Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

DEQORIA ofera o gama variata de microciment

28 octombrie, 2022

Sunt atatea modalitati in care poate fi utilizat microcimentul, incat, pe drept, poate fi incadrat in categoria celor mai versatile materiale, la ora actuala, in ceea ce priveste amenajarea sau renovarea unui spatiu. Specialistii de la DEQORIA cunosc vasta intrebuintare a microcimentului si de aceea pun la dispozitie diverse tipuri, care se preteaza in amenajarile interioare, dar si in cele exterioare. Iata cateva dintre optiunile de top ale microcimentului DEQORIA! Microcimentul cu textura foarte fina MICROCIMENTO® ORIGINAL: acest tip de microciment are o textura foarte fina, fiind ideal pentru cei care-si doresc o amenajare contemporana. Este potrivit atat in interior (pentru blaturi de bucatarie, tavan, usi, peretii din zona de dus etc.), dar si in cele de exterior (fatade, trotuare, terase,…

mai mult >
on

De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump?

22 iunie, 2022

Continuam seria de articole prin care dorim sa explicam clientilor nostri, si mai ales celor care doresc sa devina clientii nostri, ce trebuie sa aiba in vedere atunci cand aleg furnizorul de profile WPC (lemn compozit) pentru gardul sau terasa pe care doresc sa o construiasca. Foto: Terasa si balustrade realizate din profile WPC produse de Bencomp In primul rand nu trebuie sa te gandesti doar la banii pe care-i cheltuiesti acum. Poate ca pretul pe care il platesti poate parea un chilipir, insa de-a lungul anilor, vei avea costuri suplimentare. Nu uita sa iei in calcul durabilitatea lucrarii pe care doresti sa o realizezi. Un gard sau o pardoseala care nu are capacitatea de a rezista la uzura, rupere si deteriorare pe termen lung, sau la variatii de temperatura vara – iarna, va necesita…

mai mult >
on

Aplicatiile lemnului compozit in constructii

12 mai, 2022

In proiectele de constructie, renovare sau amenajare se foloseste o varietate mare de materiale de constructii. In functie de stadiul proiectului, proiectantii, arhitectii, inginerii, constructorii si chiar beneficiarii finali se consulta si aleg diferite materiale in functie de rezistenta, greutate, durabilitate, calitate, pret si aspect. Bineinteles ca fiecare material folosit in constructii are avantajele si dezavantajele sale. Iar pentru fiecare material in parte exista diferite standarde care il pot face potrivit pentru diferite utilizari. Un material relativ nou pe piata materialelor de constructii este lemnul compozit, cunoscut si sub denumirea de WPC - Wood Polymer Composite. Ce este lemnul compozit? Lemnul compozit este un material care datorita avantajelor pe care le poseda si a…

mai mult >
on

In cat timp se usuca spuma poliuretanica?

10 mai, 2022

Tipuri de spuma poliuretanica, in functie de timpul de intarire Un produs care aduce numeroase avantaje utilizatorilor, spuma poliuretanica se foloseste in variate aplicatii din domeniul constructiilor, fiind alegerea ideala din punct de vedere al raportului calitate – pret, mai ales atunci cand vorbim despre proiecte de izolatie. Exista doua tipuri principale de spuma poliuretanica: pentru lipire si pentru constructii, iar dintre aplicatiile in care produsul se utilizeaza pot fi amintite montajul ferestrelor si usilor, umplerea si etansarea spatiilor sau izolatie termica si fonica. Atunci cand trebuie sa faca o alegere intre mai multe tipuri de spuma poliuretanica, unul dintre aspectele de care sunt interesati utilizatorii este timpul de uscare. Pentru a afla mai multe detalii referitoare…

mai mult >
on

Ce sunt profilele WPC si la ce le poti folosi

01 aprilie, 2022

WPC (Wood Polymer Composite) este unul dintre cele mai noi materiale de pe piata. Cunoscut si sub denumirea de lemn compozit, acesta reuseste sa impresioneze prin aspect, rezistenta, durabilitate, usurinta in montaj, costuri aproape zero de intretinere si o durata de viata intre 10 si 25 ani. Aparut pentru prima data in 1976 in Japonia, WPC este un material compozit obtinut in principal din faina de lemn, in proportie de peste 50%, si mase plastice. Lemnul compozit combina calitatile lemnului cu usurinta de prelucrare a materialului plastic si reuseste sa inlocuiasca cu succes lemnul natural, fara a exista un compromis in ceea ce priveste rezistenta sau aspectul. Lemnul compozit este ideal pentru amenajarile exterioare fiind mult mai durabil decat lemnul natural si avand nevoie de intretinere…

mai mult >