on

Idei creative pentru decorarea oualor de Paste

23 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ne apropiem cu pasi repezi de una dintre cele mai importante sarbatori crestine, Pastele. Suntem deja in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor, deci pregatirile sunt deja pe ultima suta de metri, asa ca iti vom prezenta azi cateva idei de decorare a oualor de Paste.

Pastele este sarbatoarea invierii, a renasterii, a unui nou inceput, culorile alese nu ar trebui sa se rezume la nuantele de rosu, ele pot fi imprietenite cu curaj cu galbenul, portocaliul si verdele. Culori vibrante, pozitive, doar ne aflam in perioada in care infloresc corcodusii, ciresii etc.

Oul colorat este un simbol universal al Pastelui, iar traditia vopsirii acestuia este intalnita la chinezi cu doua mii de ani inainte de Hristos si era oferit in dar ca simbol al echilibrului, creatiei, al vietii si al reinnoirii naturii.

La noi, oul rosu nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste, culoarea acestuia reprezentand sangele lui Iisus.

Astazi nu vom vorbim despre incondeierea lor, deoarece este un procedeu greu, ce necesita o tehnica aparte pe care putini o poseda. Dar exista numeroase metode de decorare a oualor, simple si rapide, astfel incat sa-ti surprinzi familia si invitatii la masa cu oua... altfel.

 

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Decoreaza-ti casa si gradina pentru vara Decoreaza-ti casa si gradina pentru vara
Pata de culoare din locuinta ta Pata de culoare din locuinta ta
Fierul forjat, dur si delicat in acelasi timp Fierul forjat, dur si delicat in acelasi timp
Decoreaza-ti casa in stil vintage: 7 idei inedite de decoratiuni Decoreaza-ti casa in stil vintage: 7 idei inedite de decoratiuni
Istoria unui suflet intr-un covor din casa ta Istoria unui suflet intr-un covor din casa ta
Decorarea casei de Paste Decorarea casei de Paste

Vezi mai multe articole