Instalatii de incalzire

on

Sistemul de cos de fum HOCH pune siguranta casei tale pe primul loc!

03 septembrie, 2020

Din momentul in care vei descoperi cu adevarat avantajele si beneficiile utilizarii unui sistem profesionist de cos de fum ceramic Hoch, iti va deveni aproape imposibil sa te mai intorci la cosurile de fum clasice, pe caramida. Cu o experienta de peste doua decenii pe piata termicelor din Romania, Pefoc, are placerea sa va prezinte un sistem revolutionar de evacuare in siguranta a fumului, ce poarta garantia calitatii germane, dar la preturi corecte in raport cu capacitatile sale si rezistenta superioara in timp. De ce este atat de importanta alegerea unui sistem de cos de fum marca Hoch? Cand vorbim despre siguranta familiei, nu ne permitem sa ne jucam cu cosuri de fum alba - neagra! Cosul de fum este un element vital pentru integritatea casei noastre, care trebuie sa reziste unor solicitari…

mai mult >
on

Centrala in condensatie ACV si boilerul din inox “tank in tank”

10 august, 2020

Asigurarea confortului interior este un aspect important pentru fiecare dintre noi, iar sistemele de incalzire si preparare apa calda menajera joaca rolul principal in orice locuinta, cu atat mai mult cu cat discutam de o locuinta individuala, o resedinta mult dorita de fiecare dintre noi. Este foarte important sa avem in vedere toate aspectele legate de instalarea unui sistem de incalzire si prepararea apei calde menajere inca de la faza de proiectare a casei, pentru ca de cele mai multe ori este necesara, daca nu obligatorie, prevederea unui spatiu dedicat pentru instalarea tuturor sistemelor ce conduc la asigurarea utilitatilor - ce duc in final la confortul interior. Acest spatiu este cunoscut sub denumirea de camera tehnica si cum spuneam anterior, „piesa principala” este reprezentata…

mai mult >
on

Sistem Roth Original Tacker® - o solutie profesionala pentru realizarea unui sistem de incalzire si racire in pardoseala

15 iulie, 2020

Sistemele de incalzire sunt realizate in diverse solutii constructive, pornind de la optiunile privind alegerea sursei de energie, modalitatea de realizare a distributiei si pana la selectarea si pozitionarea elementelor finale radiante. In sistemul clasic discutam de alegerea unui sistem de incalzire independent, ce ne ajuta in asigurarea necesarului termic pentru sezonul mai rece si pe de alta parte avem de traversat o perioada calduroasa ce devine o provocare pentru solutiile de racire. Indiferent despre care din aceste doua sisteme complementare este vorba, ambele duc la realizarea unui confort interior optim, iar tinta fiecaruia este sa aleaga un sistem dimensionat la necesarul cladirii si sa fie cat mai eficient. Tendintele in alegerea oricarui sistem de incalzire, alimentare cu apa…

mai mult >
on

Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice

13 iulie, 2020

O locuinta, fie ea un apartament sau o casa, are nevoie de instalatii care sa ii asigure necesarul de apa calda si energia termica pentru incalzirea pe perioada rece a anului. Iar aceste instalatii necesita si verificari, spre exemplu: centralele termice necesita revizii tehnice periodice. VTP-ul (Verificarea Tehnica Periodica) este o reglementare legislativa aplicata centralelor termice pe gaz, aceasta fiind realizata numai de un personal autorizat de catre ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat). Verificarea tehnica periodica se realizeaza o data la maxim 2 ani si este absolut obligatorie. Cu toate acestea, conform Ariston Thermo Romania mai putin de 10% dintre romani efectueaza revizia tehnica anuala a centralelor termice.…

mai mult >
on

Cum utilizam centrala termica in mod sustenabil

24 iunie, 2020

Stiai ca: o exploatare corecta a centralei termice pe timp de iarna, alaturi de operatiunile de revizie si verificarea tehnica periodica, contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru incalzirea locuintei Controlul personalizat al temperaturii aerului din incapere si a apei calde poate aduce economii la factura de peste 20%; 4 din 10 centrale instalate se incadreaza in standardele obligatorii de eficienta energetica introduse de Uniunea Europeana incepand cu anul 2015; Transilvania si Banat sunt regiunile cu cele mai multe centrale termice in condensare. Achizitionarea unei centrale termice cu un grad ridicat de eficienta energetica este doar primul pas pe drumul spre un consum sustenabil. La fel de important este ca centrala sa fie exploatata la parametri optimi astfel incat…

mai mult >