Mapei Romania premiaza 3 studenti din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti

07 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe 6 Iunie 2017, peste 20 studenti in anul I, din cadrul departamentului de Arta Murala al Facultatii de Arte Decorative si Design, au participat la concursul „Expozitie in culori neasteptate”, organizat de Mapei Romania in parteneriat cu UNARTE. Provocarea lansata de liderul mondial pe segmentul de adezivi speciali premium a pus la incercare creativitatea tinerilor, insa proba a fost trecuta cu succes,  intrucat Mapei are in prezent chituri pe baza de ciment, epoxidice, silicon, reprezentand cea mai complexa gama de pe piata - respectiv 51 culori.

Mapei Romania, parte a grupului Mapei care detine 73 fabrici in 33 tari din intreaga lume, a lansat in perioada 4 mai – 2 iunie 2017 o provocare menita sa incurajeze si sa stimuleze talentul tinerilor artisti. Studentilor participanti la concurs li s-a cerut sa realizeze cate un tablou mozaic de dimensiunea 100cm x 70cm folosind adezivii si chiturile colorate Mapei pentru placari ceramice si din piatra naturala.

Tinerii participanti au beneficiat de atenta indrumare a profesorului coordonator Lisandru Neamtu pe toata perioada de desfasurare a concursului si, de asemenea, au primit toate materialele necesare pentru a-si definitiva operele de arta din partea organizatorului, Mapei Romania.

Cu ocazia etapei de jurizare a avut loc si un scurt vernisaj in cadrul sectiei de Arta Murala, astfel ca, toate lucrarile realizate de concurenti au fost studiate atent atat de catre comisia de evaluare, cat si de catre ceilalti participanti la eveniment.

”Ne face o deosebita placere sa sustinem tinerii talentati si sa le oferim cat mai multe oportunitati favorabile pentru a-si dezvolta abilitatile creative. Jurizarea nu a fost usoara, fiecare lucrare este unica si tocmai din acest motiv le vom pastra pentru a le putea promova si expune in locatiile noastre din tara. Vom continua sa oferim materiale de cea mai buna calitate pentru a demonstra ca talentul, alaturi de produsele potrivite, se poate transforma in arta.” (Florin Ciobanu, directorul general Mapei Romania)

”Ne bucura astfel de evenimente si deschiderea organizatorilor spre a sustine astfel de concursuri. Tinerii se simt incurajati, se simt admirati si sunt motivati astfel sa se implice mai mult, inca de la inceput de drum, in activitatea artistica. Arta presupune mai mult decat talent. Arta presupune munca, devotament si, nu in ultimul rand materiale de calitate. Cu ocazia acestui concurs am dovedit impreuna ca le avem pe toate.” (Lisandru Neamtu, profesor coordonator Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti)

Cei 3 studenti castigatori, alaturi de toti participantii de altfel, au primit din partea organizatorilor diplome de participare precum si asigurarea ca lucrarile lor vor fi promovate in continuare de catre Mapei Romania in materialele de prezentare ale produselor pentru placari ceramice. Astfel, tinerii se pot bucura de promovarea gratuita a primelor lucrari din portofoliile lor, dar şi de increderea insuflata de aprecierea primita.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Stiai ca bacteriile raman pe haine chiar si dupa spalare? Stiai ca bacteriile raman pe haine chiar si dupa spalare?
Black Friday la Miele: clientii isi aleg singuri reducerile Black Friday la Miele: clientii isi aleg singuri reducerile
Terenurile din zona viitoarei autostrazi Bucuresti - Ploiesti, mai scumpe de la o zi la alta Terenurile din zona viitoarei autostrazi Bucuresti - Ploiesti, mai scumpe de la o zi la alta
Repartitorul ramine optional Repartitorul ramine optional
eMAG Black Friday 2017: 2.000.000 de produse in oferta si reduceri totale de 40 de milioane de euro eMAG Black Friday 2017: 2.000.000 de produse in oferta si reduceri totale de 40 de milioane de euro
Majoritatea dintre romani isi cumpara casa de pe internet Majoritatea dintre romani isi cumpara casa de pe internet

Vezi mai multe articole