Materialele naturale, absente din casa romanului

19 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Decorarea cu materiale naturale ramane o preocupare frecventa a celor prinsi in astfel de activitati. Alexandru Balan, arhitect in cadrul One Design, spune ca jumatate din clientii companiei opteaza pentru acest tip de produse.
 
Daca piatra si lemnul erau pana acum cele mai folosite materiale, raritatea acestor produse i-a determinat pe clientii romani sa se orienteze catre solutii exotice, precum bambusul. Balan spune ca achizitionarea unor produse decorative de calitate reprezinta un proces anevoios. Cei care prelucreaza acest tip de produse isi orienteaza productia spre export.
 
In plus, nu mai sunt specialisti care sa le monteze, in special parchetari sau montatori de piatra. Iar procedurile sunt foarte minutioase. si lambriurile din lemn incep sa fie mai rar cautate din aceleasi motive. Lipsa mesterilor ridica substantial si costurile. „Oamenii cauta si solutii mai ieftine, or, parchetul de lemn e, spre exemplu, o varianta de trei ori mai scumpa daca ne raportam la parchetul laminat", sustine Balan.
 
Tavane din travertin
Cei care opteaza pentru un proiect de design interior cu acest tip de materiale aleg de cele mai multe ori sa faca schimbari radicale. Andreea Speranta, de la Knox Design, recomanda pentru concordanta si un mobilier din lemn masiv din esente exotice cu insertii de tesaturi, cum ar fi inul, rattanul sau zambila de apa.
 
Pentru un stil mediteraneean se recomanda tavanele de travertin, un tip de calcar. Un aspect modern poate fi obtinut cu ajutorul pietrelor fine, gen marmura sau granit.
 
Pentru reducerea costurilor se apeleaza la materiale naturale doar pentru a imbraca anumite piese din casa.Un exemplu este caloriferul.
 
Elementele exotice se folosesc ca parti aditionale pentru abajururi, pentru tablii de pat sau pentru jaluzele, potrivit Danielei Nacev de la Deco Design Interior. De asemenea, materialele din bambus, in special, sunt utilizate ca subansambluri pentru mobilier.
 
Proprietarii de case, principalii clienti
Apartamentele se preteaza in special la materiale noi care sa le ofere un aer modern. Pentru case, accentul cade pe natural. „Daca vrem sa ne mutam la casa, constient sau nu, facem acest lucru din dorinta de a fi mai aproape de natura. Acest fapt este observat si in alegerea materialelor", crede Adina Filculescu, director de vanzari La Vie en Rose.
 
Ea subliniaza ca materialele naturale au si un pret mai ridicat si necesita si o ingrijire atenta. in schimb, transmit o stare de calm si pun casa intr-o lumina speciala. "Materialele naturale raspund celor doua tendinte urmarite in amenajari: impactul vizual si crearea atmosferei", puncteaza aceasta.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Credite cu taraita in programul Credite cu taraita in programul "Prima casa" - 25 Iunie 2009
Probele Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli 19-23 septembrie Romexpo Probele Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli 19-23 septembrie Romexpo
RE/MAX mizeaza pe o crestere cu 40% a comisioanelor din tranzactii imobiliare in 2018 RE/MAX mizeaza pe o crestere cu 40% a comisioanelor din tranzactii imobiliare in 2018
Apartamentele din complexurile rezidentiale, mai scumpe cu 10% Apartamentele din complexurile rezidentiale, mai scumpe cu 10%
A scazut la jumatate valoarea tranzactiilor imobiliare A scazut la jumatate valoarea tranzactiilor imobiliare
Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani

Vezi mai multe articole