Pardoseala din lemn - ruleta

Pardoseala din lemn

18 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Datorita rezistentei sale, dar si a calitatilor estetice si functionale, lemnul este unul dintre cele mai cautate materiale pentru pardoseli. Totusi, nu este si cea mai ieftina alegere, dar daca iti doresti o solutie de calitate pentru casa ta, atunci cu siguranta esti interesat sa afli mai multe despre pardoseala  din lemn.

Pardoseala din lemn masiv

Pardoseala din lemn masiv este printre cele mai cautate si folosite tipuri de pardoseli. Este formata din bucati masive din lemn obtinute prin debitarea cherestelei. In general, grosimea placii variaza intre 15 si 25 mm, iar latimea intre 30 si 100 mm.

Un incovenient al acestui tip de pardoseala este ca reactioneaza negativ la temperaturi extreme si la umezeala. Din acest motiv nu este recomandat sa fie folosit in bai sau in alte incaperi unde este un grad de umiditate mare, foarte frig sau foarte cald.

Pardoseala din lemn stratificat

Pardoseala din lemn stratificat este mai scumpa decat cea din lemn masiv, deoarece este mai rezistenta. Realizarea unei singure placi se face prin lipirea a 3 pana la 10 straturi de lemn de esente diferite. Stratul superior este de cele mai multe ori dintr-o esenta nobila. Datorita lipirii incrucisate ale straturilor, pardoseala din lemn stratificat rezista mai mult decat cea din lemn masiv. Mai mult decat atat,  aceasta este mai putin sensibila la contractiile si dilatarile cauzate de modificarile de temperatura si umiditate. De altfel, la subsoluri si la pivnite, lemnul stratificat este unica varianta recomandata.

Dimensiunea placilor pardoselei

In ceea ce priveste alegerea tipului de pardoseala in functie de dimensiunea placilor, este bine sa stii ca pardoseala cu placi mari este recomandata pentru spatiile mai generoase. Folosita intr-o camera mica, va da o senzatie de aglomerare si de sufocare. Pentru incaperile mai mici sunt recomandate placile de dimensiuni mici care vor da un aspect aerisit acelui spatiu.

Atat in varianta masiva, cat si in cea stratificata, lemnul se situeaza printre cele mai durabile materiale pentru pardoseala. Acest lucru depinde si de conditiile in care ai suficienta grija de el si il intretii corect. Unele esente de lemn sunt mai rezistente decat altele. In functie de bugetul si preferintele tale, ai la dispozitie o varietate destul de mare de esente din care poti alege.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

MBG Ambient

09 decembrie, 11:33

Parchetul din lemn masiv este probabil cea mai bună alegere pe care o poţi face pentru casa şi familia ta.

Alte articole

Cum poti cumpara produse de amenajare la ce pret vrei tu Cum poti cumpara produse de amenajare la ce pret vrei tu
Reconditionarea pardoselii: sfaturi de realizare a lucrarii si scheme ajutatoare Reconditionarea pardoselii: sfaturi de realizare a lucrarii si scheme ajutatoare
Din respect pentru parchet Din respect pentru parchet
Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele
Pardoseala din chirpici Pardoseala din chirpici
Parchetul triplu stratificat - distins si durabil Parchetul triplu stratificat - distins si durabil

Vezi mai multe articole