on

Kollant, specialistul italian in combaterea daunatorilor

16 mai, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In lumina nefericitelor evenimente din ultima perioada, si anume pandemia de coronavirus care a afectat intreaga lume, consideram ca este foarte important sa discutam despre dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

 

Ce este dezinfectia?

 

Dezinfectia este atat o actiune de prevenire, cat si o metoda de combatere a unor agenti patogeni, a microbilor si a microorganismelor care pot provoca boli si infectii grave atat oamenilor, cat si animalelor. Dezinfectia poate fi generala (spre exemplu: se dezinfecteaza intreaga casa) sau partiala (se dezinfecteaza o anumita suprafata din casa care a fost contaminata).

Dezinfectia se poate realiza cu ajutorul dezinfectantilor (substante antimicrobiene care au capacitatea de a distruge microorganismele daunatoare sau le poate aduce la un nivel sigur), dar exista si alte metode, precum: expunerea la ultraviolete sau expunerea materialului infestat la temperaturi ridicate la care microorganismele nu rezista.

Prin actiunea de dezinfectie se urmareste decontaminarea unui spatiu, dar aceasta nu inlocuieste curatenia periodica, ci vine in completarea acesteia. De asemenea, specialistii recomanda ca operatiunea de dezinfectie sa fie efectuata abia dupa ce suprafetele au fost curatate, deoarece reziduurile de substante organice vor reduce eficacitatea germicida a dezinfectantului. Atunci cand facem curatenie utilizam apa si detergent pentru indepartarea murdariei, in vreme ce dezinfectarea vizeaza distrugerea microbilor.

 

Cand se realizeaza dezinfectia?

 

Dezinfectia se realizeaza la cerere, ori de cate este necesar. Iar conform legii unitatile de alimentatie publica trebuie sa realizeze operatiunea de dezinfectie ori de cate este necesar, dar nu mai rar de o data pe luna, iar celelalte segmente de activitate ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar de o data la trei luni.

 

Ce este dezinsectia?

 

Prin dezinsectie se intelege ansamblul de actiuni care urmaresc combaterea insectelor parazite ce pot transmite boli catre oameni si animale sau care pot degrada produsele.

Combaterea insectelor si acarienilor se poate realiza prin diferite metode:

  • Mecanice – aceasta metoda consta in astuparea crapaturilor, fisurilor, gaurilor prin care insectele pot patrunde in locuinta, se pot ascunde sau isi pot depune ouale. De asemenea, pentru ferestre si gaurile de ventilatie este necesar folosirea unor grilaje cu ochiuri mici care sa impiedice accesul insectelor. Daca insectele au patruns deja in locuinta poti folosi capcane pentru larve si insecte, benzi lipicioase, aparate cu ultrasunete etc.
  • Fizice – se bazeaza pe folosirea caldurii, radiatiilor ultraviolete, electromagnetice, ionizate ce pot preveni infestarea sau pot distruge insectele/larvele.
  • Chimice – aceasta metoda consta in folosirea unor substante chimice (insecticide), ce se aplica in diverse forme – pulbere, emulsii, solutii sau aerosoli.

 

 

Ce este deratizarea?

 

Deratizarea este reprezentata de un ansamblu de actiuni si masuri care urmaresc combaterea rozatoarelor daunatoare ce transmit boli infectioase catre om, degradeaza produsele sau distrug culturile.

Rozatoarele pot produce pagube materiale, ele pot distruge culturile, produsele, constructiile (podele, pereti, obiecte de mobilier etc.), materialele (piele, carton, cabluri, tevi etc.), si pot transmite boli catre oameni si animale.

Deratizarea nu este doar o procedura curativa, ci si de preventie. Este necesar, mai ales daca esti predispus infestarii (lucrezi cu grane etc.) sa efectuezi si operatiuni de preventie:

  • sa limitezi accesul rozatoarelor atat in spatiul vizat, cat si in vecinatate;
  • sa limitezi posibilitatile de hrana si apa si sa depozitezi produsele in asa fel incat rozatoarele sa nu aiba acces la ele;
  • sa cureti spatiul periodic si sa elimini resturile alimentare;
  • sa arunci gunoiul zilnic;
  • etc.

 

 Insecte, rozatoare si bolile pe care acestea le pot transmite catre om si animale

 

Pe glob exista mai bine de 120.000 de specii de muste si peste 3.000 de specii de tantari. Musca este o insecta murdara ce poate transporta pe corpul sau peste un milion de bacterii, iar prin contaminarea alimentelor poate raspandi infectii intestinale.

Muscatura de tantari poate provoca infectii si/sau alergii. De asemenea, ei pot fi purtatori ai virusului WEST Nile sau al febrei Dengue.

Capusa este si ea periculoasa, boala Lyme fiind cea mai comuna boala infectioasa provocata de aceasta.

