on

Reconditionarea pardoselii: sfaturi de realizare a lucrarii si scheme ajutatoare

16 noiembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Reconditionarea pardoselii este o operatiune realizata, de cele mai multe ori, in momentul mutarii intr-o locuinta noua. Insa, indiferent de momentul executiei si de experienta persoanei care si-o asuma, este important ca toata lucrarea sa fie realizata corect si adaptata diverselor conditii la care va fi expusa.

De aceea, in acest articol am ales sa discutam despre reconditionarea pardoselilor, pas cu pas.

Reconditionarea unei pardoseli incepe prin montarea unor fasii de placi semirigide din vata minerala tip TDPT de 20 mm grosime, perimetral, pe perete (vezi schita 1). Fixarea fasiilor pe perete poate fi realizata cu banda cu doua fete adezive.

Daca pardoseala este pe placa de beton dintre etaje, hidroizolarea va fi facuta prin folosirea unei folii de polietilena (vezi schita 2). Aceasta va fi ridicata si pe pereti, aproximativ 80 mm. Marginile foliei vor fi suprapuse 10-15 cm si lipite cu banda cu doua fete adezive.

Pentru pardoseala aflata pe un subsol sau la parterul unei case, hidroizolatia va fi realizata prin folosirea de carton asfaltat ori membrana bituminoasa.

Riglele de lemn cu sectiunea de 60/ 80 mm vor fi montate la o distanta de ~400 mm pe fasii de placa semirigida TDPT20. (vezi schita 3). Fixarea riglelor de placa de beton se face prin utilizarea de autoforante 6x110 ori autofiletante+dibluri.

Intre riglele de lemn va fi asezata vata minerala cu grosimea de 80 mm (vezi schita 4).

Apoi, peste riglele din lemn, dupa montarea vatei minerale, va fi asezata o folie anticondens (vezi schita 5).

Dupa fixarea acesteia, va fi fixata cate o fasie de banda din cauciuc elastomeric de 4-6 mm grosime, tip Armaflex (vezi schita 6).

Placile OSB3 cu grosimea de 20-22 mm vor fi montate intretesut, iar intre placi vor fi lasate rosturi de dilatare de 3-5 mm latime (vezi schita 7). Ulterior, rosturile vor fi acoperite cu silicon.

Ca strat de finisare a pardoselii, optiunile sunt parchetul din lemn masiv, parchetul laminat, parchetul stratificat, mocheta etc.

In schita 8 se poate observa o sectiune prin structura pardoselii.

Fixarea placilor OSB se face cu suruburi autofiletante din aprox. 30 in 30 cm, alternativ.

In cazul termoizolarii pardoselii cu polistiren extrudat, nu este necesara montarea unor rigle din lemn. Aceasta varianta este, insa, recomandata doar pentru camerele aflate la parterul unei locuinte sau bloc. In schimb, pentru pardoselile situate intre etaje, varianta cea mai potrivita este utilizarea vatei minerale, care are si rol fonoizolator.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Placari cu piele naturala pentru pereti si pardoseli Placari cu piele naturala pentru pereti si pardoseli
Cum sa obtii o pardoseala de calitate la tine acasa Cum sa obtii o pardoseala de calitate la tine acasa
Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii
Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele
Curatarea covoarelor Curatarea covoarelor
Gresia si problemele care pot aparea in timp Gresia si problemele care pot aparea in timp

Vezi mai multe articole