on

ROCKWOOL este partener al proiectului EFdeN care va reprezenta Romania la Solar Decathlon 2018

21 iunie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

ROCKWOOL, lider mondial în soluții de izolare din vată minerală bazaltică, este unul dintre partenerii echipei EFdeN la cea mai importantă competiție internațională de locuințe sustenabile, Solar Decathlon Middle East 2018. Compania contribuie cu produse de izolație din vată minerală bazaltică la construcția casei sustenabile EFdeN Signature care va reprezenta România la finala din Dubai, în perioada 14-28 noiembrie.

„Proiectul celor de la EFdeN reprezintă unul dintre cele mai bune exemple de construcții sustenabile în care produsele ROCKWOOL își pot dovedi calitățile incontestabile. Eficiente, durabile, acestea asigură un climat optim în locuință, în deșert sau în mijlocul Bucureștiului, materialele fiind rezistente în timp, indiferent de condiții. Le urăm succes tinerilor din echipa EFdeN și sperăm să continuăm colaborarea cu ei și în alte proiecte viitoare, menite să remodeleze viitorul clădirilor, la care ne dorim să avem un rol important”, spune Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

„Le mulțumim celor de la ROCKWOOL pentru că ne-au pus la dispoziție produsele lor de izolație din vată bazaltică, dar și pentru consultanța oferită pentru a obține performanțe cât mai bune cu acestea. Cu sprijinul partenerilor noștri, sperăm să facem cât mai cunoscut proiectul nostru la Solar Decathlon 2018, precum și să inspirăm tot mai mulți proprietari de locuințe să utilizeze astfel de soluții, pentru o viață mai sustenabilă”, adaugă Adrian Chelariu, arhitectul coordonator al proiectului EFdeN.

Casa EFdeN Signature va include produse ROCKWOOL din gamele Multirock și Airrock pentru planșee și fațada locuinței. Aceasta poate fi vizitată de publicul larg în cadrul parcării din Băneasa Shopping City până pe 31 august. În toamnă, case va fi dezasamblată, transportată la Dubai și reasamblată acolo în doar 15 zile, în cadrul competiției.

Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume și a luat naștere în 2011 în Statele Unite ale Americii. Ediția din acest an are loc pentru prima dată în Orientul Mijlociu, unde 21 de echipe din 16 țări de pe 4 continente vor concura în 10 probe interdisciplinare pentru premii de aproximativ 2,5 milioane de dolari.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pretul terenurilor pentru constructia de locuinte va creste cu 10% Pretul terenurilor pentru constructia de locuinte va creste cu 10%
Locuinte sociale pentru tineri si expropriati Locuinte sociale pentru tineri si expropriati
"Prima casa" este intr-un bloc vechi din Colentina - 09 Iulie 2009
Atestatul administratorului are valoare de autorizatie pentru desfasurarea activitatii independente Atestatul administratorului are valoare de autorizatie pentru desfasurarea activitatii independente
Toamna se numara preturile mici in magazinele Brico Depot Toamna se numara preturile mici in magazinele Brico Depot
Primarul Gherlei, Ovidiu Dragan: Orasul va deveni o tinta imobiliara atractiva Primarul Gherlei, Ovidiu Dragan: Orasul va deveni o tinta imobiliara atractiva

Vezi mai multe articole