ar fi dobandit de la sotii Pavel Nicolae si Maria. „ Din cei 825 de metri patrati noi am cumparat de la Pavel doar 300 restul fiind luati de la un alt proprietar. Numele acestuia figureaza pe chitantele pe care le-am primit de la Directia de Taxe si Impozite a sectorului1. Am cumparat pe chitante de mana, asa cum a cumparat la vremea respectiva tot cartierul si de aceea platim impozitul pe numele fostului proprietar.
 
O functionara de la taxe si impozite i-a deschis lui Ispir rol si i-a eliberat certificat fiscal pentru intabularea intregului teren”, a mai povestit Tecsi Maria. Ispir chiar reuseste sa intabuleze terenul la cartea funciara si imediat il vinde unui SRL-ul pentru suma de 165.000 de euro. O luna mai tarziu, in regim de urgenta, Primaria sectorului 1 elibereaza un certificat de urbanism si da dreptul SRL-lui sa construiasca un imobil pentru locuinte si birouri avand regimul de inaltime „ subsol, patru etaje, plus etajul 5 retras”. Numai interventia Seviciul de Investigare a Fraudelor a stopat si eliberarea autorizatiei de constructie.
 
Potrivit instiintarii trimise de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Directiei Generale de Politie „ impotriva lui Ispir Anghel s-a dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, uz de fals si fals in declaratii. Ispir Anghel a inselat SRL-ul Mar-Titan cu ocazia incheierii contractului de vanzare-cumparare a terenului din strada Trifesti nr.7, sector 1, in sensul ca a prezentat notarului public Georgescu Gabriela, un act de vanzare-cumparare cu date nereale in ce priveste identitatea vanzatorului, numarul si data incheierii si autentificarii, sediul biroului notarial indicat in act, semnatura si stampila notarului”.
 
Ieri, am incercat sa-l contactam pe primarul Andrei Chiliman pentru a-l intrebat cum a rezolvat sesizarile familiei Tecsi facute inca din 2005 si daca Ispir Anghel si Iosifescu Mirela mai sunt inca angajatii Primariei sectorului 1. Pe telefonul mobil al domniei sale a raspuns insa purtatorul sau de cuvant, Alexandru Ichim, care ne-a spus : „ Nu-l las eu sa vorbeasca. Primarul este obosit si cine stie ce porumbel scoate pe gura. Spune-mi mie ce vrei”. I-am comunicat si domniei sale ce vrem, dar degeaba.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

STABLES rescrie o poveste veche de 200 de ani STABLES rescrie o poveste veche de 200 de ani
Apartamente mai ieftine cu 35% Apartamente mai ieftine cu 35%
Platinum Group: Romanii au nevoie de apartamente cu 3 si 4 camere, dar nu si le permit - 04 Noiembrie 2009 Platinum Group: Romanii au nevoie de apartamente cu 3 si 4 camere, dar nu si le permit - 04 Noiembrie 2009
Buline rosii pe blocuri,din martie Buline rosii pe blocuri,din martie
JYSK inregistreaza rezultate record in Romania JYSK inregistreaza rezultate record in Romania
Hotarat sa castige, in plina recesiune - 20 Februarie 2009 Hotarat sa castige, in plina recesiune - 20 Februarie 2009

Vezi mai multe articole