Gandacii de bucatarie ne pot contamina alimentele, pot transmite bacterii periculoase si pot supravietui pana si celor mai agresive incercari de eradicare. Motivele pentru care ei ne invadeaza casa sunt variate: de la mancarea lasata in colturi usor accesibile, de la genele de gunoi sau chiar de la gunoiul ramas in casa mai multe zile (mai ales pe timp de vara). Ei transporta boli, cum ar fi Salmonella.

Soarecii se inmultesc foarte repede si nu numai ca rod tot ce intalnesc in cale, dar ei pot raspandi foarte multe boli si bacterii si pot provoca alergii grave.

 

Combaterea insectelor si a rozatoarelor

 

De peste 60 ani, compania Kollant Italia se afla in topul celor mai importante companii de pe piata europeana, ce furnizeaza solutii impotriva rozatoarelor (soareci si sobolani), solutii impotriva insectelor daunatoare (muste, tantari, capuse, gandaci de bucatarie, purici, etc.), mastic cicatrizant pentru altoit, dar si ingrasaminte pentru flori si alte plante decorative. Produsele marca Kollant ofera o eficienta maxima indiferent ca sunt folosite la interior sau la exterior. De asemenea, ele sunt usor de utilizat si pot fi folosite pentru operatiunile de dezinsectie sau deratizare atat a gospodariilor particulare, cat si a institutiilor publice, a restaurantelor, scolilor, hotelurilor, a peluzelor sau a bulevardelor cu pomi etc.

Insecticidul FOVAL CE este un insecticid cu o actiune puternica si imediata. Produsul este eficient asupra unui spectru larg de insecte daunatoare, in cazul in care este aplicat pe suprafete non absorbante. Insecticidul poate fi folosit in dezinsectia scolilor, locuintelor, a unitatilor de alimentatie publica, dar si a grajdurilor si a fermelor.

Raticidele Kollant sunt dezvoltate atat pentru uz casnic cat si profesional, protejand gospodaria de orice specie de rozatoare. Gama de raticide marca Kollant comercializate de Verdon include:

  • Raticid Bromakol (bromadiolone);
  • Raticid Ratibrom 2 Pasta (bromadiolone + benzoat denatonium);
  • Raticid Ratibrom 2 Pellet (bromadiolone + benzoat denatonium);
  • Raticid Brody Pasta (brodifacoum);
  • Raticid Brody blocuri cerate (brodifacoum).

 

Moluscocid Agrosan B: o momeala granulara utilizata pentru combaterea limacsilor (melci fara cochilie - Agriolimax agreste), a melcilor cu cochilie si a gasteropodelor din culturile agricole (legumicole) sau diverse spatii verzi.

Arbokol Copper marca Kollant este un “Best Seller” in horticultura profesionala. Acesta imbina efectele benefice ale cuprului impotriva diferitelor tipuri de boli fungice, cu avantajele traditionale ale masticului pentru altoit. Arbokol Copper reuseste sa imbunatateasca rezistenta pomilor fructiferi la conditiile de mediu nefavorabile, la bolile fungice si la atacul parazitilor. De asemenea, acesta patrunde cu usurinta in frunzele si tesuturile radacinii determinand o dezvoltare vegetativa rapida.

Daca esti in cautarea unor produse care sa te ajute in lupta contra virusurilor, bacteriilor a insectelor si a rozatoarelor, verifica si ofertele partenerului nostru de incredere, Verdon. Verdon este un magazin online, cu specific verde (Verde Online) care pune pe piata din Romania o gama variata de produse (Casa si Gradina, Agricultura, Zootehnie, Padure, Pet Shop, Igiena Publica, Echipamente de Protectie etc.)

Verdon asigura transparenta tranzactiilor, cumparatorii beneficiind de un discount per cantitate. Sloganul “Imparte cu tine” este o expresie care sugereaza promisiunea brandului, aceea de a furniza produse de calitate, economii pentru achizitionarea unei cantitati mai mari si servicii de livrare impecabile. “Imparte cu tine” inseamna discount per cantitate, discountul este oferit in mod public, direct pe site, inca de la adaugarea produselor in cosul de cumparaturi.

Taxa de livrare este de doar 19 lei, indiferent de cantitatea comandata, de dimensiunea produselor sau locatia cumparatorului, diferenta de cost fiind suportata de Verdon.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Prepara corect zeama bordeleza Prepara corect zeama bordeleza
Zeolitii si utilizarea lor in agricultura ecologica Zeolitii si utilizarea lor in agricultura ecologica
Rigola si drenajul liniar Rigola si drenajul liniar
Solutii ecologice de combatere a melcilor de gradina Solutii ecologice de combatere a melcilor de gradina
7 reguli de ingrijire a pomilor fructiferi 7 reguli de ingrijire a pomilor fructiferi
Sfaturi Pentru Intretinerea Pavelelor Iarna Sfaturi Pentru Intretinerea Pavelelor Iarna

Vezi mai multe articole