Aspersor gazon

Intretinerea gazonului

07 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca locuiesti la casa cu gradina si ai o peluza cu gazon impecabil, care starneste invidia prietenilor si a musafirilor, sa stii ca acest gazon necesita o ingrijire periodica.

Iar atunci cand gazonul tau se invecheste si deterioreaza, ai la dispozitie doua variante: sa-l inlocuiesti cu unul nou, sau sa incerci sa-l revigorezi pe cel actual. Iata cum poti salva un gazon vechi folosind cateva metode la indemana tuturor.

Evalueaza calitatea si compozitia gazonului. Daca este plin de muschi si buruieni, fara sa mai aiba fire de iarba de calitate, atunci vei fi nevoit sa sapi terenul si sa plantezi un nou gazon.

Tunde gazonul. Primavara, gazonul trebuie tuns la aproximativ 10 cm. Dupa aceea, pentru ca iarba incepe sa creasca in mod constant, incepi sa tunzi gazonul regulat si reduci lungimea firului de iarba la 5 cm.

Elimina buruienile. Ai doua variante la dispozitie: fie le smulgi cu mana, fie folosesti erbicide si, dupa ce acestea si-au facut efectul, doar aduni resturile uscate. Dupa ce ai erbicidat, poti face si o fertilizare a solului.

Completeaza golurile. Grebleaza portiunile de gazon ramase goale, apoi imprastie pe aceste zone seminte sau pamant amestecat cu seminte. Completarea gazonului este bine sa o faci primavara si toamna.

Netezeste suprafata terenului. Aplica un strat de amestec de pamant, nisip si seminte acolo unde gazonul este prea rar. La sfarsitul toamnei, imprastie peste gazon ingrasamant.

In acest fel vei avea in permanenta un gazon frumos, care va infrumuseta automat intreaga curte si va impresiona vizitatorii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primavara in casa si in gradina Primavara in casa si in gradina
Tendinte in amenajari exterioare Tendinte in amenajari exterioare
Bradul de Craciun: ce trebuie sa stii despre intretinerea si replantarea brazilor in ghiveci Bradul de Craciun: ce trebuie sa stii despre intretinerea si replantarea brazilor in ghiveci
Cum protejam culturile de temperaturile inalte? Cum protejam culturile de temperaturile inalte?
Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste
Protejarea trandafirilor cataratori pe perioada iernii Protejarea trandafirilor cataratori pe perioada iernii

Vezi mai multe articole