Materiale de constructii

Sa alegi cu ce materiale lucrezi poate fi o provocare. Care sunt cele mai bune si care se potrivesc cel mai bine proiectului tau? Vei gasi cu siguranta raspunsul in articolele din categoria Materiale de constructii.

on

Fatada ventilata cu placi HPL

04 martie, 2019

Termoizolarea fatadelor se poate realiza in mai multe variante si acestea difera in mod structural. In mod natural, cel mai intalnit si utilizat sistem este cel cu materialul de izolatie lipit cu adeziv – sistemul ETICS. Celelalte variante de anvelopare a fatadei presupun solutii cu dublarea peretilor si introducerea materialului izolator in cavitatea formata de acestia, respectiv, realizarea unor fatade ventilate ceea ce inseamna ca intre peretele portant si finisajul decor, se pastreaza un spatiu de ventilatie ce permite pastrarea unei temperature constante la exteriorul cladirii, impiedicand umezeala sa patrunda in peretii exteriori ai acesteia. Aceasta ultima varianta de anvelopare se preteaza atat la casele din lemn, casele traditionale, blocurile sau cladirile multietajate cu alta…

mai mult >
on

Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste

12 februarie, 2019

Industria constructiilor este intr-o continua dezvoltare, se cauta in permanenta materiale noi si solutii de imbunatatire a celor deja existente. Termobetonul nu este un material nou, dar este un material ce poate fi folosit cu usurinta si care poate reduce costurile de constructie cu aproximativ 12%. Ce este termobetonul? Termobetonul este un amestec de polistiren macinat/granulat, ciment si aditivi care ajuta la omogenizarea intregului mix, impiedicand granulele de polistiren sa pluteasca in timpul malaxarii. Granulele de polistiren sunt obtinute, in marea majoritate a cazurilor, din produse din plastic reciclat, ajutand astfel la protejarea mediului. Unele recipiente din plastic se descompun in aproximativ 500 de ani, dar mult dintre ele sunt fabricate din tereftalat de polietilena (PET),…

mai mult >
on

Amorsa – sfaturi de preparare si aplicare

11 februarie, 2019

Amorsa este un material de constructii, acesta se utilizeaza pentru amorsarea suprafetelor din beton, tencuiala glet etc. Definitia generica a amorsei fiind acea etapa de pregatire si provocare a unui fenomen (explozie, reactie chimica etc) printr-o actiune exterioara. Insa, acest termen, folosit in domeniul constructiilor este definit ca un material (de constructii) care are rolul de a fixa particulele de praf pe stratul suport si ajuta la aderenta urmatorului strat de material inchizand porii suportului. Aceasta are rol de strat pregatitor si se aplica atat in interiorul, cat la exteriorul constructiilor. Amorsa poate fi utilizata pe pereti, tavane si podele etc. Ea se alege in functie de suprafata suport. Astfel, avem amorse pentru suprafete absorbante: beton, sape de egalizare pe baza…

mai mult >
on

Hempcrete sau Canepa-Beton – Ce este si la ce se foloseste

08 februarie, 2019

Canepa cunoscuta si sub numele de ‘Cannabis sativa’, este una din cele mai vechi plante erbacee cultivate in tara noastra, peste 2000 de ani. Canepa este utilizata in principal pentru obtinerea fibrelor, folosite mai apoi la confectionarea obiectelor vestimentare. Canepa se situeaza in topul celor mai vechi plante care au fost procesate si folosite de oameni. Canepa este complet ecologica si toate derivatele din canepa sunt biodegradabile. Cultivata in mare parte pentru fibre si seminte, canepa ne poate oferi multe din materiile prime care ne sunt atat de necesare. Fibrele din canepa au numeroase caracteristici, cele mai importante fiind: duritatea, durabilitatea si rezistenta la putrezire, proprietati termoizolante excelente, rezistenta la orice fel de daunatori etc. Canepa este folosita…

mai mult >
on

Ce este sticla celulara si la ce foloseste?

05 februarie, 2019

Sticla celulara, cunoscuta si sub denumirea de foamglas, este un material rezistent la umiditate, temperaturi extreme, daunatori, compresiune si foc, folosit la izolarea acoperisurilor, peretilor si a aplicatiilor inferioare, inclusiv sub placi. Sticla celulara este un izolator usor, rigid si durabil, compus din milioane de celule de sticla complet inchise. Datorita rezistentei, sticla celulara, a inceput sa fie din ce in ce mai folosita si la constructiile de anvergura (constructii civile, industriale etc.). Este un material ce poate fi prelucrat cu usurinta prin taiere sau perforare si care nu crapa in timpul prelucrarii. El se poate folosi cu usurinta si in combinatie cu alte materiale, precum: ciment, ipsos, beton, piatra, caramida, faianta, gresie sau chiar metal. Sticla celulara poate…

mai mult >