La munte se lucreaza la peste 1.000 de case

15 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In prezent, intre Cimpina si Predeal se afla in diverse stadii de constructie zece proiecte imobiliare ce insumeaza aproximativ 1.100 de spatii locative. Chiar si asa, oferta de locuinte noi la munte este mica.
Desi cererea de locuinte la munte este mare, dezvoltatorii imobiliari nu par a fi atrasi de aceasta zona. In momentul de fata, pe Valea Prahovei sint in derulare zece proiecte imobiliare atit pentru apartamente, cit si pentru case. „Piata imobiliara de pe Valea Prahovei (Cimpina-Predeal) este intr-o continua dezvoltare, cererea de case de vacanta fiind, in prezent, mai mare decit oferta. De departe, cel mai important proiect imobiliar ce se desfasoara pe Valea Prahovei, in orasul Predeal, este ansamblul rezidential Terasele 3 Brazi, care va pune la dispozitia celor interesati 822 de apartamente in sase tipuri de vile.
Lucrarile la acest cartier au demarat in luna iunie a acestui an si vor fi finalizate in luna octombrie a lui 2009. Printre facilitatile de care vor beneficia viitorii proprietari ai acestui cartier se numara: locuri de barbecue, piscina, cafenea, centru de fitness, teren de minigolf si multe altele. Apartamentele vor varia ca suprafata intre 50 si 156 de metri patrati construiti. Imobilele vor fi construite din zidarie portanta cu blocuri ceramice tip GVP, planseele vor fi din beton armat, iar fundatiile vor fi continue din beton coborite sub limita de inghet a solului.
Al doilea proiect ca marime a numarului spatiilor locative este Colina Florilor, lucrare ce se deruleaza in Sinaia. Acest ansamblu va fi compus din trei cladiri cu un regim de inaltime de P+7E ce vor contine 150 de apartamente. In momentul de fata, constructia primului bloc se afla in faza de finisaje, al doilea bloc se afla in faza de rosu, iar la al treilea bloc s-a ajuns cu constructia la nivelul trei. Primele blocuri au fost vindute integral. Primele sase niveluri ale blocurilor se compun din mai multe tipuri de apartamente dimensionate diferit (trei camere, doua camere si garsoniere). Ultimul etaj cuprinde patru apartamente cu suprafete generoase pentru cei mai exigenti clienti. Imobilele vor fi dotate cu lifturi, spatii comune pentru depozitarea bicicletelor si a landourilor plus spatii destinate administratiei si portarului.
Proprietarii care vor sa aiba vila la munte au posibilitatea sa aleaga intre localitatile Cimpina si Busteni. Mai mare este cartierul de vile Colina Brazilor, care este compus din 13 vile de lux. Preturile vilelor, in functie de suprafata terenului si de cea a casei, variaza intre 273.000 si 452.000 de euro, cu tot cu TVA.
Vilele sint impartite in cinci tipuri constructive cu suprafete cuprinse intre 164 si 350 de metri patrati. Asemenea constructii se ridica si in Cimpina. Este vorba despre miniansamblul de vile Muscel, situat in cartierul cu acelasi nume. Lucrarile celor trei vile identice (Ana, Laura si Elena) au inceput in luna mai 2007 si vor fi finalizate si livrate la cheie in luna noiembrie 2007.
In constructie sau in faza de proiect se mai afla ansamblurile Piatra Arsa (Busteni), care va contine 28 de apartamente in vile, ansamblul Habitat (Sinaia), cu 25 de apartamente, ansamblul Kalinderu, cu 14 apartamente, Zamora (Busteni), cu 8 apartamente, si inca un ansamblu, al unor persoane fizice, alcatuit din opt apartamente in zona Busteni. 
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Din vara, metrul patrat construit va avea un pret oficial - 09 martie 2010 Din vara, metrul patrat construit va avea un pret oficial - 09 martie 2010
P3 incheie inca un an cu performante record si pune bazele unei cresteri majore in 2017 P3 incheie inca un an cu performante record si pune bazele unei cresteri majore in 2017
Cartierul in care casele se vand cu 3.000 de euro/mp Cartierul in care casele se vand cu 3.000 de euro/mp
Toamna aduce scumpirea chiriilor Toamna aduce scumpirea chiriilor
Cine isi permite casa fara avans Cine isi permite casa fara avans
Populatia va deconta sute de milioane de euro pentru litigiile proprietatii Populatia va deconta sute de milioane de euro pentru litigiile proprietatii

Vezi mai multe articole